Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kırtasiye Ve Oyuncakcı Açmak İstiyorum

Başlatanantalya0709Tarih14/02/2009 15:57:53Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba
Bu sene agustos ayında veya temmuz ayında kırtasiye ve oyuncak cı dükkanı acmak istiyoruz! Benim sizlerden isteyim tecrübelerinizi, fikirlerinizi benimle paylasmanız.....
En önemlisi mallari en ucuz nerden, kimden alabilirim, fiyat bilgileri burdada yardimci olabilirseniz sevinirim.
Ben özel bir şirkette çalışıyorum bunu eşimin adına yapmak istiyoruz. Böyle bir işin karmarjı nekadardır dünkan kirası vb gibi giderleri çıkarabilecekmiyiz.
bilmiyoruz tecrübeli arkadaşlar ve bu işle işletmesi olan arkadaşların önerilerini bakliyoruz .
şimdiden çok teşekkürler
antalyadan sevgiler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Editör5590 yazı
Kırtasiye ve oyuncak yan yana güzel bir iş kolu. Tercih iyi. Fakat . . .

Çok para yatırıp az ciro yapmaya hazır mısınız ? Dayanabilecek misiniz ?

Oyuncak spektrumu geniş sektörlerden biri. Tahta okul oyuncakları ederine göre pahalı. Plastik adi oyuncaklar ucuz. Oyuncağın neresinde olacaksınız ? Kırtasiye de mallar belli, ama oyuncaktan ciro yapmanın yolu ucuz plastikler, Kaliteli , farklı oyuncaklara yönelirseniz , pazarlama gideriniz , kulis çabanız olmalı yoksa harcadığınızla kalırsınız. . . .

Budur durum bence . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Oyuncağa da kırtasiyeye de, Tahtakaleye gideceksiniz.

Antalya da tarımdan da iyi para alabilirsiniz. Devletin hibe kredileri falan. Sermayenizi iyi koruyun. Kanepede oturarak , parayı elde tutmanın kazanç sayıldığı bir dönemdeyiz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye110 yazı

Kırtasiye ile oyuncak birbirinden ayrılmayan iş kollarıdır. Öncelikle kırtasiye (hele de şuanda) dönemlik yapılan bir iş haline gelmiştir. 2.5-3 ay full işler. Diğer aylarda satış epey düşer. Bu esnada oyuncak satışı devreye girer. Eğer markalı mallar satmayı düşünmüyorsanız Şanlıurfa mal alımı için idealdir. Pasaj malı (çin malı) işinde iddaa ediyorum Urfalılar tahtakaleden daha ucuza mal satmaktadır. Çin malı oyuncak dahil.

Kırtasiye işine girmek istiyorsanız ve bulunduğunuz pazarda söz sahibi olmak istiyorsanız bu işe dört elle sarılmalı ve büyük bir sermaye ile girmelisiniz. Aksi halde kırtasiye günlük kazancı çıkarmaktan başka bir işe yaramaz. Çeşidi çok bol bir iş dalıdır. Yani büyük sermaye gerektirmektedir.

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Ticaret
Yeni Üye88 yazı
açıcağınız yerin iyi tahlil edin ve oyuncağın yanında mutlaka bişeyler satmalısınız oyuncağın alımında ürünler adete göre değişir koli fiyatı italatçıda ucuzdur ama 100 200 adet olur bir kolide ama %20 30 fark eder daha detaylı bilgi içinyardımcı olurum harun_yldrm.78@hotmail.com
TAAATA

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye180 yazı
Call center falan da olursa iyi olur bende açmak aklımda ama ek işler de lazim bunun yanında

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
arkadaşım toptan kırtasiye pazarlaması yaptığım için sana yorum yapmak istedim.kırtasiye işi çok getirisi olan bir sektördür.ama bazı ürünler hemen çabuk erimez. hızlı giden ürünlerde fazla kar bırakmaz benden sana tavsiye bırak bu kırtasiye açmayı. şimdi sana 1 örnekle açıklayayım. kırtasiyenin tekeli şu anda faber castel dir. faber kasteli sana %6 karla verecekler atıyorum faber mercanlı kurşun kalem sana 0,41 liraya gelecek. sen bunu 0,75 e satamayacaksın. çünkü tek kırtasiyeci sen değilsin. 0,50 ye sattın diyelim bu malın parasını senden ya peşin yada en fazla 20 gün vadeli alacaksın. tabiki okul sezonu hariç. her neysesana bu malı 1 gros satacaklar yani 144 lü sen bu 144 adet kalemi ne kadar zamanda satacaksın o meçhul. bak kardeşim kırtasiye sektörü gerçekten bitmiş. sakın bu işleri bişey sanıpta girme buda benden sana tavsiye, daha bu işin 3 ay yaz tatli var. sermaye batırmak istersen sana toptancı adreslsride verebilirim:D
Mustafa AYVAZ

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye16 yazı
ha bu arada mal alacaksan git bim den al onların elinde mallar çakmış okul çantaları 6 ytl. tabiki okul sezonu gelince büyük marketlerden almayan müşterileri yakalayabilirsen satabilirsin. zaten onlarda parası olmayıpta veresiye için gelenler olacaktır. tabiki veresiyeyi de ne zaman tahsil edersin bilemem. bak kardeşim benim 326 tane kırtasiyeci müşterim vardı kimin ne olduğunu biliyorum. başkalarının gazına gelipte bu işe girme. mustafaayvaz1982@windowslive.com
Mustafa AYVAZ

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye21 yazı
AsLında bende kırtasiye işine girmeyi düşünüyorum. Ama sadece kaLem defter satarak para kazanmak amaçım deiL boL çeşit geniş ürün sınıfı vs. bu iş için araştırma yapıyorum. burda ki konuLarın çoğuna baktım. Herkez bi şekiLde destek oLmuş yada biLgi vermiş ama en geniş biLgiyi mustafa ayvaz arkadaşım vermiş gerçekten geniş bi biLgi dierLerine göre ama merak ettiğim sen bu işi bu kadar kötüLüyorsun 326 tane müşterim var diyorsun ama haLen bu mesLeğin içindesin? Merakımı bağışLayın ama Neden? :)

biLgin oLdukça fazLa bu işte toptancı oLduğuna göre bence tabi.
bu işte vadesi uzun oLsada hiç getirisi yokmu? sadece senin 326 tane müşterin var ve bunLarın hiç biri para kazanmayıpta sen geLdiğinde sana dert mi yanıyorLar?
bu işe girmeyeLim tamam sence ne yapabiLiriz? ben bi dükkan açmak istiyorum mesLeğim biLgisayar ama bu işi yapan çok kişi var bende farkLı bi iş denemek istiyorum başka ne yapabiLirim?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye3 yazı
20 metrekarelik ufak bir dükkanım var boş bir dükkan oyuncakçı açmak istiyorum. kaliteli ama çok da pahalı olmayan oyuncaklar satmak istiyorum. dükkanın içini tamamen döşemek (raflar+oyuncaklar+diğer masraflar) ne kadara mal olur acaba bana ortalama bir fiyat söyleyebilcek biri varmı.
yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim...
***eNeS***

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ö?renci
Yeni Üye26 yazı
Arkadaşlar 5 yıl kırtasiyecilik yapmış birisi olarak mustafa ayvaz'ın dediğini dinleyin derim.Satışı garanti marka malların kar marjı düşük olur ve herşey faturalıdır ( bu önemlidir dememe gerek var mı? :).Yılda en fazla 150 gün iş yaparsın.BİM pek çok malı senin alış fiyatından satar.Diğer marketler kimi malı çok ucuz kimisini pahalı satar.Okul açılış dönemi haricinde hiçbirşeyi ucuza satmazlar.İnsanlar bunun farkına varmaz.Mesele sattıkları malın miktarı değil insanların fiyat algısını bozmaları.Pek çok market okul açılış döneminde promosyon amaçlı gelişine mal verir sen kazıkçı , pahacı olursun. Bu dükkan yıl boyu açık ne zaman istesem mal hazır,bunun bir maliyeti var, marketler yılın iki ayı vurup kaçıyor diye düşünmez müşteri.
Rekabet edebilmek için çeşide yüklenirsin çeviremezsen çakılır kalır mal.Beğeniler çok çabuk değişir senin mala alternatif daha ucuz daha güzel mallar gelir.Çeşit çok fazladır malı alırken çok dikkatli olman gerekir.Hiç ummadığın mal asla para kazanamayacağın kadar pahalı olabilir.Bilmediğin malı fiyatını sormadan alma.
İllaki yapacağım diyen varsa: Asla okula bel bağlamayın.İşyerlerinden pay almaya çalışın.Sadece kırtasiye olarak düşünmeyin.Ambalaj , çokluçekim fotokopi ,ciltleme, oyuncak , çeşitli hobi malzemeleri , çeşitli süs malzemeleri hatta ufak tefek dekorasyon malzemeleri arasından yerine göre işinizi çeşitlendirin.Marketlerin fazla girmediği insanların nakitle iş yaptığı yerlerde şansınız daha fazla olacaktır.Bu işi hiç yapmadıysanız kendi başınıza dükkan kurmayın.En azından dükkanı kurarken ilk mallarınızı satın alırken tecrübeli birinden yardın alın.Kırtasiyenin taponu çok can sıkar.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Yeni Üye39 yazı

ErayEr dedıklerne katılıyorum kırtasıyecı olarak iş yapıcagın zaman buyuk marketler pazarlar bir mılyoncular aklına gelen herkes kırtasıyeci oluyo çeşit çok çeşitdi yakalaman mümkün deil bence tek basına çalısıcaksan gercektn sabırlı olman gerekır ödev çıkartarak iş yapmaya çalısıyoruz yapalırsen basarılar allah utandırmasın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye1359 yazı
bilgiler doyurucu geldi.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
eğer arzu ederseniz ben size işletme nasıl açılır ,nasıl kar edilir bunun şartları neler ,kırtasiye sektöründe ,oyuncak sektöründe ,yardımcı olabilirim.sorularınızı bekliyorum
kerem

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kerem aktaş
eğer arzu ederseniz ben size işletme nasıl açılır ,nasıl kar edilir bunun şartları neler ,kırtasiye sektöründe ,oyuncak sektöründe ,yardımcı olabilirim.sorularınızı bekliyorum

Kerem bey, kirtasiye konusunda yardiminizi rica ediyorum

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mimar
Yeni Üye3 yazı
Kerem Bey Merhaba bu işlere yen girmeyi düşünen biri olarak yardımınız hiç fena olmaz.

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ö?retmen