Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Madem Çok Zekisin Neden Girişimci Olmuyorsun?

BaşlatanrterziogluTarih04/02/2009 13:23:31Yorum10

İlk mesaj
Üye1714 yazı
Kendi iş yerini kurmayı, kendi kendisinin patronu olmayı kim istemez? Onca senelik eğitim sürecinin ardından iş bulmak, mesai tamamlamaya çalışmak herkes için oldukça yorucu. Paramız olsa hangimiz kendimize bir cafe açıp, kahvelerimizi orada yudumlamayı istemez? Ancak, burada durup soruyu #147;Herkes şanslı doğmuyor#148;dan ziyade #147;Herkesin girişimci yeteneği olmuyor#148; şeklinde sorduğumuzda durum değişiyor. Yani patron olabilmek için tanımlanan bazı kriterler var ve bu kritelere uymuyorsanız girişimci olmamanız ve patronluktan baştan feragat etmiş olmanız çok doğal. Belki bazılarının umudunu kırmak gibi olacak ama maalesef herkes girişimci olamıyor. Ama başlık şu şekilde de kabul edilebilir: Belki de siz patronsunuz!
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye148 yazı
Tebrik ederim gerçekten çok doğru bir tespit. Saygılarımla

Hasan AYDEMİR
www.turkisletmerehberi.com Türkiyenin En Kapsamlı Kobi Rehberi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye12 yazı
Girişimcilik tamamen benim beynim, düşüncem yada yapım nasıl adlandırırsanız paraya dayalı. Sürekli projeler üretip çok mantıklı ve kar marjları yüksek sistemler geliştiriyorum fakat maddi imkanım/ız olmadığından ve mantıklı bir girişimci (para sahibi kişi) bulunamadığından erteleniyor ve birkaç sene sonra yurt dışında o proje başlamış oluyor bu durumda ne yaparsınız...?

kısaca sadece parası olan mı kazanır ?
Düşünce olmadan Para olmaz...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye390 yazı

Girişimden ne anladığımıza göre değişiyor aslında.Yaş ilerledikçe ve dünyada sınırlar kalmadıkça daha ürkek ve çekingen daha fazla risk hesaplar oluyorsunuz.20 li yaşlarda sırtımda çanta tüm ülkeyi gezerken bugün istanbulda anadoludan avrupaya geçmek ölüm geliyor.İstanbula ilk geldiğimde ilk müdürüm bana her düştüğümde bir avuç toprakla kalk derdi şimdi düşmemek için çabalıyorum çünkü düşersem kalkmaya dermanım yokmuş gibi geliyor.
Şu an yarı personel-yarı ortak emlak işi yapıyorum.kendi içinde farklı bir iş ve girişimcilik örneği.Ortalamada iyi kazanmaya çalışıyorum ama kenera 20.000 tl koyup yokmu ortak arayan yada yatırımcı diyemiyorum.
Patronluk olgusu belkide bu ülkenin en büyük yanlış algılanan konulardan biri.Onun bunun ağzının kokusunu çekeceğime diyerek 3-5 milyarla açılmış ve kapanmış onbinlerce işyeri var.Ortaklığı becermekte zor olunca sermayelerde büyümüyor haliyle.En çok örneğide belki tekel bayileriyle kuruyemişcilerdir.Girin internete binlerce devren ilanı var ve hepsinin içeriğinde süper iş yaptığı yazılı.Madem süper neden devrediyorsun.Gerçekten süperde olanı var ama girişimci aradığını bulamamış istediği heyecanı,patronluk hazzını verememiş olabiliyor.Çevremde örnekleri çok çünkü.
Üniversite yıllarında sol görüşlü arkadaşlar fabrika işçilerini kurtarmaya çalışırlardı.Slogan şuydu yanlış hatırlamıyorsam üreten bizsek tüketen mi kazananmı biz olmalıyız tarzı bi konu.Üreten siz iseniz sermayede sizin olmalı bence.
2003 te ırak savaşı döneminde bilgisayar işi yaparken alacaklarımızı toplayamadık ve marjlarda sığ olunca kapadık.Çocukluk hobimi hayata geçirdim ve akvaryumcu açmıştım.Bugünün parasıyla 3-5 milyardı ama çok istekli ve çalışkandım bir o kadarda bilgili 2 yıl kazandığımla evimi geçindirdim.Sonuna doğru içinde 10 milyar malı olan dükkanı ortalamadada aylık işi 4-5 milyar gibiydi 5 milyara devrettim geçtim.Çok ama çok sıkılmıştım çünkü.Geçiş dönemi idi ama şunu öğrendim satıcıya 1 liralık japon balığıda 1 milyon dolarlık villada sadece listede bir kalemdir.
Sözün özü girişimci neye girişeceğini bir tartmalı.Sormalı,danışmalı araştırmalı.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye12 yazı
kesinlikle yazdıklarını hissedebiliyorum ve tamamen haklısın fakat;

şuan netteyiz ve büyük bir çoğunluk buralarda çalışırken dahi. yani bu sektörden o kadar çok para kazanılabilirki. çok öncelerden google yokken buralardaydım belki sende bilirsin o zamanları şimdi nasıl büyüdüğünü görüyoruz ama bilki o kadarda eksiği yada türkiyede olmayan o kadar çok sistem var. inan bana eski devir usulu halen ufak parayla büyük şeyler başarılabilir ve ilk olabilirsin ;) buda tabi bilgi sınırlarında bitiyor. bakalım işte birgün gerekli olan o komik parayı bulunca sizlere haber veririm alın buyrun hatta gelin büyüyelim. bir google olmak inan bana o kadarda büyük iş değil heleki ülkemizde :) sektör açık ama başında kimse yok sadece yabancılara akıtılam paraları. aslında bilmiyorki toplumumuz biz google'dan bile para alabiliriz önemli olan düşünce bilgi proje haline getirilebilme. çok fazla yazarım ben sizi tutmıyım.

Saygılar...

Üye339 yazı
sn psygoa
Yazdıklarınızdan anlaşılıyor'ki google'ın kuruluşu hakkında bir bilginiz yok.
Google'ın resmi kuruluş sermayesinin 25 milyon dolar olduğunu ve bu paranın hiçte komik bir rakkam olmadığını biliyormusunuz?
Şu anda 10.000 çalışanı olan ve teknolojik altyapısı ile toplam değerinin 219 milyar dolar olan bir şirketi Türkiye şartlarında büyük bir iş değil diye tanımlamanız gerçekten çok ilginç.

Katnak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Google
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye46 yazı
slm arkadaşlar hepinizin farlı degişik fikirleriniz var hebinize saygı duyyorum ama unutmamamız gereken bir soru var 1 herşeyden önce kendimize ğevenimiz olmalı bir iş yaparken metine katılıyorum sormalı danışmalı araştırmalı bu çok önemli bir işe ğirişirken unutmayalım risk almadan biyerlere ğelmek bişeyler başarmak çok zor ama kazanamacagın savaşa ğirmekte ***lıktır unutmaylım ?
llllll

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye12 yazı
Yunus,

kurucularından biri şuan bir Gn.Md yakın bir dostum çok iyi biliyorum ve asla google ı aşağlamadım aksine google ile çalışmayı çok seviyorum sanırım yanlış anlatım yaptım ve yanlış anlaşıldım. google gibi olmak çok kolay demek istedim. bazı insanlar sadece parasına güvenir ve çok büyük sermaye koyar ortaya bunun yarısından çoğu çalıştırdığı insanlara gider çünkü proje çok sağlamdır ama yapacak kişiler lazımdır. Yunus konu o kadar güzelki anlatmakla bitmez koca birgün geçer umarım bir ara daha uzun konuşuruz bunları saygılar...

Üye390 yazı
Dediklerinize katılıyorum arkadaşlar ama artık yeldeğirmenlerine karşı savaşmakmı yoksa oturup çay içip uzakatan savaşanları seyretmekmi.Google yokken altavista ve yahoo da takılırdık.Ülkemizde tüm dünyaya hitap eden bir ürün çıkarmak mümkün değil ve bundaki en önemli nedenlerden biri dil..Sadece ülkemizde kullanılan ürünler var.Onların bile rakamsal değerleri ve borsa değerleri çok belli değil.Son 100 yıl hep savaşlarla geçti.her biten savaştan sonra kazanan ve büyüyen ABD oldu.Yaraları sarmaya ekonomiyi toparlamaya yada yatırıma derken hep kazanan Abd.ABD de küçük kasabalar hariç esnaf dediğimiz kişilerde ciddi ekonomik kriz var ve değişik benzeri burdada olacak.AVM ler ve büyük marketler arttıkça küçük dükkanlar kapanacak,azalacak.Cidden yatırımcıyım,girişimciyim diyorsanız ve paranız varsa çıkıp gidin dünyada hala yatırım yapılacak yerleri araştırın.Malawide yada G.Afrikada yada başkabir ülkede buradakinden daha iyi imkanlar olabilir.11 kişilik takım oyununda bile takımda gol atan kıymetli diğerleri traftara göre öylesine ise bizde de ortaklıklar buna benziyor.Kimse ortak olmayı beceremiyor.Büyüyememizin ve girişimlerimizi başarısız olmasının BANA göre en büyük nedeni bu.
Ne yazıkkı müslüman bir ülkede müslümanın müslümana malını,ticaretini,namusunu emanet edememesi ne kadar kötü.Kimse kimseye güvenemiyor,kimsede güven telkin etmiyor.
Bilgisayarcıyken firmamıza ortak olarak bir yunan firması talip oldu.Sadece öntalepte yolladıkları evraklar 300 sayfaya yakındı ve en ufak detayı düşünmüşlerdi.Biz ise kendi aramızda Noterde 10 madde belirleyip devam edemiyoruz.Ne diyelim Allah sonumuzu hayr etsin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye1714 yazı
Yabancılar profesyonel çalışıyorlar. Ufak işten büyük işlere her işte kapsamlı araştırmalar yapıyorlar, yapanlardan yararlanıyorlar. Ciddiye alıyorlar işlerini. Ne yapmak istediklerine çabuk karar verebiliyorlar. Risk alabiliyorlar. Risk almayı öğrenemedik. Gerçi riskte körü körüne alınmaz, işi biliyorsan ve risk alıyorsan iş tutabilir. Sadece risk kendi başına iş kurmaz, kursa yürümez.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye192 yazı
bizim insanımız risksiz işlere dahi giremiyor,çünkü,aldatılmaktan usandık,bıktık.insanların iyi niyetli olması başlarına bela oldu.şimdi dürüst gerçekten iş yapma çabasında olanlar bile yalnız kalıyor.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat