Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bana Yardım Edebilir Misiniz?

BaşlatanShenemTarih26/01/2009 21:37:38Yorum12

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Herkese iyi günler..
Lise son sınıf öğrencisiyim ve ne iş yapacağıma bir türlü karar veremedim. Meslek lisesi öğrencisiyim,web tasarım ve programlama bölümünü okuyorum. Bölümüm dışında farklı meslektede çalışabilirim. Fakat ne yapacağımı bilmiyorum. Küçük bir ilçede oturuyorum. Sizce neler yapabilirim? Kafam gerçekten çok karışık...

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Yeni Üye24 yazı
Merhaba..
Bana soracak olursan en iyi anladığın işi yap. Yani bildiğin bir işi yaparsan daha iyi olur. Başarılar.

Yerleşim Türkiye / MerkezMeslek Di?er
Üye599 yazı
slm.
el becerin varsa, kurdela yapıp hediyelik eşya satan işyerlerine satabilirsin.hayal gücünü kullanıp geliştirebilirsinde..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye117 yazı

guzel kardesim!bence sen devletten burs alip biraz daha egitim konusuna agirlik vermeye calis.devletten tanidiklarin varsa bu konuda yardim iste.calismana karsi degilim ama su bir gercekki bizim halkimiz ne kadar cahilligi sevsede cahil kalmak istemeyene her zaman destek olurlar.cevrende sana destek verecektir kanisindayim.ama derslerim iyi illede bana ek gelir gerekiyor diyorsan,el isleriyle ugrasmani oneririm.yasin itibariyla su anda daha farkli bir ise atilman mumkun degil.gerci bize sorarsan yapmadigimiz is kalmadi ama sen yinede benim dediklerimi uygulmaya calis.sermayesiz yapabilecegin en guzel is su anda el sanatlariyla ugrasman.ama sunuda unutma bilgi en buyuk ve pahali hazinedir.yani kendini anladigin zaman emin ol bir daha buraya bu soruyu yazmayacaksin;)allaha emanet ol kardesim.
Karol Productions
Mustafa Kemal Simsek
+7913-783-34-62
(karolproductions@windowslive.com)

Yerleşim Rusya Federasyonu / NovosibirskMeslek Yöneticilik
Yeni Üye4 yazı
Hepinize çok ama çok teşekkür ederim..

Yerleşim Türkiye / KastamonuMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Ya ben ek gelir olarak düşünmüyorum açıkcası.. Yani okul bittikden sonra düşünüyorum. Ayrıca karolproduction
s sizede çok teşekkür ederim. Evet haklısnız .Bende sizin gibi düşnüyorum. Sonuna kadar okumak istiyorum fakat okul bitince bi an önce iş hayatına atılmak istiyorum. Fakat yinede teşekkürler..

Üye117 yazı
guzel kardesim.eger bilincsizce is hayatina atilirsan sonra bir cok alanda sorunlar yasarsin.psikolojin bozulur.ben sana daha detayli bir yazi yazacagim.sana faydali olacaktir.faka tyazacagim sy\eyleri mutlaka uygulamalasin! allaha emnaet ol!
Karol Productions
Mustafa Kemal Simsek
+7913-783-34-62
(karolproductions@windowslive.com)

Yerleşim Rusya Federasyonu / NovosibirskMeslek Yöneticilik
Üye192 yazı
imkanın varsa ilçede internet cafe çalıştır bilgisayarcı oldugun için insanlara yardımcı olursun.cd,dvd ,oyun vs bayanlarda seninle daha rahat olur.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı
bende lise 2 öğrencisiyimm bende fikir üretiyorum kendiikendime istersen telefon satabilirsin ucuzdan all 5 10 yukarısınaa satabilirsinn he ne dersin bende yapmayııdüşünüyom ama biraz ortam geniş olması lazım hafıza kartıı usb satt kart okuyucu ama sen bılırsın bende demesıı allaha emanet oll senınde bana diyeceklerin varsaa msn de konsualım mehmet_boy_boy123@hotmail.cm

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
İlçede 7-8 tane int. cafe var zaten.Hatat bi abim var.Oda yeni cafe açıcak.Bilmiyorum.Kafam çok karışık.

Yeni Üye12 yazı
merhaba shenem,ben almanyada yasiyorum.sana burularda basariyla uygulanan bir iki fikirden bahsedeyim.önce imkanlarini arastir.yani üretimmi,ticaretmi,hizmet sektörümü.imkanlarini iyice degerlendir.[sermaye,bigi,cevre]ondan sonra karar ver.mesala ikinci el esya[giyim,bebek esyasi ,araba ,ev vs.]ilanlarini oldugu bir gazete cikarip,bedava posta kutularina birakabilirsin.bazi dükkanlardan reklam alabilirsin.gaztenin adini bitpazari koy.bu is kisiler tarafindan almanyada denenmis ve basarili olmustur.yada izin alip carsida kücük bir stand kurup [belediyeden müsade alarak]köylünün ürürnlerini direkt olarak halka satmasina [komisyon karsiligi]araci ol .yapacagin sadece köylüyle irtibata gecmek.belediye müsadesi almakve 2-3 metre boyunda portatif stand yapmaktir. sana verecegim en büyük tavsiye kreativ ol,ve kimsenin sevkini kirmasina müsade etme.
hakanulm

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Ymalat
Üye134 yazı
merak ediyorum Belediyelerden stand almak bu kadar kolay mı?

Genelde girişimci adaylarına hep bu yönde öneri geliyor. Biliyorum Amerika'nın New York sokaklarında bile seyyar satıcılar var. Ve eminim ki, bu seyyar satıcılar yaptıkları iş için bir şekilde vergisini de ödüyorlardır..

Demek ki Almanyada da var böyle bir sistem.. Ama bizde yok..!

Küçük yerleri bilmem ama İstanbul bu konuda çok katı noktayı hak edenler değil para babaları ve mafya kapıyor.. İşin içinde olan biri olarak bunu çok iyi biliyorum..

Arkadaşımın yaşadığı ilçeyi bilmiyorum. Yazın nufüsü artan bir ilçe ise, bayanların kullanıdı takı ve buna benzer aksesuarlar para kazandırır.. Ama bunun içinde mutlaka sanatsal yön şart.. İşe kendinde birşeyler katabilmeli
25 yıldır çalışıyor

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
kaldigimiz sehrin tren istasyonunda 2 metrelik stantda yolculara tane ile meyva [elma,muz kapta cilek ]satarak cok zengin olanini sahsen taniyorum.ayni sey iskellerde niye olmasin.bastan olumsuz yaklasarak zaten her seyi yok etmissin.güzel bir proje hazirlayip.belgesiyle ilce belediyesine bas vursan ne kaybedersin. su anda türkiyede yapilabilecek en iyi islerden biri günes enerjisi.yapacaginiz is önce üretim yapan bir firmadan ön bilgileri almak.sonra bir fabrika ,apartman,yada yüksek elektrik harcayan magazalardan yillik gider kw almak.fabrikadan bu gider kw ihtiyaci karsilayacak tesisin masrafini sormak.genellikle bu tesisler kendini 5-10 sene arasi amorti ediyor.sonra bu projeyi is yeri sahibine sunmak.mesela bir cok is yeri birlesip yapabilir,yada rüzgar enerjisini günes enrjisine destek olarak ilave edilir.yani sizin burda yapacaginiz proje hazirlayip,aracilik etmeniz.ya bunlar imkansiz görünüyor ama denemeden olmaz demeyin...
hakanulm

Yerleşim ALMANYA / StutgartMeslek Ymalat