Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Devlet Millet İçinmidir? Yoksa Millet Devlet İçin

BaşlatanspekulatorTarih04/12/2004 15:39:31Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye24 yazı
Mİ?

BU FORUMDA YAZILANLAR ARTIK BİR ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN EŞİĞİNDE OLDUĞUMUZU SÖYLEYİP DURANLARLA.. BAŞKA ÇARE KALMADI DİYEN SÖYLEMLERLE DOLDU.
BU TEMEL KONUYU AÇARAK ZİHİN CİLASTİĞİ YAPALIM.

ÖZDÜRLÜK İSTEYEN CUNTACILIKLA, ATATÜRKÇÜLERE, ÜLKÜCÜLERE, ATEİSTLERE CEVAP VEREN "MİM" ARKADAŞIM KULLANDIĞIN CÜMLELERE DİKKAT ET ÇOK GENELLİYORSUN..
BURADA KONU AÇIYORUZ..
DOĞRU DÜŞÜNCE YOKTUR. TAMAM MI..
SAKIN ALINTI YAPIP CEVAPLAMAYA. YOK ÖYLE DEĞİL BÖYLE OLUR MANTIĞINDAN KURTULMANI TAVSİYEEDERİM. ÇOK AYDIN BİR İNSANSIN GERÇEKTEN TAKDİR EDİYORUM. AMA KENDİNİ SOYUTLAYIP HERKESİN DEDİĞİNE BİR ŞEY BULMAK YAKIŞMIYOR. BİR KONU VARSA DÜŞÜNCELERİNİ YAZ.
YAZAN ARKADAŞLARIN CÜMLELERİNE YORUM YAPMAK KİMSEYE DÜŞMEZ. KATILIRSIN KATILMAZSIN... AMA SAYGI DUYMAK LAZIM..

YOK SİZ CUNTACISINIZ..
YOK SİZ ÜLKÜCÜ SÜNÜZ..
YOK SİZ ATEİST SİNİZİ. BIRAK..
KAMPLARI..
SÖZDE ÜLKÜCÜ VARDIR.. ONLARA NE DERSEN DE..
SÖZDE ATATÜRKÇÜ VARDIR..
NE DERSEN DE..
SÖZDE ATEİST VARDIR. ONLARA NE DERSEN DE..

BU ÜLKEDE DİNİ SATANLAR VAR. ONLAR YÜZÜNDEN TÜM MÜSLÜMANLARA BİR ŞEY DENİLEMEYECEĞİ GİBİ..

SÖZDE SOSYALİSTLER VAR ELİNE PARA GEÇENE KADAR KAPİTALİZME VE PATRONA SÖVERLER.. PATRON OLUNCA İŞÇİNİN ANASINI AĞLATIRLAR
O YÜZDEN..
BURASI BİR TARTIŞMA OLATFORMU FİKİR PAYLAŞIMI
BİLGİ VERİTABANI...

HERKES HER İSTEDİĞİNİ SÖYLER..
SEN BUNLARA ALINTI YAPIP. YORUMLAYAMAZSIN VARSA BİR DÜŞÜNCEN O KONU HAKKINDA.. KİMSENİN YAZDIĞI HAKKINDA DEĞİL. ÖZELLİKLE BEN TANIMADAN BENİM YAZDIKLARIMA ALINTI YAPMANI İSTEMİYORUM..
Ü
KONUYLA İLGİLİ FİKRİN VARSA.. YAZ.. KONU BAŞLIKTA YAZIYOR.. BİLİMSEL MAKALE ŞEKLİNİ TERCİH EDERİM.. KAYNAKLARIYLA...

ŞİMDİ KONUYA DÖNELİM..

DEVLET MİLLET İÇİN MİDİR? YOKSA MİLLET DEVLET İÇİN Mİ?

spekulator

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye488 yazı
Devlet millet içindir, demokratik ülkelerde bu böyledir. Totaliter ülkelerde millet devlet için vardır. Liberal ve kapitalist ülkelerde ise millet patronlar için vardır.
Her türlü mandacılığa karşıyım. Egemenlik milletindir. Egemenlik, A.B'ye, orduya ve IMF'ye devredilemez. Demokrasi mandacılığa karşı olmaktır.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye488 yazı

Sayın Spekülator;

Sana birçok bakımdan hak veriyorum. Zaman yetersizliğinden dolayı fazla yazamadım ama zamanım yeterse bu konuları tartışmak isterim.
Her türlü mandacılığa karşıyım. Egemenlik milletindir. Egemenlik, A.B'ye, orduya ve IMF'ye devredilemez. Demokrasi mandacılığa karşı olmaktır.

Üye370 yazı

Devlet, milletin içinden çıkmış ve milletin organize olmuş halidir.
Kendini bir ideoloji ile donatmıştır. Milletleri Millet yapan özelliklerin başında ise KÜLTÜR gelir.
Eğer siz bir Alman gibi yaşıyorsanız babanızın kanı Türk diye size Türk demezler.
Ya da ilk çağ örneği hatta İslamiyetin bile mücadele ettiği bir Arap kültürü ile yaşıyorsanız artık size Türk demezler Arap derler.

Çok uzaklara gitmeye gerek yok Anadoludan yüzlerece millet ve devlet geçmiştir.

Devletler kurulur, yıkılır, esir düşer, işgal altında kalır, kurtuluş savaşı verir yeniden kurulur vs vs. Ama o devletin ana unsuru millet yaşarsa o devlet de millet de yok olmaz...

Eğer Milleti millet yapan unsurlar yok olmuşsa o millet de tarih kitaplarında yerini alır. Etiler gibi, Firikler gibi, Asurlar gibi, vs. vs . vs.

Türkiye Cumhuriyetindeki, statkoculuk sonucunda doğan yanlış uygulamalara çatma bahanesi ile milleti var eden unsurlar birer birer yıkılıyorsa orada biraz düşünmek gerek.
Amacınız üzüm yemek mi bağcı dövmek mi?

Yoksa akılnız sıra bu memlekette sizden başka akıllı kalmamış gibi çağdaş düşünceler saydığınız kavramlara sarılarak ve neo-jöntürkleri oyna**** önce devleti sonra da bu milleti mi yok etmek istiyorsunuz.

Bu topraklarda kaybolmuş bir topluluk olmayacak TÜRK MİLLETİ siz isediiniz için ya da AB istediği için.
Anadaolu TÜRKLERİ birileri istedi diye Hun Türklerine de benzemeyecek, Suriye Türklerine veya Bulgar Türklerine.

Avrupalıların yeni asimlasyon politikasının kılıcını sallamaya devam edenlerin öğreneceği çok şey var.

Üstü kapalı hakaretleri, saldırıları bırakalım.
Herkes safını ve yerini daha açık ve net belli etsin. Biz de cevaplarımızı ona göre verelim.
Ülkenin menfeatine birşey varsa o da açıkça ortaya konulsun ki bizde öğrenelim yanlışlara karşı hep beraber savaşalım.

Kalın sağlıcakla.