Ana içeriğe geç

Gelecek İçin Yeniden Yapılanma

Bilgi

BaşlatanhascenceTarih30/11/2004 20:23:17Yorum7

İlk mesaj
Üye1122 yazı
• "İçinde yaşadığımız yeni çağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunları yerini bilgi almış durumdadır."
#61692; Thomas A. Stewart

Yerleşim Kuzey Kıbrıs TC / GüzelyurtMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye17 yazı
Haklısın Yasemin; ama bir şeyi unutuyorsun. bilgiyi parayla satarsan rağbet görüyor bedava satarsan kimse sana inanmıyor..Anlıyamadım neden böyle, anlıyan varsa açıklarsa sevinirim.. ?
DOST, İNCİ GİBİDİR ZOR BULUNUR ÇABUK KAYBEDİLİR!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye1122 yazı
Senin demek istediğin ney anlayamadım. Burada bahsedilen iş ortamında ki bilgi. Bilimin, teknolojinin önemi. Gelişmiş ülkeler bilgi üzerine yoğunlaşıyor. İnsanları fiziksel güçlerinin önemi hiç kalmıyor ve sadece beyinlerine göre önem kazanıyor. 2 3 yabancı dil bilen çok iyi bilgisayar kullanan, sosyal, pratik, yaratıcı, zeki, kendini geliştirmiş insanlar önem kazanıyor. 3 4 kişinin işini yapacak elemanlara ihtiyaç duyuluyor. Kısacası ne kadar bilgi o kadar ekmek.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Üye1122 yazı

Dertlerimizi avutan akıl ve hikmettir.
o engin denizlerin ötesindeki yerler değil.
Meçhul

Silgi kullanmadan resim yapma sanatına
hayat denilmektedir.

John Christian

Öfkeyle geçen her dakika, mutluluğumuzdan çalınmış 60sn'dir.
İntikam alıpta pişman olmaktansa, affedip pişman olmak daha iyidir.

Yeni Üye45 yazı
Yaseminece81 kesinlikle haklısın. Yurtdışında uzman kişilere olan talep giderek artıyor. Orada da işsiz sayısı gün geçtikçe fazlalaşmakta ama en azından belli bir konuda uzmansanız işsiz kalmayacağınız da garanti. Ne yazık ki Türkiye'de hala "bilgi" birilerinin gözünü korkutuyor; en büyük şirketlerdeki yöneticiler bile kendilerini geliştiremedikleri ve günümüzün gerisinde kaldıkları için "bilgili" insanlarla çalışmak istemiyorlar.

Yeniden esas konuya dönecek olursak; sadece okumak ve araştırmak uzman olmayı sağlamak. Bilgiyi ancak uygulayabildiğiniz zaman başarılı olursunuz. Bir kaç dil bilebilirsiniz, çok iyi bilgisayar da kullanabilirsiniz, çok iyi üniversitelerden de mezun olabilirsiniz. Bu bildiklerinizi pratiğe dökemedikçe yine hiçbir şeysiniz.
"Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir.
Devrimi satın alamazsınız.
Devrimi yapamazsınız.
Devrim olabilirsiniz ancak..."

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1122 yazı
Biraz daha ekleme yaparsak o halde, bilginin yanında pratik zeka, insan ilişkilerinde başarı ve yaratıcılık. Bunlar hep beraber olduğunda zannedersem tam tamına aranan kişi haline gelinebilir.

Üye1122 yazı
18.yüzyılın ortasından beri dünyamızı etkisi altına alan sanayi toplumu uygarlığı hızlı bir dönüşümle yerini bilgi toplumuna bırakmaktadır. Bu yeni toplumsal oluşumda, ekonomik, sosyal, kültürel ve politik yapılarda meydana gelen değişmelere paralel olarak “bilgi temelli” yeni üretim, tüketim, yönetim ve liderlik teknikleri de gelişmektedir.

Bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, geleneksel kurallara bağlılığı ifade eden işlemci liderliğin ve “tek adam” anlayışına dayanan karizmatik liderliğin sorgulanmasına neden olmaktadır. Bilgi toplumu liderliği, diğer liderlik türlerinden farklı olarak gücünü bulunduğu pozisyondan, yasalardan veya sahip olduğuna inanılan olağanüstü güç ve yeteneklerinden değil bilgiden almaktadır. Bu tür liderler, katılıma önem veren, kendilerini ön plana çıkarmayan, sürekli öğrenmeyi teşvik eden, sorumluluğu paylaşan ve bilgi teknolojilerinden optimum bir biçimde faydalanan bir liderlik sergilerler.

Bilginin en önemli bir üretim faktörü haline geldiği, hiyerarşik yapının yassılaştığı, katılımın tabana yayıldığı, bütünleşmenin arttığı kısacası, örgütsel, yönetsel ve liderlik uygulamalarında sürekli ve süratli değişmelerin yaşandığı bilgi toplumlarında karizmatik liderliğin varlığı ve geçerliliği tartışılır hale gelmektedir. Bu çalışmada bilgi toplumu liderliği ile karizmatik liderlik karşılaştırmalı olarak ele alınacak ve bilgi toplumunun karizmatik liderliğin sonu olup olmayacağı sorusuna cevap verilmeye çalışılacaktır.

www.bilgiyönetimi.org