Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Ve Teknik Servis Firması

BaşlatanjoshuaTarih20/12/2008 06:33:58Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye23 yazı
Merhabalar,

Benim yıllardır aklımda olan ama ciddi biryatırım ve insan kaynakları gerektiren bir iş var aklımda ben size sunuyorum ister benimle ister siz degerlendiriniz.

Ben 7 yıldır bilişim sektöründe bilgisayar teknisyenligi yapıyorum bir cok firmadada teknisyen müdür olarak calıştım

Şu anda mevcut bulunan Gold Bilgisayar Vatan Bilgisayar ve diger marka pc satan kurluşlar ve şirketler

Ayriyetten mecidiyeköy ve gider semtlerde bulunan marka pc üretimi yapmaya calışan yada oem olarak bilgisayar toplayan firmaların satış sonrası destegini vermek için bir platform oluşturulması

adı gecen firmalarla yada bilgisayar satışı yapan yerlerle gerekli sözleşme anlaşma malar yapılıp ekipler kurulup bunların müşteri arızaları sorunları tamirleri ve garanti takiplerini yapabilecek bir teknik servis kurup müşteri memnuniyetini en üst safhada tutmak

cıkan arızalı parcayı satış yapan firmayı ugraştırmadand irekt olarak ithalatcıdan garanti takibini yaparak satış yapan firmanın iş ve elaman gücünü ayriyetten bu iş için ayırdıgı bütcesini yarıya indirmesini sagla**** böyle bir iş kurula bilir en aktif istanbul bölgesinde yapılabilecegini düşünüyorum

istanbul içinde ceşitli yerlerde mobil ekipler kurularak bir saat içerisinde hizmet verebilmeyi hedeflemek

tabi bunun bize getirisi adı gecen firmalarla aylık sözleşme ya sabit ücret yada servis başına servis formu karşılıgında üçret talep etmek tam olarak fizibilite calışması yapmadıgım için konuyu acamıyorum ama

kücük caplı bir bilgisayar firmasının bulundgurdugu teknisyen sayısı 3 ila 6 arasıdır bunlarınların arasında sadece iki tanesi cokbilgilidir digerleri makina toplar ürün ***ürür getirir ve stajerlerdir yani firmanın en kıymetli elamnı servise istenilen vakit de gerekli techizatla gitmesi cogu zaman mümkün olmuyor
olsa dahi iş gücü kaybına ve extradan apra kaybına yol acıyor

bu iş için bir elaman atasan aynı anda cıkan birden fazla soruna müdahale edemiyor bir elaman oratala asgari maas üzerinden hesapalrsak

600 ytl maaş
400 ytl sigorta masrafı
100 ytl yol
100 ytl yemek
bu masraf elmanın başlı başına masrafı birde ekstra servis masrafı yol masrafı hizmet kalitesinin düşüklügü elemanın zaman kaybı işverenin elaman kaybı
yani aylık bu firmalardan sabit bir üçretle arızayı ithalatcı firma ile gidermekle bu iş yapıla bilir tabiki bu fikir gelişebilirde

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye73 yazı
selam
bende teknik servis,windows 2000 2003 server sistem kurulumları üzerine birkaç firmada çalıştım ve hayalim bu yönde bir iş yapmaktı ancak bambaşka bir sektöre adım attım....şu anda da mersinde yaşıyorum...sizin bahsettiğiniz olay gold pc vatancomputer mavibilgisayar gibi şirketlerde olmaz...adamlar zaten perakende malı satıyorlar gerisi onlar için hikaye....ama şu olabilir istanbulda küçük ve orta ölçekli şirketlerle birebir görüşülüp bir anlaşma yapılıp daha sonra büyüme yoluna gidilebilir...istanbulda olsam sizinle yüzyüze görüşmek fikir alışverişinde bulunmak isterdim...umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz...bunu aynı sektörde bulunmuş biri olarak canı gönülden söylüyorum...güzel günler...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
Selamlar
Ben Israilde yasamaktayim.
Turkiyeden bilgisayar sektorunden bir ortak ariyorum.
Dunyanin onde gelen firmalarinin urunlerini dogrudan tuketiciye cazip fiyatlarla internet uzerinden satmak istiyorum.
Benimle boyle bir is yapmayi dusunenler lutfen bana detayli bir e-mail atmalarini rica ederim.
Saglikli gunler

Yerleşim Ysrail / HerzliaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye23 yazı

engin bey yorumunuz ve yaklaşımınız için cok teşekkür ederim . Dedigim gibi bu fikir bir temel ama geliştirile bilinir ve eminimki işe yarar bir hale gelebilir gerekli fzibilite calışması alt ypı ve araştırm ile canlı hale gelebilir ama işte her işte oldugu gibi bundada cesaret gerekiyor.

sevgili htpcking

sizinkide düşünülebilinir bir teklif daha önceden taksimde bilgisayar firmam vardı israilli ortagımla bu konu üzerinde calışmıştık ama denildigi gibi bilgisayar parcaları ve noteboklar üzerinde böylebir calışma yapılır özellikle orada fabrikası olan yanılmıyorsam IBM noteboklar getirtilebilinir ama gümrüktü vergi idi gene aynı fiyata gelecektir eger konuyubirazdaha acarsanız yada bildiginiz farklı bir yol var ise üzerinde düşünüle bilinir teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
joshua iyi bir fikir sunmuş ama iş göründüğü kadar basit değil bende teknikerim fikirlerimi söyleyeyim
birincisi kurumsal büyük firmalarla çalışamazsınız çünkü eleman sıkıntıları yoktur ve ne olursa olsun kendi sektörü ile doğrudan alakalı bir konuda başka firma ile uğraşmak istemezler.
küçük firmalarla olabilir yükünü hafifletmiş olursunuz ama teknik servis küçük firma için büyük bir gelir kaynağıdır en basitinden şu krizde satış yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz ama her bilgisayar sorun çıkartabilir bu sorunlar yazılım ile ilgili ise en büyük geliriniz olacaktır basit spy,virüs,truva atı yada işletim sistemindeki küçük bir sorun sizin için para demek donanım ile ilgili bir sorun varsa garanti kapsamında ise para kazanamama durumu olabilir yani bu durumda sadece satış ile uğraşan yada uğraşmak isteyecek firmalar size başvuracaktır.
en büyük sorun ise parça arızasında yaşanır farzedelim x firmanın sattığı bilgisayar arızalandı eğer markalı bilgisayar ise garantisi varken müdahele edemezsiniz garanti kapsamı dışında kalma durumu var anca yetkili servis müdahale edebilir buda sizi devre dışı bırakır.
garantisi yok yada oem (toplama) bilgisayar olsun bu seferde firmalar garantilerini seri numaralarından takip ediyor bu durumda sizin oem parçayı müşteriye satan firma parçayı nereden aldı bunu bulmanız lazım ki bunun anlaştığınız firmanın size kullandığı bütün parçaların seri numaralarını kayıt altında tutup şu firmadan aldım diyebilmeli ki buda firma için yine bir sorun demek bulduktan sonra garantiye gönderebilirsiniz.
kısacası çok büyük yatırım isteyen bir iş kapsamlı bir planlamada lazım tabiki
ama hep söylerim satış azalabilir hatta durabilir ama teknik işler asla durmaz çünkü ortada daha önce satılmış bir ürün var her şekilde dönüşümü olacaktır.
Düşünüyorum Öyleyse Yapacak Başka İşim Yok :))

Yerleşim Türkiye / ZonguldakMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
Hi Joshua,
Benim satmak istedigim parcalar vergisiz olarak Turkiyeye getirilebiliyor.
Bunlarin icinde Silverstone PC kasalari,Lian-Li PC kasalari,REVOLTEC,SHARKOON,EVERCOOL,3RSYSTEM,VANTEC,ZAWARD gibi firmalarin mallari bullunmaktadir.
Elimde olan fiyatlarla hicbir yerel firma bize rekabet edemez.
Bu isi yapmak icin Turkiye piyasasini taniyan bilgisayardan anliyan birine ihtiyacim var.
Mallari direk olarak tuketiciye satmak istiyorum.
Selamlar

Yerleşim Ysrail / HerzliaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye54 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - htpcking
Hi Joshua,
Benim satmak istedigim parcalar vergisiz olarak Turkiyeye getirilebiliyor.
Bunlarin icinde Silverstone PC kasalari,Lian-Li PC kasalari,REVOLTEC,SHARKOON,EVERCOOL,3RSYSTEM,VANTEC,ZAWARD gibi firmalarin mallari bullunmaktadir.
Elimde olan fiyatlarla hicbir yerel firma bize rekabet edemez.
Bu isi yapmak icin Turkiye piyasasini taniyan bilgisayardan anliyan birine ihtiyacim var.
Mallari direk olarak tuketiciye satmak istiyorum.
Selamlar

sizinle konuyla ilgli olarak konuş istiyorum site üzerinden mail ve özel mesaj gönderdim. cevap vermediniz.
www.nonamemedyabilgisayar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im