Yeni Üye Toplam 5 yazı |
|
melih15 Üye Toplam 370 yazı | 16/10/2004 : 14:32:53 ![]() Sanıyorum forumlardaki konulara cevap verirken yeni bir konu açarak bunu yapıyor.(yani, "yeni yazı gönder" e basarak) Halbuki konuya "yorumumuz" olarak yazdığını gönderse bizler de daha iyi anlayacağız hangi konuya yorum yapıldığını. Saygılar. Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Danışmanlık |
melih15 Üye Toplam 370 yazı | 17/10/2004 : 13:16:04 ![]() Sanıyorum en doğrusu mevcutları(şimdiyi) kıskandıracak ve de onlarla sorun çıkaracak şekilde geçmişini heryerde her seferinde anlatmak doğru değil. O gün doğru olanlar bugün olmayabilir. o gün çok ilginç ve popüler olan konular bugün çok sıradan gelebilir. Geçmişine söğmeyeceksin acısıyla da tatlısıla da kabul edeceksin. Ama sentezini içinde yapacaksın belki de. Bakın bir şiir buldum. Bazı bölümlri hoşuma gitti sizlerle paylaşmak istedim. Nekadar haklı ve doğru olsak da, kimsenin "aklını azatmak" için çabalamayalım derim. BUNLARDAN SONRA Sağlık.....gerek Huzur.....erek Sevgi.....dilek Para.....bunlardan sonra Bilgi.....olmazsa olmaz Kültür.....eski beste, ince saz Eğitim.....önce naz sonra niyaz Mevki.....bunlardan sonra Flört.....davet Tutku.....esaret Aşk.....evet..evet..evet Evlilik.....bunlardan sonra Eş....elmayı yedirir İş....çarkları döndürür Çocuk....nesli sürdürür Aile....bunlardan sonra Zeka....beyinde bir dans Yetenek....doğuşta avans Akıl....kazanılır şans Başarı....bunlardan sonra Sabır....kilit taşı Ölçü....aklın yoldaşı Hoşgörü....bakmaz şaşı Olgunluk....bunlardan sonra Nezaket....inceldikçe Tevazu....öğrendikçe Adalet....güçlendikçe İnsanlık....bunlardan sonra İnatçı....yaşanılmaz Cahil....konuşulmaz Yobaz....tartışılmaz Kötü....bunlardan sonra Ana.....sevecen Baba.....gülecen Eylem.....müstehcen Doğum.....bunlardan sonra Hırs....gözleri karartır Nefret....ömrü kısaltır Kıskançlık....aklı azaltır Ölüm....bunlardan sonra Yazarı bilinmiyor Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Danışmanlık |
janbolat Yeni Üye Toplam 5 yazı | ![]() ![]() melih teşekkür ederim hiç farkında olmadan yaptığım bir hatayı düzeltmeme yardımcı oldun. Yerleşim : Türkiye / Adana | Meslek : Diğer |
melih15 Üye Toplam 370 yazı | 19/10/2004 : 08:31:36 ![]() Daha önceki bir forumda da bir hadisi örnek vermiştim. "kadınlar kaburga kemiğine benzer düzeltmek istersen kırılırlar" Ben bu kabulün sadece kadınlar değil her kesim için çok faydalı olduğunu gördüm. Zaten bir düzeltme çabansına girmişsen o artık kırılma noktasına gelmiştir. Onun için bazan karekterleri olduğu gibi kabul etmek gerekiyor. Ama Senin de belirttiğin gibi eski tecrübeleri anlatıp bunda ders alması sağlanabilir karşı tarafın. Tabi bu da o kişinin o olayları değerlendirmesiyle de ilgili. Yani herzaman başarılı olamayabilirsin. Kıskançlığa gelince. Her insanda mutlaka olan bir duygu. Belli oranlarda olması yaşama başarı ve güzellik katmaktadır. Ama onu zararlı hale getiren ve azdıran hususların başında "güven" duygusu gelmektedir. Güven duygusu, kendine veya karşıdakine olabilir. İmrenme noktasını aşmış kıskançlıklar işte böyle bir güven ve güvensizlik duygusuna taşmışsa oradan her türlü kötülük çıkabilir. İlişki içindeki insanların bu duguyuları tahrik etmemesi, bu kötü duguları kaşıyacak davranışlardan uzak durması en doğru yol bence. Bu kötü duguların zararsız hale gelmesinin başında "Mütevazilik" geliyor sanıyorum. İşte bu, Mevlana' nın da bize önerdiği ve karşılaştığı papaza bile kaptırmadığı mütevazilik ki; "kıskançlık" kadar "haset" dediğimiz kötü duguların tahrikini önler. Kişilere ve de topluma zarar vermesini engeller. Düşüncelerimi net olarak anlatabildim mi bilemiyorum ama ben böyle düşünüyorum. Sağlık ve güven dolu mutlu günler dileğiyle, Yerleşim : Türkiye / Ankara | Meslek : Danışmanlık |
![]() | ![]() | ![]() |
![]() |
| ![]() |
![]() | ![]() | ![]() |
| ||||
Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz. | ||||
© 2000-2025 Koniks.com İletişim || Kullanım Şartları | Kurallar | Sitenin Kullanımı | Gizlilik | Yardım |