Ana içeriğe geç

Sanat, Edebiyat, Kitaplar

İnsanlar Vardır İnsanların Hayatına Aniden Giren

BaşlatanİNCİTarih17/12/2004 12:27:09Yorum37

İlk mesaj
Üye239 yazı
İnsanlar vardır hayatımıza aniden giren. Tam ihtiyacımız olduğu zamanda, tam ihtiyacımız olduğu şekilde. Böyle girmeleri hayatımıza onların değerini, önemini daha da artırız bazen. Onları aslında olduklarından, daha değerli, daha önemli görürüz. Öyleler midir !?

Anlarız onları tanıdıkça aslında öyle olmadıklarını.Onları tanıdıkça aslında ihtiyacımız olan insan olmadıklarını. Peki neden?

Neden bazen manen içimizde hissettiğimiz bir takım eksiklikleri doldurmasını, aslında bunu hiç yapamayacak insanlardan bekleriz. ?

Neden bizi üzen insandan, bizi manen o boşluğa sürükleyen insanda bunu çözümünü arayamayız.

Bazen o insan bizizdir, bizim aldığımız eğitim, yaşam tecrübelerimiz, hayattan beklentilerimiz, evet bütün bunlar karşılanmayınca kendi içimizde, biz kendimizi o boşluğa iteriz. Durum böyleyken bile neden çareyi uygun zamanda hayatımıza giren o çaresiz insanda ararız.

Ben bunu yaptım. Ve sonunda ilk başladığım noktaya tekrar döndüm. Elimde ne mi kaldı?
Boş geçtiğini düşündüğüm zaman, ondan öğrendiğim birkaç hayat tecrübesi ve hüzün.

Böyle olmayadabilirdi. O insan gerçekten ihtiyaç duyduğum insanda olabilirdi. Ama bu riski neden almalı ki insan aslında aradığı çözüm kendi içinde olabilecekken?

Ne yapmalı insan çaresiz ve yalnızken?

Siz ne yapıyorsunuz kendi boşluğunuzda?
BİR GÜN GELİR, BİR GÜN KALIR, BİR GÜN GELİR ODA BİTER
İYİ GÜNLER
İNCİ

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kamu sektörü
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Üye370 yazı
"İnsanlar vardır hayatımıza aniden giren. Tam ihtiyacımız olduğu zamanda, tam ihtiyacımız olduğu şekilde. Böyle girmeleri hayatımıza onların değerini, önemini daha da artırız bazen. Onları aslında olduklarından, daha değerli, daha önemli görürüz. Öyleler midir !?"

Ne mutlu birilerinin hayatına insan gibi girip, insan gibi kalmayı, ya da insan gibi çıkmayı bilenlere.
Ya; insan gibi çıkmayı beceremeyip de hayvanlaşarak çıkmışsa?

"bizim aldığımız eğitim, yaşam tecrübelerimiz, hayattan beklentilerimiz, ..... Durum böyleyken bile neden çareyi uygun zamanda hayatımıza giren o çaresiz insanda ararız."
ÇÜNKÜ BİZ İNSANIZ VE EĞİTİMLE, TECRÜBEYLE, TERBİYE EDİLSE BİLE YARADILIŞIMIZDAN GELEN KUTSAL DEĞİŞMEYECEK DUYGULARA SAHİBİZ.
HENÜZ İNSAN İSEK!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye551 yazı
Bu yazınıza benzer içerikte bir yazı ben de yazmıştım "itirafım var" adlı yazım... Orada da "zamanında" girilen boşluklar ve bu boşlukların ittiği insanlardan bahsetmiştim. Gelin görün ki ziyadesiyle yanlış anlaşıldı o yazı ilk başlarda. Gerçi ilerleyen aşamalarında da herhangi bir değişiklik olmadı. Hatta konu ne ile başladı ne ile bitti:))

Son sorunuza ben bir cevap verebilirim sanırım:

Açıkçası artık eskisi kadar "boşluk" yaşamıyorum hayatımda. Bunun nedeni de kendi içime dönmem, içsel sorgulamalarımı yapabilmem, aslına bakarsanız kısacası kendimi daha iyi tanımamla gerçekleşti.

Çünkü insan kendi baktığı yüzü bile tanımıyor çoğunlukla, bırakın içindekileri farketmek!! Hergün ayna karşısında makyaj yaptığımız, traş olduğumuz, saçomızı taradığımız, vs. vs insanın bakışlarının altında neler olduğunu, kendi hazinelerinin aslında ne kadar büyük ve zengin olduğunu göremeyecek, göremeyen nice insan var...

İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim TürkiyeMeslek Di?er
Üye370 yazı

Mutsuz olmamız, kahır çekmemiz için ne çok sebebimiz var şu dünyada!
Olup bitenin, acı verici durumu karşısında mutsuz olmak daha insana yakışan bir şey değil midir?

Düşünen ve duyguları olan kişi ya da aydın, mutlu olamaz; o denli çok kaygısı; içinden bir türlü çıkamadığı kendisine, düzene, düzenin değiştirilmesine ait sıkıntıları vardır ki, mutlu olması olanaksızdır.

Düşünme gücünden yoksun, bilgisiz olduğu için mutludur bazıları bu çaresizliklere rağmen. Yaşamayı yüzeyden alan, sorumsuz, bencil insanlar mutluyum diye dolaşırlar. Ne kadar kapsamlı, ne kadar derin düşünürseniz o kadar mutsuz olursunuz aslında.

Dünyada bir zulüm, haksızlık, sömürü düzeni olduğu bana açık geliyor. Avunma, aldanma, görmezlikten gelme, sorunlardan kaçma yoluyla "mutluluk oyunu" oynamak mı gerekiyor. Aldanma sonucu "mutluluk" sözde mutluluktur.

İNCİ arkadaşımız sormuş; “Ne yapmalı insan çaresiz ve yalnızken? Siz ne yapıyorsunuz kendi boşluğunuzda?”

Ben mi? Kahrediyorum çaresizliğime ve mutsuzluğu yaşıyorum kendi başıma.

Sağlıklar diliyorum.

Üye239 yazı
"Ben mi? Kahrediyorum çaresizliğime ve mutsuzluğu yaşıyorum kendi başıma." MELİH 15 İN SATIRI.

BEN BUNU İSTEMİYORUM İŞTE. KENDİ İÇİMDE ÖYLE BİR NOKTAYA GELEYİMKİ HERŞEYİN HER DERDİN İLACINI KENDİ İÇİMDE BULAYIM İSTİYORUM. DÜNYADA OLUP BİTEN, ÜLKEMDE YAŞANAN KÖTÜ OLAYLARA ÜZÜLÜYORUM, BAZEN DE KENDİMİ ÇOK KAPTIRIYORUM. ÖYLE KAPTIRMIŞKEN KENDİMİ O DERİN ÜZÜNTÜYÜ YAŞAMAYAYIM İSTİYORUM.

ŞUNUDA BİLİYORUM Kİ BU İNSAN OLMANIN GEREĞİ. AMA OLMUYOR İŞTE KENDİ HAYATIMDAKİ ÜZÜNTÜLER BİLE BU KADAR AĞIR GELİRKEN, DÜNYAYA ÜZÜLMENİN YÜKÜNÜ TAŞIYAMIYORUM BAZEN DE.

HAYAT KADER VE İNSAN OLMANIN KURALI BU YAŞANANLAR.

DÜNYADA YAŞAYAN EN AKILLI VARLIK İNSANKEN NEDEN EN BÜYÜK ***LIKLARI YİNE İNSAN YAPIYOR?
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
Şöyle diyor Mevlana, “Oğul düşmanının Seni Sevmesini İstiyorsan, kırk gün onun iyiliğini iste, sana karşı düzelecektir. Zira gönülden gönüle yol vardır”.

Bir cümleyle toplamaya çalışırsak , Sevmeyi başarabilen insanlar içtenlikle bir arada olabilecekler ve birbirlerine bağlı kalacaklardır.

İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
Merhabalar,

Tartışmaya oldukça müsait bir yazı.. Ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim sevgili melih15'in sağduyusuna güvenerek:);

"Düşünen ve duyguları olan kişi ya da aydın, mutlu olamaz; o denli çok kaygısı; içinden bir türlü çıkamadığı kendisine, düzene, düzenin değiştirilmesine ait sıkıntıları vardır ki, mutlu olması olanaksızdır."

Yukarıdaki cümleler Melih15'in yazısından bir alıntı...sadece bir alıntı; çünkü aslına bakarsanız hepsini buraya almam gerekirdi. Ben bu kadar kesin hüküm içeren cümlelerden hoşlanmıyorum...hele de bu tarz konularda... Bu çıkarımdan yola çıkarsak ben "mutsuz bir insan" olmalıyım; ama değilim... O zaman ben düşünen ve duyguları da olmayan bir insanım... Mutluyum diye mutsuzluklarım olmuyor değil; fakat ben olabildiğince bu durumdan sıyrılabilmeyi başarıyorum. Yaşadığımız hayatı zindan etmeye ne gerek var arkadaşlar... Biliyorum söylemesi kolay.. Bu sylediklerimi başaramadığım zamanları da biliyorum ve bildiğim için mutluluk diye bir olgunun varlığını ve nasıl elde edilebileceğini "kendimce" biliyorum... Bunun yolu ciddi anlamda istemekten geçiyor... Yine söylüyorum ve söylemeye de devam edeceğim... "insan seçimlerinden sorumludur"... Seçiminiz acıysa acıdan sorumlu olmayı bilmelisiniz; seçiminiz mutluluksa onu da taşımasını, korumasını bilmelisiniz..

Hiç düşündünüz mü acılar içinde kıvranırken ve bir çıkış yolu bulamadığımız zamanlarda "Allah'ım neden ben mutlu olamıyorum diyorken; mutlu olduğumuzda acıyı bir an bile aklımıza getirmediğimizi ve bir kenara ittiğimizi?"

Diyeceğim odur ki ben (kendim için söylüyorum) mutluyken bile acının nasıl bir şey olduğunu kendime hatırlattığım ve o haldeyken nasıl bir ruh halinde olduğumu bildiğimden sahip olduğum mutluluğa daha bir sıkı sarılıyorum. Onu kaybetmemek için direniyorum, savaşıyorum...

ASLA VAZGEÇMEYİN!!!

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye551 yazı
Karşılaştığımız güçlükler eylem gerektirir. Sevgi eylemi çözüm getirir. Sevgimizin gücü, sorunlarla ve düş kırıklıklarıyla nasıl başa çıktığımızda kendini gösterir. Yaşamımızda her şey güzelce akıp giderken hoş ve olumlu olmak kolaydır. Ama yaşamın akışı değişip de geçici olarak bizi güçsüz bırakırsa, o zaman gerçek gücümüz ortaya çıkar.

Sevgi bize "Neden ben?" diyerek zaman kaybetmemeyi, onun yerine, "Şimdi ne yapmalı?" demeyi öğretir. Birinci soru gereksiz ve anlamsız bir çatışmaya ***ürür, ama ikincisi kendine acımanın ve anlamsız suçlamanın yükünü taşımayan bir eylemi akla getirir. Eğer sevgi varsa, güçlükler bozulan ilişkilerin nedeni değildir. Aslında bu durum bizim değişip ayakta kalmamızı sağlar.

LEO BUSCAGLIA

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye370 yazı
Dağlar vardır yaklaştıkça büyürler, zirveleri daha da uzaklaşır daha da bir yücelir, Dağlar vardır yaklaştıkça kaybolurlar.

Üye239 yazı
HAKLISIN MELİH GÜZEL SÖZ;

BEN UZAKTAN DAĞ GİBİ GÖRÜNEN, ASLINDA OVA OLANIN FARKINA VARDIM.
BU SÖZ İÇİMDEKİ DUYGUYU O KADAR GÜZEL İFADE ETTİKİ, İÇİMDE ARADIĞIM GÜCÜ O DAĞDA BULACAĞIMI DÜŞÜNDÜM, ANCAK YANINA GİDİNCE TAM BİR FİYASKO.
ÇOK İSTERDİM YAKLAŞTIKÇA, DAHADA YÜKSELEN BİR ZİRVE BULMAYI.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
HAKLISIN MELİH GÜZEL SÖZ;

BEN UZAKTAN DAĞ GİBİ GÖRÜNEN, ASLINDA OVA OLANIN FARKINA VARDIM.
BU SÖZ İÇİMDEKİ DUYGUYU O KADAR GÜZEL İFADE ETTİKİ, İÇİMDE ARADIĞIM GÜCÜ O DAĞDA BULACAĞIMI DÜŞÜNDÜM, ANCAK YANINA GİDİNCE TAM BİR FİYASKO.
ÇOK İSTERDİM YAKLAŞTIKÇA, DAHADA YÜKSELEN BİR ZİRVE BULMAYI.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı

Açgözlülük hiçbir zaman iyi bir roman yazmadı; nefret Venüs'ün Doğuşu'nu çizmedi; ne de haset bize hipotenüsün karesinin iki kenarın karelerinin toplamına eşit olduğunu gösterdi. İnsan usunun zamanın vuruşlarına dayanan tüm yaratıları sevgiden doğmuştur —birşeye ya da birine duyulan sevgiden. Matematiği bile sevmek olanaklıdır.

-Harper Lee

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye370 yazı
Sevgili İNCİ,
Sen dağın ova olduğunu fark edince yıkılımışsın. Bu yanılma herkesin hepimizin başına gelebilecek bir yüzdede ve kabul edilebilir bir oran dahilinde bence.

Ya ben. Ben ise dünyanın en derin Mariana Çukurunu yansımasını dağ sandım.
Dağın zirvesi sandığım yansımaya tırmanacağım diye, bu çukurda yuvarlana yuvarlana kan revan içinde kaldım.
Bırak dağı tepeyi ovayı, haşaratı sevmeyi özledim aldanmışlığımı görünce.
Tüm lanetime rağmen, her türlü zararlı mahlukatı da yaratan Allahı'mın bazı pislik yaratıkları da yaratmasının bir hikmeti olduğunu düşündüm yine de.

Sağlıklar diliyorum.

Üye239 yazı
KÖTÜ YAŞANMIŞLIKLARININ ARDINDAN,VARDIĞIN SONUÇ O KADAR GÜZELKİ
ALLAH SENİN DE YÜREĞİNE VERMİŞ O HİKMETİ
YA LANET ETSEYDİN TÜM YARATILMIŞLIĞA
BİR ANLIK ÖFKEYLE İÇİNE GİRDİĞNİN BU DUYGUNUN ASLINDA SENİDE KAPSADIĞINI GÖREMESEYDİN HİÇ
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
Siyasi bir zafer, işlerinizin iyi gitmesi, hastalığınızın geçmesi, uzaktaki bir arkadaşınızın geri dönmesi veya son derece dış dünya ile ilgili bir olay moralinizi düzeltir sizi güzel günlerin beklediğini zannedersiniz. Buna inanmayın, asla öyle olmaz. Size kendinizden başka hiçbirşey huzur ve mutluluk getiremez."
EMERSON

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye239 yazı
DOĞRU ASIL HUZUR BİZİM KENDİ İÇİMİZDEDİR.
İÇİMİZDEKİ MUTSUZLUKLA EN GÜZEL, EN HAYAL ETTİĞİMİZ YERLERE DAHİ GİTSEK HERŞEY KAPKARANLIK OLUR DÜNYAMIZDA.
AMA BİR NEVİ KATKISI OLUR MUTSUZLUĞUMUZDA HAYATIMIZDA GİDEN GÜZEL ŞEYLERİN.

HAYATIMIZDA OLUŞAN BOŞLUKLARI, BİZİM DIŞIMIZDA BİRİLERİ DOLDURURSA MUTLU OLURUZ, TABİ BUNA ÖNCE BİZİM İZİN VERMEMİZ GEREKİR.

HAKLISINIZ GALİBA HERŞEYİN ÇÖZÜMÜ KENDİMİZDE.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
KALBİN BEYNİ YOKTUR
ÖYLE BİR DUYGUSU VARDIR Kİ ÜSTELİK
BAZEN BEYNE BİLE HÜKMEDER
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
HAYIR KABUL ETMİYORUM BU SON ARAŞTIRMALARI
SİNİRLER VASITASIYLA TÜM ORGANLAR İHTİYAÇLARINI BEYNE GÖNDERİR BEYİN TEK YÖNETİM MERKEZİDİR.
BEN YAZIMDA BİRÇOK ŞEYİ DUYGU BOYUTUNDA ELE ALDIM, MANTIK BOYUTUNDA DEĞİL.

