Benim yıllardır aklımda olan ama ciddi biryatırım ve insan kaynakları gerektiren bir iş var aklımda ben size sunuyorum ister benimle ister siz degerlendiriniz.
Ben 7 yıldır bilişim sektöründe bilgisayar teknisyenligi yapıyorum bir cok firmadada teknisyen müdür olarak calıştım
Şu anda mevcut bulunan Gold Bilgisayar Vatan Bilgisayar ve diger marka pc satan kurluşlar ve şirketler
Ayriyetten mecidiyeköy ve gider semtlerde bulunan marka pc üretimi yapmaya calışan yada oem olarak bilgisayar toplayan firmaların satış sonrası destegini vermek için bir platform oluşturulması
adı gecen firmalarla yada bilgisayar satışı yapan yerlerle gerekli sözleşme anlaşma malar yapılıp ekipler kurulup bunların müşteri arızaları sorunları tamirleri ve garanti takiplerini yapabilecek bir teknik servis kurup müşteri memnuniyetini en üst safhada tutmak
cıkan arızalı parcayı satış yapan firmayı ugraştırmadand irekt olarak ithalatcıdan garanti takibini yaparak satış yapan firmanın iş ve elaman gücünü ayriyetten bu iş için ayırdıgı bütcesini yarıya indirmesini sagla**** böyle bir iş kurula bilir en aktif istanbul bölgesinde yapılabilecegini düşünüyorum
istanbul içinde ceşitli yerlerde mobil ekipler kurularak bir saat içerisinde hizmet verebilmeyi hedeflemek
tabi bunun bize getirisi adı gecen firmalarla aylık sözleşme ya sabit ücret yada servis başına servis formu karşılıgında üçret talep etmek tam olarak fizibilite calışması yapmadıgım için konuyu acamıyorum ama
kücük caplı bir bilgisayar firmasının bulundgurdugu teknisyen sayısı 3 ila 6 arasıdır bunlarınların arasında sadece iki tanesi cokbilgilidir digerleri makina toplar ürün ***ürür getirir ve stajerlerdir yani firmanın en kıymetli elamnı servise istenilen vakit de gerekli techizatla gitmesi cogu zaman mümkün olmuyor
olsa dahi iş gücü kaybına ve extradan apra kaybına yol acıyor
bu iş için bir elaman atasan aynı anda cıkan birden fazla soruna müdahale edemiyor bir elaman oratala asgari maas üzerinden hesapalrsak
600 ytl maaş
400 ytl sigorta masrafı
100 ytl yol
100 ytl yemek
bu masraf elmanın başlı başına masrafı birde ekstra servis masrafı yol masrafı hizmet kalitesinin düşüklügü elemanın zaman kaybı işverenin elaman kaybı
yani aylık bu firmalardan sabit bir üçretle arızayı ithalatcı firma ile gidermekle bu iş yapıla bilir tabiki bu fikir gelişebilirde