arkadaşlar denildiği üzere faizsiz krediler ve hibeler var gerek devlet tarafından gerek AB tarafından ;krediler kısmını geçiyorum.gelelim AB hibe programlarına.gerçekten güzel. Hibeler uygulanacak bölge ve yaralanıcılara sağladığı katma değer açısından daha çok ülkemizde ve diğer AB ülkeleri/ aday ülkeler arasında toplumsal ve sosyal alanda ticari kar amacı gütmeyen kurum yada kuruluşlara veriyor.her yıl merkezi ihale finans birimi ve Türkiyedeki AB merkezinin(
http://www.deltur.cec.eu.int )yayınladığı teklif çağrılarına u**** proje sunuluyor.uzun soluklu bir proje maalesef yıl sonuna yada diğer yıla sarkabiliyor ödeme.tabii bu kadar parayı verirken başı boş da bırakmıyor sizi hem devlet hem AB.hatta artık bu konunun avrupada takipçileri bile çıktı:)
kobiler için ise %100 hibe şiklinde var bu güzel, yatırım ENERJİ sektörü için olursa ve yatırım maliyetleri milyon doları aşan projelerde kesin onaylanıyor.
AVRUPA BIRLIGININ ÖN PLANDA DESTEKLEDIGI BAZI PROJELER
TÜRKIYE'YE AVRUPA BIRLIGINE ÜYE OLMASI ÖNCESI TESVIK YARDIMLARI PROJE VE PROJE SAHIBINE GÖRE YAPILACAK CALISMA VE INCELEMELERDEN SONRA YÜZDE YARIM GIBI COK DÜSÜK FAIZLI VEYA SIFIR FAIZLI UZUN VADELI KREDILER VEYAHUT DA KISMEN VEYA TAMAMI HIBE SEKLINDE OLMAKTADIR
ALT YAPI PROJELERI:
MISAL :
YOL, KANALIZASYON, SU, KÖPRÜ, DEMIRYOLU, HAVAALANI INSAATI V.S.
SOGUK HAVA DEPOLARI
DEPREME DAYANIKLI EVLER
ENERJI PROJELERI
MISAL:
HIDROELEKTRIK SANTRALI, GEOTERMAL ENERJI V.S.
SAGLIK PROJELERI:
MISAL: HASTANE, YASLILAR EVI VEYA KÖYÜ, TATIL KÖYLERI, TERMAL OTEL TESISLERI
EGITIM PROJELERI:
MISAL:
OKUL, ÜNIVERSITE, FAKULTELER, TIP FAKÜLTESI VE HASTANESI, MÜHENDISLIK FAKÜLTESI VE DEPREME DAYANIKLI INSAATLAR V.S.
ULASIM VE ILETISIM PROJELERI
KAMU YÖNETIMI
MISAL:
BELEDIYELER
RECYCLING
MISAL:
ESKI ARABA LASTIGi RECYCLING i
CÖPLERIN DEGERLENDIRILMESI V.S.
HAYVANCILIK HAYVANI ÜRÜNLER
CEVRE KORUMA PROJELERI
ÖZEL SEKTÖRÜN DESTEKLENMASI VE GELISTIRILMESI PROJELERI
benim ülkemizde sorun olan AB programlarına uygun , AB nin sıcak bakacağı bir projem zaten mevcut.bunu toplantıda sunacağım..
hadi bakalım beyin fırtınası size neler yapılabilir...