BOŞLUK DOLDURMA KISMINDA DA BAHSEDİLEN DUYGU VE DUYGUSAL BOŞLUK

BENCE SİZİN MANTIĞINIZ TERS MANTIK BİRAZ AÇIK OLDU AMA SİZİN ANLADIĞINIZ DİL OLDUĞU İÇİN RAHAT BİR İFADE KULLANDIM NEDE OLSA HIRSIZLIK YAPMAMI İSTEMEZSİNİZ HERALDE
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
İHTİYACIN HER NEYSE DOYUM ODUR.

AĞLAMAYA İHTİYACINIZ OLDUĞUNDA, AĞLAMAK SİZİ DOYUMA ULAŞTIRIR,
GÜLMEYE İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZDA GÜLMEK SİZİ DOYUMA ULAŞTIRIR.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
DOYUMUN MANASI: 1. Eldekinden hoşnut olma durumu, yetinme; kanma, kanaat.
2 .Bazı istekleri giderme, tatmin.

BU İKİ MANASI BAŞKA MANASI ZATEN YOK. BEN % 100 DOĞRU BİR İFADE KULLANDIM.
KATILMAYAN KİŞİNİN KENDİ EKSİKLİĞİ.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
DOYUM KELİMESİNİN MANASI TÜRK DİL KURUMU SÖZLÜĞÜNDEN ALINMIŞTIR.

SİZİN O SÖZLÜĞE ALTERNATİF FİKİR İLERİYE SÜRMENİZ, ANLAMI YANLIŞ BULMANIZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL.

TÜRKİYE DE TÜRKÇE MANASINA GÖRE İKİ AÇIKLAMADA SONUNA KADAR DOĞRUDUR.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye370 yazı

Bir önyargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur!
Boynuz kulağı geçer, ama duyamaz!

Sağlıklar diliyorum.

Üye239 yazı
SAYIN MİM

DOYUM KELİMESİNİ KULLANDIĞINIZ MANADA KULLANIRKEN DAYANAĞINIZ NENİR

BEN TÜRK DİL KURUMUNUN SÖZLÜĞÜNÜ KULLANDIM, BU ZAYIFLIKTIR DİYORSUNUZ.

SİZ DAYANAĞINIZ BİLE YOOK, VARSA YAZIN AKSİ TAKDİRDE SİZDE ACİZSİNİZ.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
TOKSA HİÇ BİR ŞEY ARAMAZ DOYUMA ULAŞMIŞTIR ZATEN ÖYLEMİ.!

İHTİYAÇLARI TAMSA SES ÇIKARMAZMI?

SADECE BEBEKLERE MAHSUS BİR KANI OLABİLİR ANCAK.

İNSANLARIN BİR TEK TANESİ BİLE "Karni acikan cocuk, altida temizse, sihhatide yerindeyse, neden aglar ?" BUNU KURUMA SORMAZ.

MANTIĞA YAKIŞIR BİR ÖRNEK VERİN LÜTFEN

YOKSA BENİ İKNA EDEMEYECEK KADAR ACİZ OLDUĞUNUZU DÜŞÜNECEĞİM!

İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
BAKIN DEMEKKİ ACİZSİNİZ...!

İKNA ETMEK YERİNE KAÇTIĞINIZA GÖRE

VEYA

GERÇEKÇİSİNİZ KENDİNİZDE O BİLGİ BİRİKİMİNİ GÖREMEYİP BUNU DÜRÜSTÇE KABUL ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye551 yazı
SÖZLÜKLER...KELİMELER...ANLAMLAR....DERİN BİR DÜNYA...ÇUKUR HATTA...SÖZLÜKLERİ NEDEN KULLANIRIZ? BİLMEDİĞİMİZ KELİMELRİN ANLAMLARINI BULMAK, ÖĞRENMEK İÇİN...BAZEN YETERSİZ KALABİLİYOR AMA; EN AZINDAN BANA GÖRE...AŞK...KALEM...SAYFA...DÜŞ...VS. VS. BUNLARIN ANLAMLARI
BENİM İÇİMDE TEK CÜMLEYE VEYA DA TEK KELİMEYE SIĞDIRILAMAYACAK BÜYÜKLÜKTE... SÖZLÜKLERİ BİR YANDAN SEVERKEN; BİR YANDAN DA KIZIYORUM ANLAMLARI DARALTIKLARI İÇİN...TABİİ KİŞİNİN DÜŞÜNME VE ANLAM YETİSİNE GÖRE DEĞİŞİR BAZI ŞEYLER ANCAK YİNE DE SINIRLANDIRILMIŞ ŞEYLERDEN YAPI OLARAK GENELDE HOŞLANMAM...

O NEDENLE DİYORUM Kİ "DOYUM" KELİMESİNİ TARTIŞMAK ANLAMLI DEĞİL GİBİ...NİHAYETİNDE SANKİ BİRAZ RELATİF BİR KAVRAM GİBİ...HERKESİN HERHANGİ BİR ŞEYDEN ALACAĞI DOYUM FARKLIDIR.BU NEDENLE VERECEĞİ CEVAP DA FARKLI OLACAKTIR...

tdk'ya gelince...ÇOK OTURGAÇLI ***ÜRGEÇ diyebilen bir kurum ya, hakikaten ne olmalıydı ne oldu...durumunda...

ışık ve sevgiyle kalın.

Üye370 yazı

Soruların yürekten sorarsan, cevaplarını da yürekten alırsın.
Ne mutlu düşünce karanlığına ışık tutanlara!

ağlıklar diliyorum.

Üye239 yazı
ESKİ BİR YAZI YENİ BİR CEVAP.
(YANİ MELİH 15 İN ÇOK ÖNCEDEN YAPTIĞI BİR YORUMA KARŞI YAPILAN YENİ YORUMUM)

HANİ DERLERYA OKUNMAMIŞ HER HABER YENİDİR DİYE

BENCE VERİLMEMİŞ CEVAPLAR VARSA SORULARDA ESKİMİYOR GALİBA..........

SORULARI YÜREKTEN SORSANDA CEVAP VERECEK İNSANIN YÜREĞİNE BAĞLI, YÜREKTEN GELECEK CEVAP.

SORUYU SORAN İNSAN YÜREKTEN SORSADA SORUSUNU, ART NİYET VARSA GELECEK CEVABIN ARDINDAN, SORU SORUYU CEVAPLAYACAK KİŞİ AÇISINDAN YÜREKTEN OLURMU SİZCE?????????
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
Dün, dündür...Bugün, bugündür... An, bu andır.........

Yazdıklarınızın doğruluk payı var, mesela beni seviyormusun, beni beyeniyormusun diye sorarsa bir bayan erkek arkadaşına cevabın "evet hemde çok" olacağını bilerek sorar.

Ben soru soruyu cevaplayack kişi açısından yürekten olurmu dedim.

Sorunun ne niyetle sorulduğunu bilmeyerek sadece soruyu bilerek, görerek cevaplıyor çünkü ve belkide ardındaki niyeti bilse o şekilde bir cevap vermeyecektir sorulan soruya.
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
Ard niyet diğerek ben kötü art niyeti kast ettim. İyi niyetle sorulan sorular da vardır insan hayatında, tüm sorular ard niyetli diyemeğiz bu bağlamda.
"sen bana nasilsan, bende sana, senin gibiyim" bu normal koşullarda doğru bir davranış şekli değildir ayrıca, insanlar iyi niyetli, hoş görülü davranmalılar toplum hayatında.
Ancak günümüzde davranış şekilleri öğle yeni bir boyut kazandıki, sizin düşünce tarzınız iyi niyet diğe değerlendiriliyor. Kötülük yapılmasın yeter insanlar için, zarar görmedikleri insanları iyi olarak nitelendiriyorlar, iyi olmak için fazda görmek yada fayda sağlamak gerekmiyor....
İYİ GÜNLER
İNCİ

Üye239 yazı
SORUMA CEVAP VERMEĞİ SİZ SEÇTİNİZ, ÇÜNKÜ SORUMU SORDUĞUM KİŞİNİN VERDİĞİ CEVABIN SİZİN SORUNUZA VERİLEN CEVAP OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ.

ŞİMDİ ALINTI YAPMAK İÇİN ÇOK GEÇ. BEN NE CEVAPLARIN YÜREKTEN, NEDE SORULARIN YÜREKTEN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM, SİZİN BÖYLE DÜŞÜNMENİZİN VEYA BU TARZ BİR DÜŞÜNCEYİ SAVUNMANIZIN DOĞRU OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM AYRICA...
İYİ GÜNLER
İNCİ