Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şifalı Bitkiler (lokman Hekim) İşi Açmak İstiyorum

BaşlatancakingTarih12/02/2009 12:45:11Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Ankara'da bir avmde bu işi yapmak istiyorum.Tavsiye eder misiniz?

Sizce bu iş karlı mıdır, zorlukları var mıdır ürünleri nasıl kimden alırım?

Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerini yazmasını rica ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Editör5590 yazı
AVM de nasıl olur bilemiyorum. Ama işlek ve normal statülü yerlerde bu iyi bir iş. AVM lüks kaçabilir ve hedef kitle oradaki müşteri ile sınırlanabilir. Ama çok iyi de olabilir.

Ancak bazı gerekllikler var. Gelen bir çok insan bir şeyler soruyor. Tıpkı bir doktordan, eczacıdan bilgi alır gibi dinliyor. Can kulağıyla. Bitkiye güven duyuyor. Bir de sana duyarsa bu iş tamam demektir.

Mesela diyor ki sana ben uyuyamıyorum. Sen de ona diyorsun ki al şu karışımı akşam yatmadan önce kaynat suyunu iç. Tamamen bitkisel. O müşteri o akşam uyuyabilirse bu dükkan iş yapacak demektir. Kilo kaybı, iştah açma, zihin açma, rahatlama, ve benzeri her soruna verecek bir ürünün olmalı. ürünler kısmen işe yaramalı gerisi senin o insanlara sağladığın motivasyon kelimelerinde gizli. Yani bu ürünlerin hiç biri tam olarak istedikleri işi yapmak zorunda değil bu işe yararlılığı satıcı ortaya çıkarıyor.

Şifalı bitki uzmanı olup dediğini kısmen tutan nasihatlerle müşteriden geçilmez bir dükkan haline gelebilir açacağın yer. AVM de olmamak her kesimden müşteri demektir.

Gözlediklerim bunlar ama açıp geri kapatanlarda az değil. Mucizevi bir iş kolu değil ama önü pek açık bazı konularda, insanlar çok medet umuyor bundan yararlanabilmek veya sadece esnaflık yapmak.

Başarılar . . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye844 yazı
avm lerde bu iş tutuyor diye biliyorum cogu avm de bu tarz yerler var fakat sattıgınız urunler bıraz luks olacak yhani zengin kitleye hitap edeceksiniz.. baharat tarzı satısla avm de kıra bıle cıkmaz.. akın beyın de dedıgı gıbı carsıda ıslek bı yerde tutarsanız daha uygun olur eger baharat tarzı satıs yaparsanız..
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı

Yorumlarınız için teşekkürler ama ben avmleri hazır gelen müşterisi oldugu için hep düşündüm cadde kiralarıda ayrıca pek ucuz değil..benim tutmayı düşündüğüm yerin kirası 2000 ytl civarında .hiç anlamadığım bir iş aslında .o yüzden gelen yorumları dikkate değer buluyorum.siz olsaydınız benim yerimde bu işe girermiydiniz.düşündüğüm yer eryaman bölgesinde bir avm günlük hafta için 7000 hafta sonu 15bin ziyaretçi trafiği var.bir de bu iş için sermaye çok gerekmiyor diye düşündüğüm için cazip geldi.ne dersiniz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Editör5590 yazı
Ben olsam Avm de yıllık peşin girerek başlardım. Aksi halde her ay kira çıktı aidat çıktı başınız ağrır motivasyonu kaybedersiniz. Bu iş tamamen müşterinin kalbini fethetme işi. Yoksa bitkilerde bir sihir yok. Mahalle arasında anlaşmalar AVM gibi katı olmayacağından risk biraz daha az olur. Mahalle arasında tavlanacak müşteri sayısı yüksek olur. Toplam ziyaretci AVM kadar olmasa da bunu da değerlendirmek gerek. AVM müşterisi biraz daha bilinçli olacak. Aynı müşterinin sokak arası ile avm deki ruh hali de değişik olur. Son hesap size ait.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
Tavsiyem Ahmet Maranki bey le irtibata geçmeniz daha isabetli olur başarılar dilerim
şadan yenişafak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye14 yazı
bu işi nekadar basite almıssınız böle bu işi yapmak için üniversiete okuyup 2yıl insanlar staj yapıyolarda hala bir sürü eksikleri oluyo bahsettiginiz kadar hafife alınacak bir iş degil bitkilerinin yararı oldugu kadar <ararıda var ve haata bazı bitkilerin biraz fazla kullanımı bile ölüme bile yol açabilir dediginiz gibi 2 bitkiyi kaynatıp içirmekle sonuç bile alınsa ben bu işi biliyorum denilecek bir şey degil insan saglıgı hafife alınırmı hiç size soruyorum bence bu işin ticaretini yapmak istiyosanız bilen birini çalıstırın yanınızda

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye50 yazı
size bir örnek vereyim.Ginglo Bloba (japon magbet agacı) japonya ve batı asya kıyısında dogal yetişir.ülkemizde trabzonda arastırma ormanı kuruldu bu agaclardan ayrıca balıkesır beledıyesı orta refuj bıtkısı olarak klullandı.dedıgım su bu bıtkının fıl kulagına benzeyen yapraklarını alıp kurutsanız kılosunu 700 ytl den satısı var.kımler mı alıyor.cogu bıtkısel cay fırmaları.bence avm yerıne normal kırası olan bır yerde ıs yerı acsanız bu bıtkısel cay yapan fırmalarla anlasma yoluna gıtsenız daha karlı olur.ayrıca.suan ben bulgarıstanda yasıyorum.iş yerim burda. onumuzdekı sene kucuk te olsa gul yagı ısı yapma nıyetım var.ulkemızde bu konuyla ılgılenen yok....dur ya ben bır baslık acayım....
İsmail ATALAY
Peyzaj Mimarı
www.alispeyzaj.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Yeni Üye4 yazı
Ben Konya Selçuk'da tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü okudum. Şu anda bi lokman hekimde çalışıyorum ve bi dükkan açmaya cesaret edemem şu anda siz nasıl oluyorda derme çatma bilgilerle açmaya cesaret ediyorsunuz?
İNSAN SĞLIĞI SİZİN İÇİN BU KADAR ÖNEMSİZ BU KADAR DEĞERSİZ Mİ???
BİR AHMET MARANKİ DE SİZ OLACAKSINIZ ANLAŞILAN TEBRİK EDERİM SİZLERİ BİZLERİ DE KARALADIĞINIZ İÇİN...
LOKMAN_ELİF

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye83 yazı
aslında çok lüks yerlerde açacan ve çok pahalıya satacan.
ünlüler gelip alcak :p
adama dicen bu buna iyi gelir..
ünlü dediklerin çoğu zırcahil zaten "aaa""yaaa" der gelir alırlar:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye82 yazı
ben epeydır uyeyım ama genelde yazı yazmıyorum sadece okuyorum fakat yukardakı yazılanları gorunce dayanamadım.lokman hekım ısı karlı bır sektordur tabı bıraz bılgıye gerek var bunuda ILKOKUL mezunu bıle olmayan bır kısı ogrenebılır uzak durulması gereken bıtkıler var ama genelde sabahları kadın programlarından bıle cok guzel tarıfler cıkartılabılır.AVM de acmak ısteyen arkadasım bende ankarada olan bırısı olarak senı desteklıyorum AVM secımını ıyı yaptıysan bır sorun yok burda onemlı olan sırkulasyonu yuksek bır yer olmasıdır yoksa adı AVM olup o bolgede buyuk hayal kırıklıgı yaratan yerler var .Bana gore; gorunen, ınsanların gelmekten ımtına etmeyeceklerı heryerde basarılı olursun
serkan

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye82 yazı
cakıng arkadasım az bıle yazmısım hatta ortak bıle olurum sana o kadar dıyım sana bence kesınlıkle gır....
serkan

Yeni Üye4 yazı
Tabii ortak olursunuz sonuçta sizin için önemli olan sadece para ama bu işi öyle herkes öğrenemez. Sabah programlarına çıkan  larla ortak çalışırsınız ancak onda da kim bilir kimlerin hayatını tehlikeye sokarsınız...
YAZIK ÇOK YAZIKKK!!!!!!!
LOKMAN_ELİF

Yeni Üye82 yazı
sonucta bu sabah programlarına katılanlar profesör nasıl sarlatan oluyorlar anlamadım ınsanlara denememıs tarıfler dııl bılınen tarıfler uzerınden hızmet verılır sıze tavsıyem kendınız bu bolumde okuyosunuz yenı tarıfler hazırlayın patentlerını alın amacım kımseyı karalamak dııl ama bıraz cesaretlendırmek sadece bunu boyle anlamanızı ısterdım
serkan

Üye379 yazı
şifalı bitkiler üreten arkadaşım var.çokda para kazanıyo.mide rahatsızlığına,şekere,bagsura acayip ilaçlar bulmuş.insanlar gece gündüz arayıp şiparis veriyor.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yöneticilik
Üye2311 yazı
O iş güzel bir iş ama hekimliğe soyunurken dikkat edin,her ot yararlı olacak diye bir şey yok içindeki etken madde dediğimiz oran çok önemli,yani her ısırgan otunda aynı değil bu etmen mesela,ayrıca bir eczacı bayan arkadaş anlatmıştı, annesi hazımsızlık sorunu çekiyormuş,sinemaki kullanmaya başlamış ama bunu çay gibi içince durmadan, bu sefer bağırsak daki tüyler dümdüz olmuş bu sefer de süreklitam tersi bir durum sözkonusu olmuş.Onun için bilip bilmeden bu işlere girmeyin derim avrupada bu tedavi şekli çok yaygın ama bizde ki gibi değil orda daha standartları oturmuş daha denetimli ve bilinçliler,hiç unutmam Almanya da sülük almıştık eczaneden,ama orda eczanede kalfa çırak olayı yok çalışanlarda eczacı ,iş bilenin kılıç kuşananın demiş atalarımız,ya önce bir alt yapı alın araştırın yada bu konuda diyoloğıu insanlarla iyi güler yüzlü işin uzmanı bir arkadaşla çalışın..Ayrıca aktarı baharat ve kuruyemişle birleştirirseniz daha randımanlı olur,kar marjıda yüksek bir iştir,başarılar..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Sabah programlarına çıkanların hepsi profösör madem neden ya kitaplarını aldırmak yada sitelerinden satış yapmak için reklam yapıyorlar?
Ayrıca her bitki herkeste aynı etkiyi yaratmaz. Belki kullanacak kişinin başka bi hastalığı var ve onu tetikleyecek bu araştırılmadan kişiyle birebir görüşmeden ordan tarif vermeyle olmaz. Ben lokman hekimde çalışıyorum o kadar saçma sapan şeyler geliyor ki bizim idrar yolu enfeksiyonlarına verdiğimiz bitkiyi adam saç dökülmesine istiyor.
NEDEN?
ÇÜNK FALAN HOCALARI TV'DE ÖYLE DEMİŞ...
BUYRUN AÇIN İŞLETMENİZİ ONDAN SONRA NE OLACAĞINI GÖRÜN...
LOKMAN_ELİF

Yeni Üye9 yazı
Öncelikle merhaba.Bence de avm yerine işlek bir caddeyi tercih etsen daha iyi olur.Çünkü maalesef artık günümüzde bir çok insan avm'lere gitmeyi bırakın önünden bile geçemeyecek durumda.Ama şunuda unutmayalım Avrupa'nın birçok ülkelerinde bu bitkilerin kültür amaçlı yetiştirildiğini bir çok yerden okuyor ve duyuyoruz.Elimdeki kitaplardan bildiğimiz Aspirin hapının hammaddesinin söğüt ağacı olduğunu okumuştum ve bunu tanıdığım bir kaç eczacı arkadaşıma da sorduğumda onlarda doğrulamışlardı.Benim de şifalı bitkilere inancım tam ve bunların toplanması,toptan ve perakende satışıyla ilgileniyorum.
mahmut

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Serbest meslek
Yeni Üye9 yazı
Ben yeni üye oldum buraya.sana bunları yazdım ama bu bitkilerden hiç anlamadığını söylüyorsun,peki anlamadığın bir işte nasıl başarılı olacaksın arkadaşım.Ya kabızlık için bişey isteyenlere ishal edecek bitki verirsen n'olacak.Bence sen ilgi alanına giren ve başarılı olacağına inandığın bir konuyu düşün.
mahmut

Üye149 yazı
mrb lar ben lokman elifin fikirlerine katılıyorum neden diceksiniz bi işin egitimini almadan sadece para kazanmaka ugruna o insanlara bir bitkiyi nasıl güvenipte vereceksiniz bence biraz düşünmemiz lazım sadece para kazanmak ugruna saglıkla oynanırmı? bence ilk önce egitim ve kişisel olarak kendimizi geliştirmek ayrıca günümüzde bazı dr lar müstesna cogu tv lerde reklamdan başka bişey yapmıyo cok yüksek fyatlara kendi ürünlerini satıyolar üstüne başak ürünleri karalıyolar artık herşey menfeat olmuş

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye4 yazı
Kesinlikle mantıklı bi iş değil hiç anlamadığın bi konuda insanlara faydalı olmaya çalışmak. Hatta burdaki amaç faydalı olmak da değil insanların üzerinden para kazanmak.
Gerçekten öyle prof.lar var ki şok geçiriyoruz.
Kızın birine düşük yapması için kafirun öneriliyor ki naftalinle aynı içeriğe sahiptir kafirun...
Bu da demek oluyor ki kız bir candan olmak isterken 2 candan olacak yani kendi canından da...
Ayrıca tvdeki proflardan birisi ekonomi prof.u kimse bilmiyor...
LOKMAN_ELİF

Yeni Üye14 yazı
amaç para kazanmak ama hiç umdugunuz gibi sonuçlanmaz bilmedigin bir işin sonuçları helese saglıksa alınmamalı bizler bile bu işin egitimini aldıgımız halde hala araştırmaktayız saglık şakaya gelmez arkadaşlar okadar güzel mesleklerini anlatmışlarki bence bu işi iyi yaptıklarını ve sevdiklerini gösterir..bırakın herkes bildigi işi egitimini aldıgı işi yapsın türkiye ancak böle kalkınabilir herkes her işi yaparsa sonuçları hiç beklendigi gibi olmaz aızınıza saglık arkadaşlar...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye9 yazı
Ben de bu bitkilerin toplanması ve satışıyla ilgileniyorum ve toptan satabileceğim firmalar arıyorum.İlgilenen olursa 0 538 4672457
mahmut

Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar merhaba.beni duyan biri varsa yorumlarını bekliyorum.öss ye girdim.eklemesiz 252,708 aldım.ygs-6.ve bu bölümü almak istiyorum.mahallede oturuyorum ve bulunduğum mahallede sağlık ocağı eczaneler var.bu bölümü uzaktan okuyup böyle mevkide dükkanını açmak istiyorum.sağlık ocağına gelen giden eczanelerin olması ayrıca aynı mahallede benimde yaşamam sizce kar'ım olurmu.ve en önemlisi de yerleşebilir miyim bu puanla.nasıl tercih yapacağımdan da emin değilim.burda puanlara baktım ygs 6 da taban 273.475 demiş.yani giremezmiyim sizce.birde 100 kişi alıyor malum.dua edin :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye127 yazı
Arkadaşlar bu iş dışardan göründügü gibi kolay değil bitkileri tanıması lazım hangisi hangi hastalığa iyi geliyor ona bakması lazım.. ama zannedersem arkadasımız sadece bu işi bayi gibi alıp tüm bitkiler kapsul seklinde hazır kutulanmış bir sekilde marka bir ürününü hazır kutularda satış işini yapacak ise. belki bunda risk olmaya bilir sattıgı ürünler tarım bakanlığından ruhsatlı ürünlerdir ama.. yok ben kendin iki tutam portakal nergisi 100 gr çörek otu , acı elma yagı kantoran yagı , turp tohmu , karıştırıp veririm derse orda DURCAK... bu sekilde düşünüyorsa hiç ugraşmasın... başlamısında ... selamlar...
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama