Arkadaşlar hepinize merhaba. Ben Kıbrısta öğrenciyim ve kıbrısts kendi işimi kurmak istiyorum.. Cafe açmak istiyorum ve sermayem 80000 ytl.. Fakat franchising lere baktığımda girişim için minumum 50000$ gerekiyor.. Eğer siz olsaydınız riski aza indirerek franchising mi tercih ederdiniz? Yoksa kendi tarzınızı yaratarak bi cafe mi oluştumak isterdiniz? Arkdaşlar yorumlarınızı bekliyorum ve tecrubeli arkadaşlarımdan da bilgi almak istiyorum...
merhaba. kısa vadeli düşünüyorsan, franchising i tavsiye ederim. çünkü hazır müşteri demek. eğer güzel de bir yer ayarlarsan çok rahat edersin. ama uzun vade de kendi markanı oluşturup, kendi portföyünü elde edebilirsin. ama dediğim gibi ger dönüşümünü daha uzun zamanda alırsın burası da bir gerçek.
bu konuda size katılıyorum ama yapılan yatırımı göz önünde bulundurucak olursak yarı yarıya denk geliyor..ve beni de düşündüren hususlardan birisi maddiyat...
dostum çok fazla araştırmışlığım yok ama bildiğim kadarı ile okadar çok olmaması lazım. ama sanırım kıbrıs olmasından dolayı da olabilir. türkiyede bir avm de franchsing için bu kadar para istendiğini duymadım hatta bildiğim kadarı ile 20-30000 dolara alınabiliyor. türkiyeyi bir düşün istersen.
franchisee sisteminde işiniz daha kolay, sistem oturmuş, ürün ya da hzmet marka haline gelmiştir, bu nedenle reklama ayrılacak bütçe bence daha az olur. Eğer café cilik hakkında deneyiminiz yoksa risk almamanızı öneririm. franchising benim tercihim olurdu.
80 000tl iyi para. varsa kend orijinal fikirleriniz için kullanabilrsiniz. hedefiniz çok büyükse kendi zincirinizi bile kurabilirsiniz. Yeterki fikir ilk sizden çıksın.
cafecilik hakkında hiçbir deneyimim yok fakat hep istemişimdir ünv hayatında kendi işimi kurmak..ve bende kıbrısa iyi bir yatırım yaparak kendi cafemi açmak istiyorum...bu forumda bana yardımcı olan arklarıma tşk ederim...
sadece patates cafe acabılırsın bı conceptın olur... bı logo ıle ısım yaparsın kendı markan olur he ama ugrasamam dersen bı franchase al ugrsama hıc.. sermayen cok ii bı oranda bu iş için basarılar şimdiden...
Arkadaşlar Bu franchising mevzuu gün geçtikçe artmaya başladı İrili ufaklı ,Kendi başarısını kanıtlamış birçok işletmenin yanısıra Daha adı sanı duyulmamış Piyasalarında hehangibir başarıları bulunmayan 1-2 yıllık işletmelerde Franchise vermeye başladı. Yani Franchising olayı bu işletmeler için kazanç kapısı olmaya başladı
Bence bu olay franchising sisteminin yavaş yavaş amacından sapmasına yol açıyor
Franchise almanın en büyük yararı neydi? Franchiserin Yani franchise verenin Kanıtlanmış başarısını ve ticari stratejilerini Franchise verdiği işletmedede uygulaması ve girişimciyi bazı risklerden koruması değilmi?
Şimdi bakıyorumda Ürünü veya hizmeti bellibir hedef kitlesine ulaşmamış daha kendi ayakta zor duran birçok işletme franchise veriyor Hem de Yüksek bedellerle
Aslında Franchise vermeninde belli şartları olmalı. En azından Yüksek isim hakkı bedelleri bu tip firmalara ödenmemeli.
İnanın bana Franchise alan İşletmeler Bu tip Franchiserlere ödenen yüksek isim hakkı paralarıyla batsalar yeni işletme kurarlar yada kendi isimlerinin marka olmasına ve kendi işletmelerini pazarlama tanıtım işlerine harcasalar daha kazançlı olurlar (Burada başarıları kanıtlanmış Franchise veren işletmeleri ayrı bir yere koyuyorum)
Atalarımız Boşuna "Bir Ahmak Olmayınca, Bir Akıllı Geçinemez" dememişler
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"
"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."
ßeLki Sandığınız Kadar Ukala, ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem 'Keşke'Leri Sevmem !! ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem
Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....
Dostum sana fikrimi söylüyorum franchising al ama anlaşmanı uzun vade yapma.....İleride franchising vazgeçersen kendi ismini koyup işin bozulmadan devam edersin çevremde bu şekilde yapanlara şahidim sana birde hatırlatma marka olmak sanıldığı kadar kolay olsaydı herkes marka olurdu...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz