Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Php Mi ? Asp Mi?

Başlatan171988Tarih28/01/2009 16:16:16Yorum1

İlk mesaj
Üye515 yazı
merhaba arkadaslar yazılarımı daah onceden okuyanlar bilir ben meslekedinin.com kurs rehberi yada isortakligi.com mu kurmak istiyorum kursa gidecem php mi öğreneyim yoksa asp.net mi hangisi daha iyi sizce

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
1 yorum
Üye1714 yazı
Her ikiside farklı.

ASP açık kaynak kod değildir ve server ücretleri pahalıdır. Lisanslı kullanman şartı getirilecektir.
PHP ise açık kaynak kod olduğu için rahatlıkla server kurabilir ve php hakkında daha fazla makale takibi yaparak geliştirebilirsin.

Her ikiside ayrı şeyler olmakla beraber aslında aynı kapıya çıkarlar. Aslında bu hep tartışılır. Facebook php ile kodlanırken benzer büyüklükte siteler asp ile kodlanır.

PHP'nin sana göre daha uygun olduğunu düşünüyorum. Kursa gitmekle çözebilirsin ama unutma ki bunların içinde ajax veya java gibi uygulamalara da ihtiyac duyacaksın.

Birde şunu düşünüyorum. Bir internet sitesi sadece 1 kişi tarafından kurulup yönetilemez. Yönetilen bir internet sitesi sadece blog olabilir.

Aynı doğrultuda hem kodlarıyla uğraşacak hemde içerik sağlayacak tek kişilik bir kurumsallaşmada doğru olmayacaktır.

Lütfen internet sitesinden para kazanmak isteyen arkadaşlar bu işi ciddiye alsınlar.
Reklam vermeyi deneyin, eğer reklam size pahalı geliyor ve vermemek istiyorsanız işte orada çuvalladınız demektir. Siz bu işi ciddiye almıyorsunuz ve zaman kaybetmeden vazgeçin.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik