Empatik Yaklaşalım Lütfen. . . - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Empatik Yaklaşalım Lütfen. . .

janbolat
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
15/10/2004 :  16:25:01 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

doğrusunu söylemek gerekirse,eğer konuştuklarından çevren rahatsız oluyorsa ve çevrendekiler kıskanıyorsa anlatmaman daha doğru olacaktır. sonuçta onların kalbini kırıyorsun, bu aşamada biraz empatik düşünmek yararlı olacaktır. tabi illede paylaşmak istersen tepkisini almayacağın kişilerle paylaş. ya da diğer bir alternatif karşındaki kişinin de anılarını anlatmasına yardımcı olursan sohbet daha güzel olacaktır. sanırım

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
melih15
Üye

Toplam 370 yazı
16/10/2004 :  14:32:53  Alıntı
janbolat kardeşe birşey hatırlatmak istiyorum.
Sanıyorum forumlardaki konulara cevap verirken yeni bir konu açarak bunu yapıyor.(yani, "yeni yazı gönder" e basarak) Halbuki konuya "yorumumuz" olarak yazdığını gönderse bizler de daha iyi anlayacağız hangi konuya yorum yapıldığını.
Saygılar.

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Danışmanlık
melih15
Üye

Toplam 370 yazı
17/10/2004 :  13:16:04  Alıntı
Abi bunun cevapın her yönden test edilip denenmesi lazım ki bu şudur ya da şöylesi doğrudur diyebileyim.
Sanıyorum en doğrusu mevcutları(şimdiyi) kıskandıracak ve de onlarla sorun çıkaracak şekilde geçmişini heryerde her seferinde anlatmak doğru değil. O gün doğru olanlar bugün olmayabilir. o gün çok ilginç ve popüler olan konular bugün çok sıradan gelebilir.
Geçmişine söğmeyeceksin acısıyla da tatlısıla da kabul edeceksin.
Ama sentezini içinde yapacaksın belki de.

Bakın bir şiir buldum. Bazı bölümlri hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim.
Nekadar haklı ve doğru olsak da, kimsenin "aklını azatmak" için çabalamayalım derim.

BUNLARDAN SONRA

Sağlık.....gerek
Huzur.....erek
Sevgi.....dilek
Para.....bunlardan sonra

Bilgi.....olmazsa olmaz
Kültür.....eski beste, ince saz
Eğitim.....önce naz sonra niyaz
Mevki.....bunlardan sonra

Flört.....davet
Tutku.....esaret
Aşk.....evet..evet..evet
Evlilik.....bunlardan sonra

Eş....elmayı yedirir
İş....çarkları döndürür
Çocuk....nesli sürdürür
Aile....bunlardan sonra

Zeka....beyinde bir dans
Yetenek....doğuşta avans
Akıl....kazanılır şans
Başarı....bunlardan sonra

Sabır....kilit taşı
Ölçü....aklın yoldaşı
Hoşgörü....bakmaz şaşı
Olgunluk....bunlardan sonra

Nezaket....inceldikçe
Tevazu....öğrendikçe
Adalet....güçlendikçe
İnsanlık....bunlardan sonra

İnatçı....yaşanılmaz
Cahil....konuşulmaz
Yobaz....tartışılmaz
Kötü....bunlardan sonra

Ana.....sevecen
Baba.....gülecen
Eylem.....müstehcen
Doğum.....bunlardan sonra

Hırs....gözleri karartır
Nefret....ömrü kısaltır
Kıskançlık....aklı azaltır
Ölüm....bunlardan sonra

Yazarı bilinmiyor

janbolat
Yeni Üye

Toplam 5 yazı
18/10/2004 :  14:06:35  Alıntı

melih teşekkür ederim hiç farkında olmadan yaptığım bir hatayı düzeltmeme yardımcı oldun.

Yerleşim : Türkiye / Adana  |  Meslek : Diğer
melih15
Üye

Toplam 370 yazı
19/10/2004 :  08:31:36  Alıntı
Sevgili mim abim, karşındaki insanı (ki bu eşin, arkadaşın ya da çocuğun olabilir) istediğin gibi bir insan yapmak sanırım doğru bir yol değildir.
Daha önceki bir forumda da bir hadisi örnek vermiştim. "kadınlar kaburga kemiğine benzer düzeltmek istersen kırılırlar" Ben bu kabulün sadece kadınlar değil her kesim için çok faydalı olduğunu gördüm.
Zaten bir düzeltme çabansına girmişsen o artık kırılma noktasına gelmiştir. Onun için bazan karekterleri olduğu gibi kabul etmek gerekiyor.
Ama Senin de belirttiğin gibi eski tecrübeleri anlatıp bunda ders alması sağlanabilir karşı tarafın. Tabi bu da o kişinin o olayları değerlendirmesiyle de ilgili. Yani herzaman başarılı olamayabilirsin.

Kıskançlığa gelince. Her insanda mutlaka olan bir duygu.
Belli oranlarda olması yaşama başarı ve güzellik katmaktadır.
Ama onu zararlı hale getiren ve azdıran hususların başında "güven" duygusu gelmektedir.
Güven duygusu, kendine veya karşıdakine olabilir.
İmrenme noktasını aşmış kıskançlıklar işte böyle bir güven ve güvensizlik duygusuna taşmışsa oradan her türlü kötülük çıkabilir.
İlişki içindeki insanların bu duguyuları tahrik etmemesi, bu kötü duguları kaşıyacak davranışlardan uzak durması en doğru yol bence.
Bu kötü duguların zararsız hale gelmesinin başında "Mütevazilik" geliyor sanıyorum. İşte bu, Mevlana' nın da bize önerdiği ve karşılaştığı papaza bile kaptırmadığı mütevazilik ki; "kıskançlık" kadar "haset" dediğimiz kötü duguların tahrikini önler. Kişilere ve de topluma zarar vermesini engeller.

Düşüncelerimi net olarak anlatabildim mi bilemiyorum ama ben böyle düşünüyorum.
Sağlık ve güven dolu mutlu günler dileğiyle,

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

2.92 saniye.
18:12:16, 1 Temmuz 2025, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2025 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım