Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Her Yönüyle Büyük Baş Hayvancılığı ??????

BaşlatankajmeramTarih21/01/2009 19:42:22Yorum0

İlk mesaj
Üye537 yazı
slm arkadaşlar forumumuzda bir sorun mu var anlayamadım gönderdiğim bazı yorumlar başlıklarda görünmüyor neyse yöneticilerimiz ilgilenir.

şuan askerdeyim hayalimdeki iş hayvancılık buna ulaşmak içinde sermayeyi toplamak için altın ticareti yapıcam.

şimdi

1-Büyük baş hayvancılık yani inekcilik yaparken süt ve et olarak ayrılıyor sanırsam.Bunlar için ayrı ırklar mı kullanılır? Süt üretip süt satıcam diyen a cinsi inek yıl sonu çoğalan ineklerimi satıcam diyen b cinsi inek mi tercih eder.

2-Söylene ne göre istediğimiz an hayvanları elden çıkartmam mümkün müş yani mal elde kaldı diye bir dert yok. doğrumu?

3-Süt alan firmalar genellikle nerelere yoğunlaşmışlardır yani ahır için en uygun yer bölge nerelerdir? kimi Çanakkale kimisi Balıkesir kimisi de trakya yani edirne ve tekirdağ civarı olduğunu söylüyor. Süt harici yeni doğan buzağıları nerelere sata biliriz yani mezbahane,kasaplar harici devlet bunları alıyormu?

4-şuan içinkendimize ait bir toprak ve ahırımız yok kiralamayı düşünüyoruz kar marjında nasıl bir düşüklük yaratır.? Şuan ki piyasadaki kiralar hakkınızda bilginiz varmı?

5-Veteriner ve ilaç gibi zorunluluklar nelerdir maliyetleri hakkında bilgileriniz varmı ?

6-Süt satın alan ciddi firmalar nerelerde toplanmışdır trakya ? bu firmaların En az 2 bin LT süt aldıklarını duydum doğrumu acaba?

ARKADAŞLAR BU SORULARA CEVAP BULURSAK BÜTÜN ARKADAŞLAR BAŞTA BENİM KAFAMDAKİ SORUNLAR ÇÖZÜLÜR

ŞİMDİDEN HEPİNİZE ÇOOK TEŞŞEKKÜR EDERİM

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
0 yorum