Ana içeriğe geç

Finansman Ve Kredi

Her Türlü Krediler

Başlatanmuratik2002Tarih18/12/2008 01:24:54Yorum29

İlk mesaj
Üye581 yazı
Arkadaslar, ben bu konu basliginda bilgisi olan butun arkadaslarimin kredi alma, basvurular ve istenilen sartlar, tesvik kredileri, hibeler, akliniza gelebilecek her turlu krediyi kullanmis veya muracaat etmis butun arkadaslar, yorumlarinizi bekliyorum.

Burada bircok arkadasimiz is imkani olmadigi icin kredi konularinda arastirmalar yapmistir ve yapiyordur. Bunlari bizlerle paylasmanizi rica ediyorum.

KOBI kredileri
Yatirim / Tesvik Kredileri
Bireysel Krediler
Is kurma Kredileri...........gibi.

Tesekkurler.
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Üye195 yazı
Arkadaşım ben değişik türde krediler kullandım bu güne kadar. Hepsinden çıkardığım en büyük ders kesinlikle kredi almayacaksın oldu. Çünkü bankacılığın mayasındamı var bilmiyorum hepsi tamamen yalan üzerine inşa ediliyor. Yani belki bir pazarlama tekniği olabilir am hiç bir banka daha şimdiye kadar gerekli olan belge ve iseklerini daha kredinin başında net olarak söylemiyor. Herhalde onlarda kredi başvuru miktarına göre puan alıyorlar.
İlk önce size allalyıp pullayıp kredi talebinizi ve formlarınızı alıyorlar. Ondan sonra bir onay süreci başlıyor onaylanırken bazı ek evraklarda istenebiliyor. Eğer hasbel kadar onaylanırsa bu seferde kredinizi size vermeden önce başlangıçta hiç konusu olmayan evraklar teminatlar isteniyor. Ummadığınız kesintiler karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla tam bir sinir harbi. Ha bu arada hakkını yemeyelim benim aldığım zamanda esnaf kefaret kooperatiflerinin kredileri hem en uygunları hemde prosedürleri samimi ve en az olanıydı. Kosgep kredileri konusunda tam net bir bilgim yok. Ama bir kere merkezlerine gittim politikacılarımızın ballandıra ballandıra anlattığı gibi gerçekten bir destek varmı samimi diye. Ama doğrusunu söylemek gerekirse öyle bir samimiyet göremedim ve şartlarıda bankalardan daha ağırdı.

Onlarda kendi içlerinde haklı olabilirler. Çünkü bu devirde kimsenin kimseye yapmadığını kasasındaki parayı çıkarıp size veriyor. Bu kadar sağlama bağlamsı doğal olabilir ama herşeyin başlangıçta ortaya konulmamsı bence bir aldatmaca.

Sözün özü mümkünse hiç bulaşmayın.. Daha kazanmadığınız ve kazanacağınızı tahmin ettiğiniz paraya şimdiden ipotek koymayın. Anlık veya dönemlik ticari itibarınızı korumak için bir ömür boyu sıkıntısını çekeceğiniz taahhütlerin altına girmeyin.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ynternet
Üye683 yazı
Murat,
tırpan arkadaşın yazdıkları tamamen doğru. Geri ödemeli krediler adı ne olursa olsun, geleceği ipotek altına alır. Tecrübe ile sabittir:)
Kredi değil de HİBE KREDİLER üzerinde kafa yormak lazım.
AB orijinal projelere hibe olarak destek veriyor.
Her yıl ne gibi projelere hibe desteği verileceği açıklanıyor.
Bilgiğim kadarı ile Türkiye bu hibelerden en az yararlanan ülke konumunda.
Finans danışmanları sanıyorum bu konuda bilgi sahibidir.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Üye581 yazı

tirpan arkadasim, tam bekledigim sekilde bir yorum sizden geldi. Bende kredi kullanimina karsiyim ancak, en azindan hic uzaga gitmeden su sitedebi is kurmak icin cozumler, kaynaklar arayan ancak bulamayan arkadaslarimiz, careyi kredilerde arayacaktir. En azindan, kimin hangi kredi icin ugrasmasi daha uygun olur, buradan oku**** biliyorsa bir fikir edinir, bilmiyorsa gidip yetkililerinden ogrenir. Hic duymamis oldugu bir krediyse, onuda arastirir diye baslattim bu yaziyi.
Cunku dediginiz gibi, her yonden once kendilerine yontacaklardir. Belkide devletin verdigi bir hibe krediyi, sirf kendi parasini satabilmek icin anlatmayacaktir Bankacilar veya finans kuruluslari. Iste bu sayfada en azindan bir bilinclendirme, bilgi takasi olsun diye getirdim bunu gundeme. Yorumun icin tesekkurler.

Sayin Kucuk Aga, AB kredilerinin hakkinda en ufak bir bilgim yok, aslinda bu konuda cok onemli olmali. Bu insanlar buraya krediler veriyor, hangi sartlarda, hangi tur projelere, iste bunlarida arastirmak, veya bilenlerin bizlerle paylasmalarini istemek icindi sorum.

Hepinize tesekkur ederim.
Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye683 yazı
AB hibelerinin teknik detaylarını bilmiyorum.
Ama neye kredi verdiklerini her yıl deklare ediyorlar.
Genelde istihdam, eğitim, toplumsal çözüm konuları ön planda.
Örneğin KAGİDER'in bu hibeleri kullandığını duydum.
İş, araştırmaya değecek kadar önemli bence.

Üye581 yazı
Arastirmaya basladim ben aslinda. Halen bilgi toplama asamasindayim. Ama yazikki, bu konulardaki bilgim cok dusuk oldugu icin, cogu yerde kendim bile anlamada zorluk cekiyorum. Cok teknik terimler var :))) Detaylari cabasi.. Bendeki vakit herseye zaten yetmiyor. Agirdan gidiyorum ama, sindire sindire gitmeyi istiyorum.
Bu arada, istihdam konusundaki gozleminiz cok dogru.
Murat Gocmen

Üye683 yazı
Sayın muratik2002,
Bu tür araştırma yorucu ve sıkıcıdır.
Ama bu hibeden yararlanan birilerini bulduk mu sanıyorum iş çorap söküğü gibi gider.
Öğrendiğim kadarıyla korsorsiyumlar bu hibeyi kullanmak için çok daka şanslı.
Vakıf+şirket..
Dernek+şirket gibi...

Üye581 yazı
Anladim. Birde, projeleri kredilendiren bircok degisik finans kuruluslari var. Ayrica projene ortak larak destekleyenler de var, bunlarla anlasmalar bir nevi Islamik sozlesmeler yapilarak ise baslaniyor, proje hayata geciyor, kazanmaya baslayinca, borc bitene kadar ortagin olarak kaliyorlar, borcun bitmesine muteakip ortaklik sozlesmeside bitiyor. Bu sure icerisinde, senin onerecegin kar payina ortak olmus oluyorlar. Konu daha da detayli ama, ben kisadan anlattim
Murat Gocmen

Üye683 yazı
O bir tür iş leasing uygulaması.
Benim söylediğim doğrudan doğruya hibe...
Geri ödemesiz kredi.
Bu konu araştırmaya değer.

Üye148 yazı
ben Tübitaka baş vurdum 400.000 YTL hibe alabiliyorum fakat şirket kuramıyorum kurucak sermaye bulamıyorum ki krediyi alabiliyim kredi çıkartmak kadar almakta çok zor özellikle güzel bir projeniz varsa işte o zaman daha zor çünkü projeyi patentlemeden kesinlikle Tübitak ve benzeri kuruluşlara vermemeniz gerekiyor krediyi okeylettik bu sefer şirket kurup projeyi patentliyemiyoruz yani anladığım kadarıyla iki ucu afedersiniz boklu değenek bu işin ya kısmet artık bakalım
www.turkisletmerehberi.com Türkiyenin En Kapsamlı Kobi Rehberi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye683 yazı
Patent alınmayan proje herkese aittir.
Elbette bir projeniz varsa patent alınmalıdır.
Şirket kurmanın nesi zor, onu anlayamadım.
Hazırlanacak yasaya uygun bir ana sözleşme ile notere gideceksiniz.
Noter sizi vergi dairesine ve Ticaret Odasına zaten yönlendiriyor.
400.000 liralık hibeye karşı, şirket kurulumu için harcanacak para taş çatlasa 1500 lira.
Daha ucuza mal etmek istiyorsanız size şirket sözleşmesi verebilirim. Siz de boşlukları doldurursunuz.

Üye581 yazı
EEE... Tubitak olsa tek uyanik. Butun kastimda bu zaten. Bir projen varsa, ben derimki, kime gosterirsen goster, onceden noterden onaylat, tescil ettir veya patent cikar.
Esegini saglam kaziga baglaki konsunu hirsiz cikarma demisler atalarimiz :)

Ya bu hibe kredilerde o kadar cazip olsa, herkes alirdi. Bu konunun detayini bilen varmi? Hangi asamadaki projelere hibe aliyorsun?
Murat Gocmen

Üye683 yazı
Örnek:
Diyorsun ki projende, ben, şu şu şu projeyle zihinsel engelli çocuklara şu kadar zaman zarfında bez bebek yapmayı ve bundan para kazanmayı öğreteceğim...
Bu proje daha önce desteklenmemişse ve AB hibe listesinde yer alıyorsa, sana o parayı veriyorlar.
İşin özeti bu...
TUBİTAK için ise durum çok farklı. Bir defa proje bilimsel nitelikli olacak, dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir proje olmayacak, rantabl olcak, bilimsel gelişime uygun ve seri üretime meyyal olacak gibi kriterleri var.
Her ne sebeple olursa olsun, projeler ortaya çıkmadan en azından patent uzun sürse bile noter onayı alın.

Üye683 yazı
Örnek:
Diyorsun ki projende, ben, şu şu şu projeyle zihinsel engelli çocuklara şu kadar zaman zarfında bez bebek yapmayı ve bundan para kazanmayı öğreteceğim...
Bu proje daha önce desteklenmemişse ve AB hibe listesinde yer alıyorsa, sana o parayı veriyorlar.
İşin özeti bu...
TUBİTAK için ise durum çok farklı. Bir defa proje bilimsel nitelikli olacak, dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir proje olmayacak, rantabl olcak, bilimsel gelişime uygun ve seri üretime meyyal olacak gibi kriterleri var.
Her ne sebeple olursa olsun, projeler ortaya çıkmadan en azından patent uzun sürse bile noter onayı alın. Yoksa projenizin ardından bakıp kalırsınız.

Yeni Üye85 yazı
arkadaşlar denildiği üzere faizsiz krediler ve hibeler var gerek devlet tarafından gerek AB tarafından ;krediler kısmını geçiyorum.gelelim AB hibe programlarına.gerçekten güzel. Hibeler uygulanacak bölge ve yaralanıcılara sağladığı katma değer açısından daha çok ülkemizde ve diğer AB ülkeleri/ aday ülkeler arasında toplumsal ve sosyal alanda ticari kar amacı gütmeyen kurum yada kuruluşlara veriyor.her yıl merkezi ihale finans birimi ve Türkiyedeki AB merkezinin( http://www.deltur.cec.eu.int )yayınladığı teklif çağrılarına u**** proje sunuluyor.uzun soluklu bir proje maalesef yıl sonuna yada diğer yıla sarkabiliyor ödeme.tabii bu kadar parayı verirken başı boş da bırakmıyor sizi hem devlet hem AB.hatta artık bu konunun avrupada takipçileri bile çıktı:)
kobiler için ise %100 hibe şiklinde var bu güzel, yatırım ENERJİ sektörü için olursa ve yatırım maliyetleri milyon doları aşan projelerde kesin onaylanıyor.
AVRUPA BIRLIGININ ÖN PLANDA DESTEKLEDIGI BAZI PROJELER

TÜRKIYE'YE AVRUPA BIRLIGINE ÜYE OLMASI ÖNCESI TESVIK YARDIMLARI PROJE VE PROJE SAHIBINE GÖRE YAPILACAK CALISMA VE INCELEMELERDEN SONRA YÜZDE YARIM GIBI COK DÜSÜK FAIZLI VEYA SIFIR FAIZLI UZUN VADELI KREDILER VEYAHUT DA KISMEN VEYA TAMAMI HIBE SEKLINDE OLMAKTADIR

ALT YAPI PROJELERI:
MISAL :
YOL, KANALIZASYON, SU, KÖPRÜ, DEMIRYOLU, HAVAALANI INSAATI V.S.

SOGUK HAVA DEPOLARI

DEPREME DAYANIKLI EVLER

ENERJI PROJELERI
MISAL:
HIDROELEKTRIK SANTRALI, GEOTERMAL ENERJI V.S.

SAGLIK PROJELERI:
MISAL: HASTANE, YASLILAR EVI VEYA KÖYÜ, TATIL KÖYLERI, TERMAL OTEL TESISLERI

EGITIM PROJELERI:
MISAL:
OKUL, ÜNIVERSITE, FAKULTELER, TIP FAKÜLTESI VE HASTANESI, MÜHENDISLIK FAKÜLTESI VE DEPREME DAYANIKLI INSAATLAR V.S.

ULASIM VE ILETISIM PROJELERI

KAMU YÖNETIMI
MISAL:
BELEDIYELER

RECYCLING
MISAL:
ESKI ARABA LASTIGi RECYCLING i
CÖPLERIN DEGERLENDIRILMESI V.S.

HAYVANCILIK HAYVANI ÜRÜNLER

CEVRE KORUMA PROJELERI

ÖZEL SEKTÖRÜN DESTEKLENMASI VE GELISTIRILMESI PROJELERI

benim ülkemizde sorun olan AB programlarına uygun , AB nin sıcak bakacağı bir projem zaten mevcut.bunu toplantıda sunacağım..
hadi bakalım beyin fırtınası size neler yapılabilir...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye683 yazı
Var olduğunu bildiğimiz ancak teknik detaylarını verdiğiniz bilgiler için şahsım adına teşekkür ediyorum.

Yeni Üye85 yazı
daha bir şeyden tam olarak bahsedemedim çok kapsamlı teknik konular var .Yazsam çok uzun olacak kısaca anlatsam kavram yetersizliği olacak ,kısaca anlatmaya çalıştım sorusu olan olursa cevap vermeye çalışırım.

Üye581 yazı
Aslinda Tuba hanimin yazdiklarindan bir tanesi beni cok ilgilendiriyor. Benim bir ortak girisime hazirlandigim Depreme dayanikli mustakil ev projemiz var aslinda. Hani su avrupada ve amerikada gordugumuz turden mustakil evler. Hemde bu evleri yari fiyatina mal edecek (kullanilacak malzeme olarak) hemde, insallah hic olmaz ama, olasi bir cok siddetli depremde, duvardaki tablo bile dusmeyecek.

Yani depreme dayanikli konutlar bu kredilendirmeyi kapsiyorsa, ve ustelik hibe kredilerle yapiliyorsa, cok degil, iki sene kalmaz, evlerimizi Turkiyenin her yerinde gormeni zmumkun olacaktir :)))
Murat Gocmen

Yeni Üye6 yazı
MERHABA ARKADAŞLAR.BEN PATENT VEKİLİYİM BU KONU İLE İLGİLİ OLARAK ÇALIŞMALAR YAPIYORUM. BİR PROJENİZ VAR İSE YAPMANIZ GEREKENLERDEN BİRAZ BAHSEDEYİM.ÖNCELİKLE BULUŞUNUZU BİR BAŞKA KURUMLA PAYLAŞMADAN ÖNCE TABİKİ BİR PATENT BAŞVURUSU YAPMANIZ GEREKİR.NOTER ONAYI BİRAZ HİKAYE.NE KADAR NOTER ONAYLI OLURSA OLSUN BİR BAŞKASI AYNI ÜRÜNÜN PATENTİNE BAŞVURURSA ÖNCELİK HAKKI ONUNDUR.YANİ ÖNCELİK HAKKI DİYE BİR HAK VAR.PATENTLERDE YENİLİK KRİTERİ 1 YILDIR.HUKUKİ BİR SÜREÇTE HAKİM ŞUNA BAKAR.SİZ NOTERE ONAYLATMIŞSINIZ ANCAK SİZDEN 1 AY SONRA BİRİSİ BU ÜRÜNÜN PATENTİNE BAŞVURMUŞTUR.KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYE GÖRE ÖNCELİK O KİŞİNİN.BELKİ DE SİZ O KİŞİDEN KOPYALAYIP PATENT BAŞVURUS YERİNE NOTER BAŞVURUSU YAPTIĞINIZ SORUSU AKILLARA GELEBİLİR.NEYSE SİZ PATENT BAŞVURUSU YAPTINIZ DİYELİM.KORUMA BAŞVURU ANINDAN İTİBAREN BAŞLAR.YANİ TAKLİTLERE KARŞI HUKUKİ HAKLARINIZ DOĞAR.DEMEM O Kİ İLLA BELGE ALMANIZ GEREKMEZ.ZATEN PATENT BAŞVURULARI İNCELEMELİ PATENT İSE YAKLAŞIK 3-4 YIL SÜRER.İNCELEMESİZ PATENT İSE YAKLAŞIK 1 YIL SÜRER.KÜÇÜK BULUŞLARA ALINAN FAYDALI MODEL BAŞVURUSU İSE O DA 1 YILDA SONUÇLANIR.GELELİM TÜBİTAK TEŞVİKLERİNE.ROGRAMIN ASIL AMACI ŞUDUR.ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAMAK.İŞLETME İÇİN YENİ BİR ÜRÜN YAPMAK.ARGE PROJENİZ PATENTLE SONUÇLANMAK ZORUNDA DEĞİLDİR.YANİ PROJENİZ OLUMSUZ SONUÇLANSA DAHİ TEŞVİKTEN YARARLANMA İMKANINIZ VAR.ANCAK PATENT YA DA ENDÜSTRİYEL TASARIMLA SONUÇLANIRSA HAK ETTİĞİNİZ TEŞVİK %10 ORANINDA ARTIRILIR.DİYELİM Kİ SİZ YURTDIŞINDA ÜRETİLEN BİR ÜRÜNÜ KOPYALAYIP YURTİÇİNDE ÜRETMEYE BAŞLADINIZ.SİZDEN ÖNCE BU ÜRÜN YURTDIŞINDAN İTHAL EDİLİYORDU VE ÜLKENİN DÖVİZİ YURTDIŞINA ÇIKIYORDU.SİZ BU ÜRÜNÜ ÜLKEMİZDE ÜRETEREK DÖVİZ ÇIKIŞINI ENGELLEYECEKSİNİZ VE DIŞA BAĞIMLILIĞI ENGELLEYECEKSİNİZ.YANİ ÜLKE EKONOMİSİNE VE GELİŞİMİNE KATKIDA BULUNACAKSINIZ.TÜBİTAK BUNA DA HİBE NİTELİĞİNDE TEŞVİK VERİYOR.ANCAK YANLIŞ ANLAŞILMASIN BURADAKİ AMAÇ FİRMALARI VEYA ÜRETİCİLERİ KOPYALAMAYA TEŞVİK ETMEK DEĞİL SADECE TEKNOLOJİYİ ÜLKEMİZE GETİREREK DIŞA BAĞIMLILIĞI ENGELLEMEKTİR.ANCAK AKLINIZA ŞU SORU TAKILABİLİR.BU ÜRÜN YURTDIŞINDA PATENTLİ İSE YURTİÇİNDE NASIL ÜRETİLİR ÜRETİLİRSE PATENTİN NE ANLAMI KALIR.PATENTLERDE ÜLKESELLİK İLKESİ VARDIR.YANİ PATENT BAŞVURUNUZ DÜNYA ÇAPINDA YENİ OLMALIDIR ANCAK ALDIĞINIZ KORUMA SADECE ALDIĞINIZ ÜLKELERDE GEÇERLİDİR.YANİ O ÜRÜNÜN PATENTİ YURTİÇİNDE ALINMAMIŞSA ÜRETİLEBİLİR ANCAK SADECE PATENTİ ALINAMAZ.O ÜRÜN TÜRKİYEDE DE PATENTLİ İSE O ZAMAN LİSANS YOLUNA GİDİLİR.DAHA AYRINTILI BİLGİ ALMAK İSTEYENLER İÇİN www.berussadanismanlik.com İNTERNET SİTESİNİ ZİYARET EDEBİLİRLER.HERKESE BAŞARILAR DİLERİM...
phsich

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye170 yazı
tuba hanım,

hayvancılık konusundaki ab hibeleri hakkında bilginiz varmı? bizimle paylaşabilrmisiniz...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Üye581 yazı
Selcuk Bey verdiginiz bilgi icin minnettarim, aslinda sizinle ileride cok yogun sekilde gorusecegiz sanirim. Patent veya projemizi guvence altina almakta sizin bilgilerinizi ve isbirliginizi soracagim. Onun icin bana email adresinizi ulastirirsaniz sevinirim. Benim bilgilerim yazimin hemen altinda.
Saygilarimla,
Murat Gocmen

Üye148 yazı
küçük ağa çok haklısın 1.500 YTL ye şirket kurulabiliyor ama iş şirketi kurmakla bitmiyor patentle birlikte kültür ve turizim bakanlığından alıcağımız belgenin maliyeti 10.000 YTL civarında bir rakam tutuyor bu da sana yapar 11.500 YTL bunun içinde ofis tutucaksın ayrıca pc masa sandalya 2.500 YTL de onları de 14.000 YTL kabataslak bir hesap bu kusura bakma ama olmayınca olmuyor. Ki bunların yanısıra daha ufak tefek bir sürüde harcama çıkıcaktır bunlarda hiç hesapta yok tabi
www.turkisletmerehberi.com Türkiyenin En Kapsamlı Kobi Rehberi

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye85 yazı
sibaru hayvancılık konusunda da var destek lakin bir sivil toplum örgütü ile projenizi paylaşmanız yada dernek vakıf ,birlik olmanız gerek.. örneğin geçen dönem Amasya damızlık sığır yetiştiricileri birliği -Büyükbaş hayvan beslemesinde güncel uygulamalar ve yeni geliştirmeler başlığındaki projesine ab desteği aldı.

Üye683 yazı
Galiba bu bağışlardan yararlanmanın yolu "BEN" değil "BİZ" olmaktan geçiyor.

Yeni Üye85 yazı
evet aynen öyle maalesef insanımız BİZ olma olgusunu yitirdi neden böyle diyorum diye soracak olursanız parçalanan BİZ olamayan aile sayısı arttı ve artmaya devem ediyor böyle olunca hayatın her yönünde yankıları oluyor tabii
bununla ilgili olarak küçük bir tecrübemi anlatayım size
avrupa birliği şuan 8. çerçeve programını yayınlayacak 4.çerçeve programında yani yıl 2004 bir ilan yer Ankara ,ilan şöyle AB için proje hazırlayacak bayan eleman.merak ettim ve gittim.aman Allahım inanın çok şaşırdım .bir iş adamı sözüm ona inşaat ve turizm işiyle ilgileniyor duymuş yüzbin avroların verildiğini başlamış dernek kurmaya.ve ben o işin aslını ortamı gözlemleyerek anladım.bir bayan geldi görüşme yapıyorlar kapılar açık bende sırada bekliyorum ve konuşulanları duyuyorum gayri ihtiyari.bayan elimde 10 proje var size ab den para almak için, bunun bütçede ---lirasını projeye harcasanız geriye( şişirme bir bütçe tabii) size ve personelinize ----kadar ytl kalır hesabi yapıyorlar.o an masalardeabir sürü zarf gördüm bir bakaayım dedim cumhurbaşkanından tutun hiyerarşik sıraya göre tüm burakrasi vs çevrelerine davetiye.. DERNEK KURULDU haber zarfı.sanırım anladınız arkadaşlar fazla söze gerek yok...
ama iş bu kadar değil yani niyete ve faaliyete bakıyorlar bu işte, dahası kaç yıllık dernek yada vakıfsınız ne gibi faaliyetleriniz olduğu anlaşılıyor bunlar .gerçekten samimi ve katma değer yaratan vatana millete faydası olan bir proje çıktıysa ortaya o zaman arada kimseler olmadan onaylanıyor projeniz..buradan şunu da söyleyeyim hangi tür proje hibe olursa olsun yok ankarada tanıdığım var hikayesini hiç kafanıza takmayın devir proje üretme ve bunu yazabilme becerisini geliştirme devri kimin anlatımı ve formatı istenen şartlara uygunsa ,samimi ise ankarada tanıdık olmadan onun oluyor destek.(para ,hibe demek istemiyorum hibe deyince milletin gözünde avrolar dolarlar dönmeye başlıyor)madem tanıdıkla dönüyor acaba AB komisyonunda kimlerin tanığı var projelerini onaylatmak için...??

Üye683 yazı
Yurdum insanı ne projeler üretir...
Yetr ki beleş para lafını duysun:))

Üye581 yazı
:))
Murat Gocmen

Yeni Üye14 yazı
Merhaba,
ben almanyada kredi brokerligi yapiyorum. Avusturyada,Isvicrede ve ingilterede 80 bankayla beraber calisiyorum. Her Türlü Projelere Kredi alma imkani sunuyorum. En az kullanilabilen Kredi miktari 2 Milyon Euro'dur. Herhangi bir ön masraf yoktur fakat gerekli belgelerin noter tastikli türkce almanca ve ingilizce olmalari sartdir.

Gelelim Hibe Kredilerine:

AB Fonundan Türkiyede yararlanabilmek icin Tek cözüm Kadinhaklari üzerine hazirlanmis Projelerdir, baska Projeleri desteklemiyorlar ne yazikki.

Yerleşim ALMANYA / DüsseldorfMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye8 yazı
Slm comideo
Kredi brokerlığı nedir,factoring'le mi alakalı,nasıl kredi çıkartıyosunuz
Benim Projem var gerekli olan evraklar neler ve nereye başvurucağım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı
Konunun başına dönersek;
Her Türlü Krediler!
Arkadaslar, ben bu konu basliginda bilgisi olan butun arkadaslarimin kredi alma, basvurular ve istenilen sartlar, tesvik kredileri, hibeler, akliniza gelebilecek her turlu krediyi kullanmis veya muracaat etmis butun arkadaslar, yorumlarinizi bekliyorum.

Krediler hakkında bütün bilgileri araştıran ve ücretsiz danışmanlık yapan kurumlar zaten mevcut. Mesela http://www.finzoom.com.tr burda hangi bankanın hangi tür kredide daha uygun olduğundan tutunda, istenilen evraklardan, online başvuruya kadar herşeyi bulabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / IstMeslek Bankacylyk-Finans