Sizin hiç saplantılarınız oldu mu hayatınızda?Ama şöyle bütün hayatınızı neredeyse içine alabilecek türde bir saplantı...Yoksa hepimizin saplantıları vardır mutlaka..
Geçen gün odamı hani deriz ya, eski defterleri karıştırırken eline bir kağıt parçası geçti..Yıllar önce, sanırım üzerinden 8 yıl geçti, yazdığım birkaç cümle vardı..Cümlelerde şöyle yazmışım..
"Eğer birgün değerimi bilecek,degerini bileceğim daha da önemlisi birbirimizin değerini bileceğimiz bir ilişkim olursa bu O'nunla olacak!O, varlığımın anlam kazandığı bir düş, O eş ruhum, O ...
Biliyorum bu bir şaşkınlıkla olacak...biliyorum "O" benim karşıma çıktığı zaman beni şaşırtacak ve o diğerlerinden farklı olacak..."
Bu yıllarca benim vazgeçemediğim bir saplantı haline geldi...ta ki geçen haftaya kadar..Çok ilginç bir şekilde karşılaştığım kişi gecenin uyuyan saatlerinde bana öyle bir cümle söyledi ki beynimden vurulmuşa döndüm. Uzunca bir süre konuştuktan sonra..Bunları nerden bilebilirsin?diye ona soru sorduğumda bana aynen "Çünkü ben O'yum" dedi. Düşünebiliyor musunuz o anda yaşayabileceğim olası ruh dönüşümlerini...irkildim, çünkü bunu istemiş olsam bile zamanında bu şekilde karşıma çıkabileceğini hiç tahmin etmemiştim.sadece şaşırmakla kalmamış, şoka girmiştim. Bir an sessizlik ve ben yanyana kaldık. Bir o bir ben ona bakıyordum...Sessizliği bozan yine o olmuştu....ben uzun bir süre o gecenin ve söylenen sözlerin etkisinde ruh gibi geçirdim zamanımı...
nerden geldim bu konuya...saplantılar....bu saplantıyı geçen yıllar boyunca yaşattım..ama geçen gün bunun bana zarar verebileceğini düşünüp,uzaklaşmaya, duygularıma ket vurmaya karar verdim.Yoksa O kişi benim vazgeçilmezim olacaktı.ve ola ki ona ulaşamaz da yokluğuyla başbaşa kalırsam bu da benim için büyük bir yıkım olacaktı...Birine büyük anlamlar yüklemek??Kendimizden neredeyse vazgeçebilecek derecede yani saplantı derecesinde ona sahip olma arzusu...vahim başlıklar..
Hayat düşüncede başlıyor...bir yerde şöyle bir cümle okumuştum.."Bilinçli olarak düşünülen her düşünce, bilinçaltını etkiler ve bu etki, düşüncedeki güç ve arzunun derecesine bağlı olarak eyleme dönüşür."
Doğruluğuna şimdilerde daha çok kanaat getiriyorum..bu saplantılı düşüncemi daha fazla irdelersem çok farklı şekillerde bana dönebilecek olmasının olasılığı yüksekti.Bu nedenle yavaş yavaş uzaklaşmaya ve daha farklı bir yol izlemeye karar verdim.Bu hem benim için hem de olası kayboluşlarıma karşı bir önlem olacaktı..İyi ki farkındalık diye bir şey var..ve elbet bunu eyleme dökebilecek bir ben...
Sadece bu konuda değil hayatımızın birçok noktasında değişik başlıklar altında hepimiz saplantılı duygular ve düşünceler barındırıyoruz içimizin derinliklerinde...kimimiz iş hayatında kimimiz aşk hayatında..
hayatımızı zorlaştıracak konu başlıklarını belirliyoruz tıpkı kolaylaştıranları belirlediğimiz gibi...ama nedense zorlar daha cazip gelir bize,ki sonrasında yakınma olasılığının yüksek olmasına rağmen...
geçen gün de belirtmiştim..elimizde çok büyük güçler var.. yeter ki hayatımızın her alanında bu güçleri doğru bir şekilde nasıl kullanacağımızı bilelim.
huzurunuz bol olsun,sanırım bu hayattaki değerli kavramlardan biri de bu...