AVM de nasıl olur bilemiyorum. Ama işlek ve normal statülü yerlerde bu iyi bir iş. AVM lüks kaçabilir ve hedef kitle oradaki müşteri ile sınırlanabilir. Ama çok iyi de olabilir.
Ancak bazı gerekllikler var. Gelen bir çok insan bir şeyler soruyor. Tıpkı bir doktordan, eczacıdan bilgi alır gibi dinliyor. Can kulağıyla. Bitkiye güven duyuyor. Bir de sana duyarsa bu iş tamam demektir.
Mesela diyor ki sana ben uyuyamıyorum. Sen de ona diyorsun ki al şu karışımı akşam yatmadan önce kaynat suyunu iç. Tamamen bitkisel. O müşteri o akşam uyuyabilirse bu dükkan iş yapacak demektir. Kilo kaybı, iştah açma, zihin açma, rahatlama, ve benzeri her soruna verecek bir ürünün olmalı. ürünler kısmen işe yaramalı gerisi senin o insanlara sağladığın motivasyon kelimelerinde gizli. Yani bu ürünlerin hiç biri tam olarak istedikleri işi yapmak zorunda değil bu işe yararlılığı satıcı ortaya çıkarıyor.
Şifalı bitki uzmanı olup dediğini kısmen tutan nasihatlerle müşteriden geçilmez bir dükkan haline gelebilir açacağın yer. AVM de olmamak her kesimden müşteri demektir.
Gözlediklerim bunlar ama açıp geri kapatanlarda az değil. Mucizevi bir iş kolu değil ama önü pek açık bazı konularda, insanlar çok medet umuyor bundan yararlanabilmek veya sadece esnaflık yapmak.
Başarılar . . . .