Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şahıs Şirketinden Anlayanlar

Başlatan171988Tarih29/12/2008 02:20:00Yorum10

İlk mesaj
Üye515 yazı
annem kuaför salonu işletiyor şahıs şirketi var ben internet sitesi kurmak istiyorum şimdiden arastırmalara basladım kurmak istediğim siteye sanal pos lazım +paralı üyelik olduğu içinde fatura kesmeliyim
internet sitesini annemin üzerine yapsam olurmu?bir şahıs şirketinde hem kuaför salonu hemde internet sitesi olurmu?
inşallah olur sahıs şirketini kendim yaparsam cok pahalıya patlıyo
1)bagkur ödemeliyim
2)kuruluş masrafı
3)sanal pos vermiyolar yeni şirkete

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye515 yazı
yanlış yere yazdım diğer konulara yazacaktım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye353 yazı
Sayın 171988 vergi mükellefi olman yeterli şahır firmalarında hizmet bedeli olarak fatura kesersın sanal pos olayıda tandıgın banka calısanalrı avrsa ayrdımcı olurlar ama oncelıkle sıten hazır olmalı sıten hazır degılse maalesef

kolay gelsın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye515 yazı

banka işi kolay kuaförde pos makinesi var garantinni ordan halllederim habire kart limiti yükseltıyolar sanal posta verirler herhalde siteyede gelince biraz kafam karısık yaptırsam 1000 ytl mal olsa 10 taksıtten öderim ama birşey olsa benim bilgim yok 1000 ytl yi web tasarımına vereceğime kursa giddim diyorum açıköğretimden işletme okuyorum derslerimi etkiler kafama takıldı valla kitabı acıyom aklıma web sitesi geliyo artık rüyamda bile web sitesinin şelki şemalini planlıyorum yavastan yavastan kafayı yiyorum galiba hep bu üniversite ve işsizlik yüzünden

Editör5590 yazı
Şahış firması olur, vergi levhasında kişi adı yazar. Ltd. şirket en az iki kişiden oluşur vergi levhasında kişi adı değil firma ünvanı yazar tüzel kişiliktir. Yani şahış firmasındaki insan ile Ltd şirket aynı şeydir. Şahış firmasında borcun muhatabı direk kişinin kendisi iken Ltd. şirkette borcun muhatabı şirketin kendisidir. Sonuç olarak şahıs şirketi diye bir şey olmaz.

Şahıs firmasına da , Ltd. şirkete de pos alınabilir. Para ile işi olan web sitesi maliyeye kayıtlı bir firmaya ait olmalıdır. Şhıs firması da Ltd. şirkette olabilir.

Şahıs firması bir günde kapatılabilirken Ltd. şirketin kapanabilmesi en az 1 yıl alır. AŞ. yada diğer tip şirketleri kurmasıda yönetmeside zordur. Büyük işler için idealdirler.

Bahsettiğin tarzda bir iş için şahıs firması kurmak en mantıklısıdır.

Şahıs firmasında hem kuaför salonu hemde internet işi olabilir. Belki yeni fatura cildi bastırmanız gerekebilir. Örneğin faturada xxx kuaför salonu yazıyorsa bunu internetteki üyeye göndermen garip kaçabilir. Kanunen bir engeli olmaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye515 yazı
kuaförde fatura kesmiyoz fatura cildini xxx.com diye gecsem sorun olamz herhalde yada isim soyisim diye

Yeni Üye34 yazı
açık öğretimden işletme okuyorsunuz...aslında bu konuda danışabileceğiniz öğretmenleriniz var demek ki..bol şans..
glms

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Emlakçy
Üye515 yazı
malesef yok kursa gitmiyorum evde kendim hazırlanıyorum sınavlara

Yeni Üye54 yazı
kurulu olan firmaya bağlı bulunduğunuz maliyeye giderek sonuna yapmak istediğiniz işe uygun kriter belirttiğiniz takdirde herhangi bir sorun olmaz. istediklerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.( fatura kesimi + sanal pos + site açılımı )
www.nonamemedyabilgisayar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye515 yazı
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

Üye177 yazı
annen basit usulde çalışıyorsa onun adına kayıt yaptırabilirsin.

Yerleşim Türkiye / YozgatMeslek Gyda