Yaşamaktan Asla Vazgeçme!!!! - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Yaşamaktan Asla Vazgeçme!!!!

siyahbeyazoykul
er
Üye

Toplam 551 yazı
24/11/2004 :  12:10:48 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

zaman zaman oluyor ki bir insanı insan yapan değerler hakkında derin düşüncelere dalıyorum. Bir insan düşünün ki; yaralardan, darbelerden, acılardan kendini unutmuş; bir insan düşünün ki herşeyiyle mücadele etmeyi seçmiş, kendi duvarlarını yıkan olumsuzluklardan olabildiğince uzaklaşmak için gayret gösterebilen!!!

Hangisi daha iyi olurdu?
Hangisi bu güzel hayatı yaşanır kılardı?

Hepimiz türlü yolculuklar yapıyoruz hayatın içinde. Kimimiz körleşiyor, sağılaşıyor, duygusuzlaşıyor; kimimizse inadına yaşamak ve direnmek için ayakta kalmanın yollarını arıyoruz. Ne mutlu arayabilenlere, en azından pes etmeyip her türlü kilidi açmak için usanmadan bütün anahtarları deneme cesaretinde bulunanlara!!!

Birkaç gündür düşünüyorum.. Haksızlığa uğramanın ve sözlerle rencide edilmenin olumsuz etkilerini...Devrilen bir çınar görüyorum..Elimden geldiğince çırpınıyorum o çınarı yeniden hayata dönderebilmek ve mutluluğu verebilme adına...

Hadi artık arkadaşım, biraz daha çaba sarfet!!! Ama rencide edici sözlerle değil; huzuru bulabilecek, onurlu ve insanca yollarla...Sana hiç kızamadım; daima anlamaya çalıştım. Bu sabrı bu devirde bulmak zordur...Belki güzel bir arkadaşın olacak, neden kapılarını kapatıp o kapıyı yüzüme çarpıyorsun ki??

Gidenler gittikleriyle kalsınlar..
Sen yeni yolculuklar yap; keşfedilmeyeni keşfet ve erdemlerini koru. Hiçbir insan vazgeçilmez değildir; onu vazgeçilmez yaptıkça onu daima yaşatacaksın bunu unutma!!!

Sen yaşamaktan ve inadına yaşamaktan VAZGEÇME!!!

sevgiyle...Sana arkadaş elimi uzatıyorum...ve bu herkesin sahip olabileceği bir şey olabilir ama benimle değil...

İstanbul'u Dinliyorum Gözlerim Kapalı...

ışık ve sevgiyle kalın.

Yerleşim : Türkiye  |  Meslek : Diğer
melih15
Üye

Toplam 370 yazı
25/11/2004 :  09:00:15  Alıntı
Sevgli siyahbeyaz,

bir yanlış anlamadan dolayı hislere dayalı yanlış bir tepkim nedeniyle senden ve koniks üyelerinden özür diledim.

Sen beni boş ver sevgili siyahbeyaz,

Ben kendisine,
“Tarumanlar çöküyor zelzele yalnız bana mı?
Ortalık can çekişirken açamam ben yaramı”
felsefesiyle büyümüş ve yaşamış biriyim.

Değerli Koniks'imi benim "ironik ve de kronik" acılarımla meşgul edemem.
İzin verirsen bu konuyu burada kapatalım.
Yaralar içinde de olsam ülkemiz ve de insanımız için daha önemli Koniks konularına yetişmek isterim.
Sana ilgin nedeniyle çok teşekkür ediyor ve kocaman öpüyorum.
Sağlıklı ve de hoş kal.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Danışmanlık
siyahbeyazoykul
er

Üye

Toplam 551 yazı
25/11/2004 :  09:33:44  Alıntı
Sevgili Melih,

Bu yazıyı yazarken ki amacım sadece sen anla diye idi...Görüyorum ki mesajım yerine ulaşmış. Ama bunu sen olduğunu herkese söyleyerek değil de elimden geldiğince genelleyerek yapmaya çalışmıştım. Sen bir cesaret örneği göstererek, bana karşılık bir cevap yazmışsın.

Okudum..Okurken o devrilen çınarı bir kez daha gördüm. Ben sana yaşamaktan asla vazgeçme diyorum sen yine "acılarımdan vazgeçmem de vazgeçmem" diyorsun. Bak kızıyorum ama haa:)) Buradan yazı yazarak bir insana nasıl yardımcı olunabilir açıkçası bilmiyorum ama nedense sana destek olmak istiyorum. Sen de lütfen hayata karşı yepyeni bir nefes alabilmek ve bazı şeylere yeniden başlayabilmek adına bana yardımcı olur. Kimbilir belkide zamanını artık sevgiye harcayabilir ve huzurlu bir kayatın sahibi olabilirsin. İnan bu zor değil...Bana inan...

Tanrı her şeyi muazzam bir denge içinde yaratmış..Ve sen Tanrıdan istediklerini eğer doğru bir dille istersen eminim sana verecektir. Kullar Tanrı katında eşittir ama bence sadece yaptıkları, yapacakları ile bazı yerlere gelirler veya birtakım şeyleri yaşarlar. Sence bahsi geçen O, zamanı gelince yaptıklarını çekmeyecek mi? Bence emin ol karşılığını alacak...

Ona beddua etmektense kendi yaralarını iyileştirip hayata gülümseyen gözlerle bakabilmenin yollarını arar ve başka işlere konsantre olmaya çalışırsan hayatını çekilir bile hale getirebilirsin...

IQ’un 128 olabilir, ama unutma ki Allah insanlara IQ yanında EQ ve IQQ ve de benzeri nice Q vermiştir.
IQ fazlalığı başka insanlarda, çalışma , azim, bilgi ve de diğer Q’ larla kapatılır. Kimseyi kendinden daha az zeki sanmamak lazım"...Bu cümleyi kime karşı kullandın bilmiyorum ama;üzerime alınmıyorum...Tanrı herkese ayrı ayrı yetenekler vermiş..Önemli olan varolanları hayata geçirebilmek...kuran-ı kerim de şöyle bir cümle vardır: "Kullanasınız diye size akıl verdik" Bu cümle benim gerçekten çok sevdiğim bir cümle...Bu akıl herkeste var ama önemli olan bunu nasıl kullanacağını bilmekte...

Madem konuyu kapatmak istiyorsun bir şey diyemem...ama sana mesajlarla destek olmaya çalışabilirim..Kaç yaşındasın bilmiyorum ama eğer abimsen ya da aynı yaşlardaysak sana kaçmanı değil;yüzleşmeni tavsiye ederim sorunlarla ...

Ben de sana eşekkür ediyorum dikkate aldığın ve bu yazıyı yazdığın için
Yolun sevgiyle ve huzurla birleşsin...

Şimdi gülümse ve benim için güzel dolu dolu bir nefes çek....ve o nefesi tadına vararak yaşadığın hayata geri ver...Bu nefese ihtiyacın var...

:)sevgiyle..
"

ışık ve sevgiyle kalın.

melih15
Üye

Toplam 370 yazı
25/11/2004 :  09:57:46  Alıntı

Sevgili siyahbeyaz
monoloğa dönüşsün istemiyorum ama şunu belirteyim ki ben, O değilim ki her ayağım tökezlediğinde başka bir dala konayım ya da teselli bulayım.

Yok mu benim değerlerim, kendime saygım, kendime sözüm?
Herşeyi unutup onun gibi, davranmamı isteme benden.

Hayatta ne çalarsan çal ama kalp çalma, Ne kırarsan kır ama kalp kırma.
Kırdıysan herşey bitmiştir istese dünyanı en güzelleri gelsin kapına.
Yunus Emre bu konuyu çok güzel dile getirmiştir hatırlarsın.

İlgine teşekkür ediyor ve sağlıklar diliyorum.

siyahbeyazoykul
er

Üye

Toplam 551 yazı
25/11/2004 :  10:36:11  Alıntı
sevgili melih15,

"Bana diyorsun ki o pislik içinde yüzüyor sende koş pisliğe
Herşeyi unutup onun gibi, yani bir hayvan gibi davranmamı isteme benden."

1= ben böyle bir şey demedim.
2= ben yine böyle bir şey demedim...

ben yoluna devam et dedim..kendi yoluna...

NOKTA!!!

ışık ve sevgiyle kalın.

melih15
Üye

Toplam 370 yazı
26/11/2004 :  08:36:14  Alıntı
Evet mim,
Yanlış anlaşılmaların nelere malolabileceğini çok açık gördüm.
Helek ki insan benim gibi tez canlı ve de dinlemekten çok düşündüğüne tepik veriyorsa durum daha da vahim oluyor.

Daha önce de dediğim gibi bu yanlış anlamadan ve kırmamdan dolayı sizlerden ve de siyahbeyazdan tekrar özür diliyorum.
Şimidi yeni bir topic açmak için çalışmaya başladım bile ben.

Ayrıca Kenan abimin daha önce vurguladığı birşeyi de burada hatırlatmak istiyorum.
Bu bölüm "Sanat, Edebiyat, Kitaplar" bölümü.
Bu ve benzeri kişisel tür yazılarımızı “diğer konular” bölümünde yazarsak daha da iyi olacak sanıyorum.

Hadi herkesi işlerinde kolaylıkar ve de sağlıklar dileyerek başlayalım yeni güne.
sağlıkla kalın.

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

3.34 saniye.
17:53:48, 1 Temmuz 2025, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım