Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Maliyeti Düşük Kârı Büyük Bir İş

BaşlatanmetincTarih22/12/2008 02:09:35Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Merhaba,
Ben 38 ülkeye ihracat yapan büyük bir vana fabrikasında vardiya amiri ( usta başı ) olarak görev yapıyorum. Yıllardır hayata geçirmeye çalıştığım bir projem var,fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle hayat veremediğim bir proje.kısaca söz etmek gerekirse,150ytl maliyetli bir vananın yurt içi satış fiyatı 560 ytl,610 ytl işçilik dahil maliyetli bir vananın satış fiyatı ortalama 14.000 ytl.belki innmayacaksınız ama üretim,imalatcılık bu denli bir kar getiriyor.işletmeyi istanbul gibi maliyetleri yüksek bir şehirde açmak,baştan batmak anlamına geliyor.ileriyi görebilen yöneticilerin stratejilerinden biride,bu işin yapılabileceği en müsait yerin bulunması.ben gerekli fizibilite araştırmalarını yaptım.anadoluda bir şehirde kurulacak işletme sayesinde maliyetler çin'den ithal edilen fiyatlarla aynı.milletce üretmeyi değilde hazırı sevdiğimizden dolayı,bir türlü finansman bulamıyorum.milli düşüncelerle,çinlilere ödeyip kalitesiz mal alacağımıza,kendi insanımızla üretim yapıp dünyada adımızı duyurmak varken bizler dışa bağımlılığı tercih ediyor ve işsizlikle boğuşuyoruz.kalifiye elemanlara sahibiz ama biz çalıştıracak iş bulamıyoruz,fikir üretiyoruz finansman bulamıyoruz,paramız va nasıl değerlendireceğimizi bilemiyoruz,tuhaf bir durum.kısacası arkadaşlar bizler milletce kendi ayaklarımızın üzerinde durmaya çalıştıkca yanlış yönetimden ötürü,çelme takılıyor.
metinc

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye20 yazı
Metin Bey projeniz için gerekli olan üretim tesisi maliyeti,arsa maliyeti , satışın harici aylık giderlerini yazarsanız, belki ilgilenen arkadaşların defalarca sormasını önlemiş olursunuz.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye195 yazı
evet yatırım maliyeti nedir

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye206 yazı

Metin Bey;
Böyle bir işi yapmanın maliyeti nedir,birde bildireceğiniz maliyet sadece 1 ürün üretmek içinmi yoksa üniversal bir üretim tesisi içinmi belirtiseniz çok daha iyi karar verebiliriz.

msn adresim: noname_cnyt@hotmail.com
Eren Çimen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye21 yazı
sevgili arkadaşlar,planladığım iş için,önce bir pazar araştırması yaptım.piyasa itiyaçlarının başında gelen ve günümüzde vana sektöründe devrim olarak nitelendirilen açıkca kelebek vanalar için,kurmayı planladığım işin makine parkurunu manuel tezgahlar oluşturuyor.belki haberiniz vardır türkiye çapında kalkınmada öncelikli bölgeler ve bu bölgelere sunulan mükemmel avantajlar mevcut.bunlardan bazıları,2 yıl boyunca çalıştırdığınız personelin maaşlarını devlet karşılıyor.bize düşen saece sigorta primleri,vergi,elektrik,su gibi giderlerinize %50'ye varan indirimler sunuluyor.teşvikte öncelikli bölgelerde istihdam yaratan işverene,yatırımın durumuna göre 10 dönüm bedelsiz arsa ve altyapı çalışmalrı mevcut,bu gibi imkanlar sunulmuşken değerlendirememek beni hergün bir yaş daha yaşlandırıyor.yatımım maliyetlerine gelince,200.000 ytl'lik bir teminatla 1 milyon ytl kredi alıp işe koyuluyoruz.önemli olan 200.000 ytl'lik teminat gerisi kolay.görüşmelerimin devam etiği danışmanlık şirketi,kosgeb'den sunulan krediler için,arge çalışmaları,reklam,internet,tse,ce belgeleri gibi konularda hertürlü desteği sunmaya hazır.( iş oturana kadar taksitli ödemelerle ) pazar olarak düşündüğüm hedef,öncelikle marka olmadan 2 yıllık süreç içerisinde firmanın öz sermayesni 3 milyon ytl'ye çıkarmak.bunun içinde iç piyasada mevcut vana firmalarına bir dönem fason çalışmak ( parça bazıda değil,bitmiş mamul olarak )çinden ithal edilen ürünleri sunulan imkanlar dahilinde ve tezgahlara tasarladığım değişikliklerle,yapacağımız üretim yerli firmalarla birlikte yabancı firmalarıda üretim bandında çine nazaran daha kaliteli ve zamanında üretimle bize çekecektir.ciddi anlamda ilgilenen,yatırım düşünen,milli iradeyle çalışkan arkadaşları detaylı görüşmeler için beklerim.saygılarımla..

metinc_67@hotmail.com
metinc

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye1 yazı
SLM MERHABA BEN IZMIRDE KUCUK BIR SERMAYE İLE İŞ YAPMAK İSTIYORUM NE TAVSIYE EDERSINIZ

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye21 yazı
daha önce ne tür işlerle ilgilendiniz ? kendinizi analiz ettinizmi ? ne gibi işler yapabilirsiniz ? önce kendinize bu soruların cevabını verin daha sonra oturup değerlendirelim.şöyleki,eğer '' bak bir dostum şu işi yaptı bu kadar para kazandı '' gibi başkalarının başarılarını endinize ilke edinmekten vaz geçin ve elinizdeki mevcut imkanları değerlendirip,ben bu işi yapabilirim deyin ve çok fazla irdelemeden işe başlayın.böyle söylememin nedeni,eğer fazla irdelerseniz dostlarınızla paylaşırsanız,sizi olumsuzluklara sürükler ve sizi işten soğutur.ilerleyen günlerdede kendinize ''elimde az bir para var bunuda kaybedersem kötü olur'' demeye başlarsınız.yazımın başındaki soruları cevaplarsanız size destek olmaya çalışırım.saygılarımla..
metinc

Üye265 yazı
selam metin bey projeniz güzel, işletme benden trakya da 3.000 m2 kapalı alaınım mevcut 7.000 m2 arazi uzerine kurulu kapıkule sınır kapısına 90 km istanbula 250 km. atıl halde suan bekliyor. bu işle alakalı bedel olarak bir sey beklemem detaylandırır isek sevinirim...

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye265 yazı
bu arada , bulgaristan ın haskova sehrinde (edirne ye 100 km) 17.10.2008 tarihinde aktif hale gelen şirketim var.

Yeni Üye21 yazı
ahmet bey ;
yerinizin olması çok güzel fakat ben finans arıyorum.yer sorun değil.bilgi,birikim ve üretim benden pazar'da ama yatırım yapacak öz sermayem yok.200.000 ytllik bir teminatım olsa yine yapabilirim fakat o da yok.ciddi anlamda yatırım yapmak isteye arkadaşlarla fiili görüşmek isterim.bana bu adresten ulaşabilirsiniz.saygılarımla.

metinc_67@hotmail.com
metinc

Üye265 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
aabaci : Ne iş yapıyorsun? Benimde haskovada şirketim var. Görüşelim.

slm rterzioglu, ben edirne de kömür ve insaat malz. alanında faaliyet gösteriyorum haskova da insaat malzemeleri satısı ile ilgili çalısmamız mevcut. turkiye den de bir firmanın ısı - su izolasyon malzemeleri ve beton katkı ürünlerinin , bulgaristan ve romanya distrbtr. almak üzereyiz. Siz ?

Yeni Üye65 yazı
MALİYETİ DÜŞÜK KARI BÜYÜK!!200.000YTL TEMİNAT 1.000.000 YTL ANA SERMAYE...ben de bir tuhaflık var sanırım..Metin bey fikrinize saygı duyuyorum ancak bir vardiya amiri olarak bir firmanın tüm bu kurumsallaşma aşamasını biliyor olmanız beni şaşırttı..sonuçta bu kadar tecrübe ve bilgiye sahip biri genel müdür ya da CEO olmalı bence haksızmıyım..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye21 yazı
uzun süredir,tasarladığınız işi,imkansızlıklar doğrultusunda neticelendirebilmek için yapacağınız araştırmalar,çalacağınız kapılar,başvuracağınız danışmanlık şirktleri vs. gibi durumları değerlendirip,devletin sunduğu ve ileriki süreçte sunacağı imkanları göz önünede alırsanız,yapılan bu araştırmalar vs.sizi genelmüdür,ceo ve patronda yapabilir.haksızmıyım sevgili dostum.ne işle ilgilendiğinizi bilmiyorum ama kısaca kendimden söz etmem gerekirse şöle bir örnekle,kimi insanlar vardır,yıllar boyu çalıştığı işletmede sabah gider bismillah,akşam çıkarkende elhamdülillah.gözümüzü hiçbir zaman yeniliklere kaparmamalıyız.sizinde dediğiniz gibi bu kadar bilgiyle ya ceo yada genelmüdür,benim hedefim ikisininde üstü.yönetim kurulu başkanı.saygılarımla...

Üye265 yazı
ama metin beycim ''para para para varlıgı bir dert yokluğu yara ''

Üye150 yazı
ben bısey merak ettım.acacagınız bu uretım tesısınde yaklasık kac kısı calıstırmayı dusunuyorsunuz.eger calısıtrılacak kısı sayısı 50 nın uzerındeyse bu işi seçimden once yapın.çünkü secimden once yaparsanız anadoluda bır ilçede yaparsanız bu işi size cok buyuk bir faydası olacaktır.öncelikle kalkınmada oncelıklı olan bır ılde sanayı alanında calısma imkanı olmayan yerler bunun ıcın cok uygun.bence oncelıkle yer yapmaktansa yer kıralamak bu iş için daha uygun yeri kıralayın kredı daha cabuk cıkar ve yerı kıralacadıgınız zaman o yerdeki beledıyeyle cok işiniz duşecek.cevre duzenlemesı kalanılazsyon kepce kamyon gıbı araclara ıhıtyac duyacaksınız bunları sıze beledıye temın edecektır ucretsız olarak cunku beledıye secımlerden once boyle bır projeye sıcak bakacaktır.tabııkı karsılıgında işe alacagınız personelın bır kısmını beledıye baskanı sececektır secım yatırımı olsun dıye
hüseyin

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
Üye599 yazı
sevgili metin..projen ne aşamada ..inşallah aradığın finansörü bulmuşsundur..allah muvaffak etsin kardeş..
Yorum yazmadan önce lütfen okuyun ...
1- N-ok...tala,!!ma +işar:etlerine "dik"(kat ed?in.
2- BüYük hARf kÜçüK haRf OlayıNI atlAMAyın.
3- Bu "Dolar" i$areti de size i$ çıkarmasın artık.
4- Veenönemlisisözcükler arasındaboşlukbırakın.
5- A ma g erek siz bo şluk lar d an k açının.
6- Gösterin özen cümleleri kullanmamaya devrik.
7- Sözcüklari anlaşılur vea dorğu yazen.
8- Bu güzelim Türkçemize foreign wordlar katmayın.
9- In keys yu rayt Ingilis vords, it hez to bi andirsitendibil.
10- Türkçe’deki spesifik kelimeleri İRDELEMEYİN.
11- Narin maillerinizi naciz kibarlığınızla süslemeyiniz efenim.
12- Benim Türkçem mükemmeldir, NARSIST şeyler yazarsanız hemen anlarım.
13- Yazılarınızda kibar olun, meydan okumayın, yoksa sizi harcarım.
14- DiĞer yandan, TÜrkÇe karakter iŞinize geliyorsa yazIp gÖnderin.
15- Yazdığınızı yarım bırakmamaya lütfen özen gös...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye8 yazı
istisnalar kaideleri bozmaz diyerek şuna dikkat çekmek istiyorum ki ; işi tıkırında olan, parası olan, düzenini kurmuş olan kişiler (benim şahsi görüşüm tabi) bu forumlarda pek işi olmaz. yani parmağı varsa kafasını kaşır.Bu forumlarda sermayesiz, desteği olmayan, dahası sağlam dayısı olmayan girişimci ruhlu kişiler ağırlıkta. Dolayısıyla 200.000 tl.' yı pat diye çıkartacak kişiler yok burada. Bence bu tarz akla ve mantığa yatan projeler için, daha detaylı araştırma yapılıp, fizibilitesi profesyonelce yapılıp, adi bir ortaklık kurmak işi lafta bırakmayıp icraata dökmek, hayali konuşmalardan çıkartmak gerekiyor. 200.000 i çıkartacak olmayabilir aamızda ama atıyorum 10.000 i çıkarabilecek 20 kişi vardır. herkese kolay gelsin.

Yerleşim Bulgaristan / PlovdivMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
Metin bey ben projenizle ciddi olarak ilgileniyorum.Tabi aradan uzun bir süre geçmiş hala arayış içerisindeyseniz iletişime geçebiliriz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans