Koniks.com - İş Fikirleri Düşünce Havuzu

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol
 Ana Sayfa
 Forumlar
 İş Dünyası Ve Ekonomi
 Gelecek İçin Yeniden Yapılanma
 Bilgi
Not: Yorum gönderebilmek için kayıt olmalısınız.
Kayıt olmak için, buraya tıklayınız. Kayıt ücretsizdir!
 Yorum gönder
Kullanıcı adı:
Şifre:
Biçim:KalınİtalikAltı çiziliÜstü çizili Sola hizalaOrtalaSağa hizala Düz çizgiResim hizalaAlıntı ekleListe ekle
Mesaj İkonları:              
             
 


 
   

YORUM YAZILAN YAZI
hascence 30/11/2004 : 20:23:17
• "İçinde yaşadığımız yeni çağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunları yerini bilgi almış durumdadır."
#61692; Thomas A. Stewart
SON 7 YORUM (En yenisi en önce gösteriliyor)
hascence 04/02/2005 : 21:29:39
18.yüzyılın ortasından beri dünyamızı etkisi altına alan sanayi toplumu uygarlığı hızlı bir dönüşümle yerini bilgi toplumuna bırakmaktadır. Bu yeni toplumsal oluşumda, ekonomik, sosyal, kültürel ve politik yapılarda meydana gelen değişmelere paralel olarak “bilgi temelli” yeni üretim, tüketim, yönetim ve liderlik teknikleri de gelişmektedir.


Bilgi teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, geleneksel kurallara bağlılığı ifade eden işlemci liderliğin ve “tek adam” anlayışına dayanan karizmatik liderliğin sorgulanmasına neden olmaktadır. Bilgi toplumu liderliği, diğer liderlik türlerinden farklı olarak gücünü bulunduğu pozisyondan, yasalardan veya sahip olduğuna inanılan olağanüstü güç ve yeteneklerinden değil bilgiden almaktadır. Bu tür liderler, katılıma önem veren, kendilerini ön plana çıkarmayan, sürekli öğrenmeyi teşvik eden, sorumluluğu paylaşan ve bilgi teknolojilerinden optimum bir biçimde faydalanan bir liderlik sergilerler.

Bilginin en önemli bir üretim faktörü haline geldiği, hiyerarşik yapının yassılaştığı, katılımın tabana yayıldığı, bütünleşmenin arttığı kısacası, örgütsel, yönetsel ve liderlik uygulamalarında sürekli ve süratli değişmelerin yaşandığı bilgi toplumlarında karizmatik liderliğin varlığı ve geçerliliği tartışılır hale gelmektedir. Bu çalışmada bilgi toplumu liderliği ile karizmatik liderlik karşılaştırmalı olarak ele alınacak ve bilgi toplumunun karizmatik liderliğin sonu olup olmayacağı sorusuna cevap verilmeye çalışılacaktır.

www.bilgiyönetimi.org

hascence 21/01/2005 : 12:21:59
Düşünmeye gem vurmak, zihne gem vurmak demektir, bu ise, rüzgarı zaptetmekten daha zordur.

Gandhi
hascence 18/01/2005 : 23:40:44
Biraz daha ekleme yaparsak o halde, bilginin yanında pratik zeka, insan ilişkilerinde başarı ve yaratıcılık. Bunlar hep beraber olduğunda zannedersem tam tamına aranan kişi haline gelinebilir.
eylul 18/01/2005 : 23:15:48
Yaseminece81 kesinlikle haklısın. Yurtdışında uzman kişilere olan talep giderek artıyor. Orada da işsiz sayısı gün geçtikçe fazlalaşmakta ama en azından belli bir konuda uzmansanız işsiz kalmayacağınız da garanti. Ne yazık ki Türkiye'de hala "bilgi" birilerinin gözünü korkutuyor; en büyük şirketlerdeki yöneticiler bile kendilerini geliştiremedikleri ve günümüzün gerisinde kaldıkları için "bilgili" insanlarla çalışmak istemiyorlar.

Yeniden esas konuya dönecek olursak; sadece okumak ve araştırmak uzman olmayı sağlamak. Bilgiyi ancak uygulayabildiğiniz zaman başarılı olursunuz. Bir kaç dil bilebilirsiniz, çok iyi bilgisayar da kullanabilirsiniz, çok iyi üniversitelerden de mezun olabilirsiniz. Bu bildiklerinizi pratiğe dökemedikçe yine hiçbir şeysiniz.
hascence 18/01/2005 : 21:59:03
Dertlerimizi avutan akıl ve hikmettir.
o engin denizlerin ötesindeki yerler değil.
Meçhul


Silgi kullanmadan resim yapma sanatına
hayat denilmektedir.

John Christian

Öfkeyle geçen her dakika, mutluluğumuzdan çalınmış 60sn'dir.
İntikam alıpta pişman olmaktansa, affedip pişman olmak daha iyidir.


hascence 03/01/2005 : 12:45:48
Senin demek istediğin ney anlayamadım. Burada bahsedilen iş ortamında ki bilgi. Bilimin, teknolojinin önemi. Gelişmiş ülkeler bilgi üzerine yoğunlaşıyor. İnsanları fiziksel güçlerinin önemi hiç kalmıyor ve sadece beyinlerine göre önem kazanıyor. 2 3 yabancı dil bilen çok iyi bilgisayar kullanan, sosyal, pratik, yaratıcı, zeki, kendini geliştirmiş insanlar önem kazanıyor. 3 4 kişinin işini yapacak elemanlara ihtiyaç duyuluyor. Kısacası ne kadar bilgi o kadar ekmek.
yazarm40 03/01/2005 : 11:03:53
Haklısın Yasemin; ama bir şeyi unutuyorsun. bilgiyi parayla satarsan rağbet görüyor bedava satarsan kimse sana inanmıyor..Anlıyamadım neden böyle, anlıyan varsa açıklarsa sevinirim.. ?


0.8 saniye.
17:41:12, 19 Mayıs 2024, Pazar

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım