Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

4 Çeşit Yemek 3,5 Tl

BaşlatanEKOSÜNGERTarih15/01/2009 01:19:17Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Merhaba,
Menü çoktan seçmeli. Çorba, Ana yemek, pilav veya makarna türü yemek, tatlı veya salata.
Bir çok şehirde benzer lokantalara rastlamak mümkün. Bu işi yapanların nasıl oluyorda bu işten para kazandıklarını merak ediyorum. İşyerimin bulunduğu sanayi çarşısında bir arkadaş benzer işi yapıyordu yüksek kira yüzünden bıraktı işini.
Eminim herkesin konuyla ilgili bazı fikirleri olacaktır. Özellikle işi yapanların tecrübelerini öğrenmek isterim.

Sağlıcakla

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye16 yazı
bakın lezzete

evede kayseri mantisi börek içli köfte yaparim iş yerleri için istenilen mıktarlarda bakın lezzete
saygilarimla

gurbet
MERHABA :)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Turizm
Üye195 yazı
Aslında oturup maliyet hesaplaması yaparsan bu fiyatlara rahatlıkla satılabileceğini görürsün. Burda işin püh noktası sürüm ve sabit giderleri minimize etmektir. Birde porsiyon büyüklükleri çok önemlidir ve yemeklerin çeşitleride yani et yemekleri yerine köfte ve tavuk ağarlıklı yemekler verdiğinde inanması zor olabilir ama %20 kar marjını çok rahat yakalarsın. işlek bir yerde günde 300 tabak satsan yaklaşık 1000 lira yapar 200 kar ayda eder 6000 lira.

Ama dediğim gibi menüye özellikle ana yemeğe dikkat etmek lazım çünkü çorba ve pilav veya makarnanın toplam maliyeti 400 ü geçmez.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Yeni Üye20 yazı

Antalya Lara bölgesinde ofislerin çoğunlukta olduğu bir bölgede böyle bir projem var (Sadece paket servis), ilgilenenler maille ulaşabilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Yeni Üye3 yazı
güzel

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Esnaf
deleted47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tırpan
Aslında oturup maliyet hesaplaması yaparsan bu fiyatlara rahatlıkla satılabileceğini görürsün. Burda işin püh noktası sürüm ve sabit giderleri minimize etmektir. Birde porsiyon büyüklükleri çok önemlidir ve yemeklerin çeşitleride yani et yemekleri yerine köfte ve tavuk ağarlıklı yemekler verdiğinde inanması zor olabilir ama %20 kar marjını çok rahat yakalarsın. işlek bir yerde günde 300 tabak satsan yaklaşık 1000 lira yapar 200 kar ayda eder 6000 lira.

Ama dediğim gibi menüye özellikle ana yemeğe dikkat etmek lazım çünkü çorba ve pilav veya makarnanın toplam maliyeti 400 ü geçmez.

tirpan a tam olarak katiliyorum tamamen kullandigi malzeme ve yemek çeşitleriyle alakali para kazanirsin veya kazanmazsin.sen haftada 2 gun et 1 gun kofte bir gun bakliyat 2 gunde sebze koy bakalim ne kazanican yer kira ise kira ,elektrik, su ,iscilik ,tup,telefon,muhasebe,int vs giderleri hesapladiginizda aylik yaptigin yemek miktarina bolersen ortalama bir kisilik yemek fiyatina ekliyecegin genel giderini bulabilirsin.burda ne var surumun cok olursa bir cok genel giderin ayni kalicak bir kac kalemde de artislar olacaktir ama sonucta cokk cokk avantajlidir.500 kiseye yemek verenle 5000 kisiye yemek veren ayni oranda para kazanabilir mi? mumkun degil birisi %5 kazanirsa digeri %40 kazanir.haa yemek maliyetlerine gelirsek te az sayida yemek cikaran firma pirinci atiyorum 4.00 tl ye aliyorsa 5000 kisiye yemek veren firma ayni pirinci 2.50 tl ye alir bunu her seye yayabilirsiniz peynirden ete kabakdan domatese baharatindan boregine.sonucmu hem genel giderden avantaj hem mal alimindan avantaj.her halikarda ne kadar fazla uretirsen o oranda karin fazlalasir.ben 100 kisiye yemek yaparsam yemek maliyeti 4 kap icin 3.50 tl dir 500 kisiye yapan icin 2,95tl dir 5000 kisiye yapan icin de 1.75 dir oranlari kafadan attim ama bunun gibi bariz farklar vardir.tabi hepsinin yaninda tahsilatin nasil yapildigi ve senin mal alislarini nasil odedidigin de isin icine girdimi derdin bini bin paralik bir is.yuksek kapasite duzgun ve nakite yakin tahsilat isinde de ailene yediridigin hassasiyette yemek yaparsan ne alaa memleket dersin ama tersi tam bir fiyasko bomba bomba bomba...

Yerleşim / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye683 yazı
4 çeşit yemek 3,5 liradan kesinlikle para kazanmaz...

Hani çocuk babasına seslenmiş:
-Baba bir hırsız yakaladım!
-Getir oğlum.
-Gelmiyor!...
-Bırak sen gel o zaman...
-Beni de bırakmıyor!...

Durum aynen budur.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Editör5590 yazı
Bizim burada avukatların bol olduğu bir sokak var. Adamın biri 50 kuruşa tek etliekmek satıyordu. Normali 3,5 lira falandır. 3 fındık lahmacuna eşdeğer bir maliyeti vardır. Hala da satıyor 2 yıl oldu sayılır. Kimse zehirlenmedi ki hala satabiliyor.

Ben de bu nasıl oluyor anlamıyorum.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye390 yazı
Eski kiracı olan ve Aşçılığını kendi yapan aile içi işletmeler bu çalışmaları yapabiliyor.Yinede bu rakamlar ciddi iddialı ve bıçak sırtı konular.Yağın,etin,tavuğun nereden geldiğini sorgulamak lazım.Eski bir catering ci olarak kazanılmaz diye bir sorun yok.Önemli olan bu rakamda sürüm.Yemek kaldımı ertesi gün çıkmaz.Beklemez başka bir şeye dönüşmez.Kapatıp gitmek yerine karı azaltıp,sürümü arttırmak amaçlı bir sistem.Garson yok,servis yok,4 çeşit alırken içecek su dahil değil.Kolada alayım suda derken rakamlarda kar artabiliyor.Ana caddede mağaza tarzı değilde biraz daha yan sokaklarda tutabiliyor.En önemliside temiz,güleryüzlü ve istikrarlı olmak.Kendimden örnek vermek gerekirse en iyi kazandığım dönemlerde bile yemeğe verdiğim parayı hesaplamadan edemiyorum.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye195 yazı
musti610 arkadaşım istersen yazımı bir daha oku orada kar marjı demişim bürüt kar marjı dememişim. Yıllardır bu işi yapan birisi olarak bırak kirayı suyu elektriği. İstersen sana kürdanından peçetesine lavobada kullanılan sıvı sabunundan bulaşık deterjanına kadar ince maaliyet çıkarırım. ama anlamak istediğini anlamaya çalışan arkadaşlar ifade etmek istediğimi anlamışlar.

Yeni Üye23 yazı
Tırpan kardeşim,
Adapazarında mobilyacılar sitesinde düşünüyorum aslında böyle bir iş. Kendi sünger işi yapıyorum, Sanayide 3-4 yer var ama gidip içeride yemek bile içimden gelmiyor. Çünkü çok kötü. Yemekler, ortam hijyen vs. Senin tecrübelerinden faydalanmak isterim. Bu işin püf noktaları neler ? Riskleri neler ? Şu zamanda yapılacak en uygun iş diye düşünüyorum. Uygun fiyata 4 çeşit yemek. Ama kar elde etmek içinde yaşanmış tecrübeleri değerlendirmek gerekir. Ne dersiniz ?

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Mühendis
Üye195 yazı
Sevgili EKOSÜNGER

Öncelikle bu işi bilmen çok önemli. Yani yemek işini. Yoksa çok sıkıntı çekersin. Öncelikli olarak o çevreyi çok iyi ölçmen lazım yemek fiyatları nedir işçiler kaç lira parayı gözden çıkarırlar bir öğün için. Hemde öyle bir sitede sabah kahvaltısı öğle yemeği ve hatta azda olsa akşamüstünü bile düşünebilirsin.
Bende gençlik yıllarımda Ankara sitelerde çok çalışmıştım orda sabahları böyle çeyrek ekmek yumurta kaşar veya domates peynir çay öğlen yemek bazen akşam mesailerine kaldığımızdada gene ekmek arası birşeyler yerdik.

Ama dediğim gibi burda sen veya ailenden birisi bu işi mutlaka bilecek. Yoksa ciddi bir usta masrafın olur ayrıca birde usta kaprisi çekmek zorunda kalırsın. Eğer sen olayın bu kısmını hallettim diyorsan diğerlerine devam edebiliriz.

Yeni Üye4 yazı
arkadaşlar ben catering işi ile uğraşan bir olarak. konuya hakim olduğumu düşünüyorum
evet bu işte tamamen tecrübe ve devamlılık geçerlidir. işi bilmemek ve işin iştişamına kapılmak kişinin malum sonudur.
ben 4 çeşit yemeği 6 tl
3 çeşit yemeği 5 tl den yemek salonlarımda satıyorum. çünkü ben üreticiyim.
isteyen arkadaşlara ben üretmek sizlerin sadece yerinizde satmak la para kazanabiliriz.
örn: 3 çeşit yemeği benden 3,5tlden 4 çeşit yemeği 4,5 tl. al ve sat yatırım ve üretim maliyeti olmadan satış yap.
gelsin paralar.
irtibat için:
y.akar2828@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye339 yazı
Ne iş yaparsan, nasıl hesap yaparsan yap en küçük işletmenin aylık gideri 5000 TLden aşağı düşmez.
Gıda işi tabiki sürümü ve sürekliliği olan bir iştir ancak ucuz ile rekabet edilemez.

Ucuz üründen para kazanmayı hayal edenler sadece kendilerini kandırırlar ve karın tokluğuna çalışırlar.
Siz hiç hem ucuz hemde çok kaliteli yemek veren bir lokantanın marka olduğunu veya şubeler açtığını gördünüzmü?

Uzun vadeli ve para kazanacak bütün işler Kalite üzerine kurulmuştur gerisi gittiği yere kadar giden işler olup verilen emeğin karşılığının alınamadığı işlerdir.

Çok kişiye yemek verildiğinde çok kazanılacağı mantığı yanlıştır. Bu çok kişiye hizmet vermek için daha büyük bir dükkan, daha fazla personel dolayısı ile daha fazla masraf anlamına gelmektedir. 3-4 TL lik yemekten 1 TL kazansan oda çok zor alacağın 1 tek elemanın masrafı için aylık 600-700 kişinin yediği yemek tutarı o elemanın maaşına çalışacaktır.
.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye906 yazı
adapazarından yazan arkadaslar artı ekosunger arkadasım çark caddesınde maksut diye bir yer var adam 3,5 tl yanlış olmasın 3 yada 4 kap yemek satıyor fakat lezzeti çok iyi 1 sınıf bana göre adam çatır çatır iş yapıyor gidip yemek yiyebilirsiniz gönül rahatlığı ile ekosunger arkadas oraya gıt en guzel dusundugun konuyu oradaki izlenimlerinle yakalarsın kazanamsın dıyen arkadaslar gıtsınde yer gorsun nasıl kazanılıyormus baksınlar gözlükleri çıkarsınlar.
miagayrimenkul.net

Yerleşim Türkiye / Bursa GürcistanMeslek Emlakçy
Üye515 yazı
konu acılalı baya olmuş arama yapanlara yardımıcı olsun diye yazıyorum bence cayemek .com bakın 4 cesit 2.5 tl

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye109 yazı
mrb.malatyanın en işlek yerinde yemek club adıyla bu işi yapan firma 1 yıl bile dayanamadı.müşteri portföyü de gayet iyiydi.bilginiz olsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye149 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Bizim burada avukatların bol olduğu bir sokak var. Adamın biri 50 kuruşa tek etliekmek satıyordu. Normali 3,5 lira falandır. 3 fındık lahmacuna eşdeğer bir maliyeti vardır. Hala da satıyor 2 yıl oldu sayılır. Kimse zehirlenmedi ki hala satabiliyor.

Ben de bu nasıl oluyor anlamıyorum.

:))
İzmir Bornova 'da üniversiteye yakın yerde var 4 çeşit 3,5 adamların düzenli müşterileri var yani işletmeler toplu yemek satın alıyorlar. Ürünleri ucuza temin ediyolardır. Yemeklerde hiç fena olmuyor.
http://www.gencdenizli.net - Kişisel Blog Sitem

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye20 yazı
Bu menunun ıcınde et varsa(tavut dana farketmez) bılınkı o menu yenmez.dukkan kırası vergı ssk bagkur calısan maası elektrık su vs.....hergun taze malzeme tedarıkı( ekmek yesıllık vs....) derken o dukkanın aylık masrafı en az 5000-6000 tl olacaktır.işin özü ayda 3000 tabldot satması gerekırkı bu da ayda yaklasık 12.000 gelır getırır.bu fıyata yemek veren kurumlardan kacınmak lazım ınsan saglına zararlı oldugunu dusunuyorumbu arada gunde 100 tabldot satmak da kolay ır ıs degıl

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Müzik
Yeni Üye8 yazı
bu mantık hakkında fazla yorum yapılmaz yapılmasına da gerek yok temiz yemek yiyeceksen biraz fazla para vereceksin

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye1359 yazı
o kdr ince düşünene kadar yarım ekmek döner 1 TL sat daha iyi.. çorbayı da alternatif olarak satarsın ekmeğin çıkar ama zengin olmayı düşünmeyin.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Küçük Ağa
4 çeşit yemek 3,5 liradan kesinlikle para kazanmaz...

Hani çocuk babasına seslenmiş:
-Baba bir ** yakaladım!
-Getir oğlum.
-Gelmiyor!...
-Bırak sen gel o zaman...
-Beni de bırakmıyor!...

Durum aynen budur.

2009 da yzamışsınız ancak şu an eğer yerinde üretim yapıp servis saatleinde sıcak olarak servis edilirse 2012 yılıı haziran ayı için bu fiyata 1 öğün yemek hemde dürüst hiç hile yapmadan kurtarır.en az 300 kişilk çıkması şartıyla.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin
Eski kiracı olan ve Aşçılığını kendi yapan aile içi işletmeler bu çalışmaları yapabiliyor.Yinede bu rakamlar ciddi iddialı ve bıçak sırtı konular.Yağın,etin,tavuğun nereden geldiğini sorgulamak lazım.Eski bir catering ci olarak kazanılmaz diye bir sorun yok.Önemli olan bu rakamda sürüm.Yemek kaldımı ertesi gün çıkmaz.Beklemez başka bir şeye dönüşmez.Kapatıp gitmek yerine karı azaltıp,sürümü arttırmak amaçlı bir sistem.Garson yok,servis yok,4 çeşit alırken içecek su dahil değil.Kolada alayım suda derken rakamlarda kar artabiliyor.Ana caddede mağaza tarzı değilde biraz daha yan sokaklarda tutabiliyor.En önemliside temiz,güleryüzlü ve istikrarlı olmak.Kendimden örnek vermek gerekirse en iyi kazandığım dönemlerde bile yemeğe verdiğim parayı hesaplamadan edemiyorum.

PUDİNG MUZLU TOP. KG TOP . TUTAR 1 KİŞİ GR. BİRİM FİYAT 1 KİŞİ FİYAT
SÜT 0,000 0 0,100 GR 0,91 0,09
TOZ ŞEKER 0,000 0 0,016 GR 2,20 0,04
NİŞASTA 0,000 0 0,005 GR 0,74 0,00
PUDİNG MUZLU 0,000 0 0,005 GR 0,00 0,00
SUP KASE 0,000 0 1 AD 0,00 0,00
0 0,13

Yeni Üye59 yazı

PATATES MUSAKKA 1 KİŞİ GR. B. FİYAT 1 KİŞİ FİYAT
DANAETİ KEMİKSİZ 0,030 16,00 0,48
PATATES 0,150 0,45 0,07
KURU SOĞAN 0,020 0,33 0,01
SIVIYAĞ 0,010 1,86 0,02
DOMATES 0,020 1,56 0,03
ÇARLİSTON 0,010 0,75 0,01
SALÇA 0,010 1,10 0,01
TUZ 0,0002 0,40 0,00
PULBİBER 0,0002 6,50 0,00
TOPLAM YEMEK MALİYETİ: 0,62

TEL ŞEHRİYE ÇORBA 1 KİŞİ GR. B.FİYAT 1 KİŞİ FİYAT
SIVIYAĞ 0,008 2,50 0,02
TEL ŞEHRİYE 0,000 0 0,007 GR 1,00 0,01
UN (YEMEKLİK) 0,000 0 0,008 GR 0,66 0,01
TUZ 0,000 0 0,001 GR 0,40 0,00
LİMONSUYU 0,000 0 1/500 AD 0,33 0,00
KARABİBER 0,000 0 0,0005 GR 4,95 0,00
MAYDANOZ 0,000 0 1/200 AD 0,10 0,00
DOMATES 0,000 0 0,005 GR 1,56 0,01
ÇARLİSTON 0,000 0 0,004 GR 1,50 0,01
ET BULYON 0,000 0 0,0003 GR 6,43 0,00

0 0,05
SADE PİRİNÇ PİLAVI TOP. KG TOP . TUTAR 1 KİŞİ GR. BİRİM FİYAT 1 KİŞİ FİYAT
PİRİNÇ 0,000 0 0,080 GR 1,80 0,14
MARGARİN BİRMA 0,000 0 0,003 GR 0,00 0,00
SIVIYAĞ 0,000 0 0,010 GR 1,86 0,02
TUZ 0,000 0 0,0005 GR 0,40 0,00
ET BULYON 0,000 0 0,0004 GR 6,43 0,00
0,000 0 0,00 0,00
0 0,17
PUDİNG MUZLU TOP. KG TOP . TUTAR 1 KİŞİ GR. BİRİM FİYAT 1 KİŞİ FİYAT
SÜT 0,000 0 0,100 GR 0,91 0,09
TOZ ŞEKER 0,000 0 0,016 GR 2,20 0,04
NİŞASTA 0,000 0 0,005 GR 0,74 0,00
PUDİNG MUZLU 0,000 0 0,005 GR 0,00 0,00
SUP KASE 0,000 0 1 AD 0,00 0,00
0 0,13

Yeni Üye38 yazı
Para satarken değil, satın alırken kazanılır. 3,5 liraya sattığı 4 çeşit yemeğin malzemelerini nereden alıyor, kaça alıyor bu önemli.
Ayrıca bu işi yapanların aşçılarının kılı kırk yaran, sağlam ustalar olması gerektiğine inanıyorum. Öyle ki aynı yemeği bozulmadan, taze tutarak 2-3 gün servis edebilmeli, kalan malzemeleri iyi değerlendirebilmeli, çöpten impararatorluk kurabilmeli.
Ha ben 4 çeşit yemeği, min 10-15 liradan aşağı yiyebilecek mideye sahip değilim, orası ayrı.

Yerleşim Türkiye / BsMeslek Esnaf