Topraksız tarımda toprak yerine perlit, cocopeat(hindistan cevizi lifi), kayayünü(rockwool) yada su tekbaşına kullanılabilir.Maliyet olarak en pahalısı kayayünü,cocopeat ve perlit şeklinde sıralayabiliriz.Genel olarak yetiştiricilik dönemi uzun olduğu için domates tercih ediliyor,fakat biber de yapılıyor özellikle california wonder tipi dediğimiz renkli(iri dolma) biberler ya da kapya tipi biber.Hıyar çok ekilmiyor sadece deneme amaçlı diken bazı işletmeler var,kabağı hiç görmedim ve duymadım.
Yetiştiricilikte gübre en önemli girdilerden bir tanesi ve gübreleme en çok dikkat edilmesi gereken nokta.Ayrıca gece sıcaklığını dikkate alırsanız kendi bölgeniz için, sera içi sıcaklığı 13-14 derecenin altına düşürmemeniz gerekir.Isıtma sistemi kurmanız gerekebilir.
Sera kurulum maliyetleri başlangıç için biraz yüksek ortalama 40-50 bin ytl civarında.Tabi bunun yanında işletme masraflarıda olacak.Kendiniz paketleme yapacaksanız paketleme tesisi gibi,yemekhane veya lojman gibi ek binalar sözkonusu olabilir.
Üretim yapılan her yerde hastalık veya zaralıdan doğabilecek risk vardır,bunları minimize etmek önemlidir.Türkiye için en önemli sorun şu anda TYLC virüsü dediğimiz sarı yaprak kıvırcıklığı virüsüdür ve beyaz sinekle taşınır.
Arazi büyüklüğüne gelince domates için konuşmak gerekirse yaklaşık 70-75 dönüm sera gerekebilir.Günlük ortalama 5 ton ürün için.Topraksız tarımda genelde salkım türü domatesler tercih edilmektedir.Genelde yapılan çeşitler Altess ve Bandita çeşitleridir.(Türkiye için).