Girişimcilikte en önemli nokta, sizinde bildiğiniz gibi sermayedir. Sermaye denilince her ne kadar sadece para gelsede akla, zaman sermayesi de bir o kadar önemli. Evet, zaman en büyük sermaye.
Gündemi iyi takip etmek ve biraz geleceği görüp ön görülü davranmak bu noktada en önemli dayanağımız. Planlı çalışmak, bir işlem sıralaması yapmak, işlerimizi hem daha kazançlı hem daha kolay hale getirecektir.
Belki de sitenin bu bölümünü inceleyen çoğu arkadaşın aklına gelen (belki de gelmeyen) bir şeyi bu yazımda paylaşmak istiyorum.
Hepimizin bildiği gibi ülkemizde batılılaşma temayülü ile tüketim ve alışveriş çılgınlığı had safhaya ulaştı. Her yer alışveriş merkezleri ile doldu taştı, artık 3M migroslar mahalle bakkalımız oldu. Bu çılgınlığı fırsat bilip, kara dönüştürme çabası içinde olanlar da bu çılgınlığı bir manada körüklemeye devam ediyor. ama gelin görün ki, kapitalizmin elinde dans eden bizler içinde başka bir yol yok.
Arkadaşlar, tüm dünyada 14 Şubat'ta Valentine's day (sevgililer günü ) olarak kutlanan bir gün var ki, işte bu tüketim çılgınlığının doruk noktalara ulaştığı zaman dilimlerinden biri. Girişimci arkadaşlar bu günü fırsat bilip, bir-iki çaba sarfettiklerinde tabiri caizse voleyi vuracaklardır.
Çinden ithal etmeyi de geçtim, tahtakaledeki toptancılardan bir kaç ıvır zıvırla bile köşeyi dönmek mümkün olabilir bu günde. Küçük bir tezgah, üzerine bir kaç kalp motifi, yüzük, küpe, bileklik, kolye bir kaç değişik hediye, ilginç şeyler ko**** bu günü fırsata dönüştürebilirsiniz.
Bu iş daha profesyonelce de yapılabilir. Benim anlattığım en basiti ama fazla kişinin göze alamayacağı bir durum.
İşin daha girift biçimini girişimci ruhlar zaten çoktan çözmüştür.
Zaman geçiyor arkadaşlar elimizi çabuk tutup bu işe girişmeliyiz. 14 Şubat sa eğer 14 Ocaktan başlamak lazım. Ne dersiniz?