Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Gelin Doğuanadolu Yatırım Paktı Kuralım

BaşlatanEngineer38Tarih14/12/2008 23:47:58Yorum15

İlk mesaj
Değerli Arkadaşlar;
Sizlere yeni bir öneride bulunmak istiyorum. Eğer aramızda gerçekten yatırım yapacak cesur ve kararlı arkadaşlar varsa onları Türkiye'nin doğusuna davet ediyorum. Ben kendim içanadoluda ikamet ediyor olmama rağmen yazdığım yazılarda da göreceğiniz gibi doğuda bazı illerde araştırmalar yaptım ve oralarda bir iki sektörde iş kurmayı tasarlıyorum. Bunun şüphesiz vergi ve teşvikler konusunda pek çok avantajı olması yanında toplumsal bir görev olduğunu da düşünüyorum. İnanın unutulan ve geri planda bırakılan bu bölgemizde çok büyük avantajlar ve pazar mevcut. Hem işgücü olarak da yeterli insan kaynaklarına da sahip. Ayrıca önemli bir konu ise doğu bölgelerimizdeki sınır komşusu olan ülkelerde de yakın bölgeler gelişmiş değil ve iyi bir pazar konumunda. Gerek Suriye, gerek İran, gerek gürcistan, gerek azerbaycan ve de rusyanın bazı kesimleri iyi bir alıcı ve pazar konumundalar. Avrupadan buraya gelen malları bile görecek olsanız şaşarsınız. Ben bir kaç alman firma yetkilisiyle görüştüğümde bana aynen şunu söylediler. Burada sağlam müşterilerimiz var (komşu ülkelerimizi kastediyor). Eğer Türkiye'nin bu sınır bölegesinde bu tür üretim ve imalat yapabilecek tesisler olsaydı bunlara fason üretim yaptırıp nakliye masraflarını ve maliyetlerimizi en aza düşürerek satış yapabilirdik. Sadece bu firmanın çevremizdeki ülekelere ihracatı yıllık 80-110 milyon euro civarında(2007). Yani burada şunu kastediyorum. İlla da Avrupa markası istiyoruz diyen müşteriler için bile Türkiyede (bölgede) üretim yapıp markayı yine avrupa adıyla oraya ihraç edebiliyorlar. Burada bile pek çok istihdam ve gelir söz konusu. Benim sizlere diyeceğim bir danışma veya yatırım grubu oluşturarak bu atıl kalmış illerimizde fizibilite yapıp yatırım imkanlarını araştırmak ve yatırım yapmak. İlgilenenler veya önerisi çekincesi olanlar için buradan öneriler almak ve bir yol haritası çıkarmak istiyorum.

Araştırdığım bölgedeki (Ağrı-Kars) uygulanabilecek yatırım dalları şunlardır. Tabi daha da artabilir bu liste..

1-)Yaş meyve ve Sebze (Yurt Dışı)
2-)Et ve süt ürünleri (Yurt içi ve Yurt Dışı)
3-)Çelik kapı ve PVC sistemleri (Yurt İçi)
4-)Soba, soba borusu ve Isıtma Grupları (Yurt İçi ve Yurt Dışı)
5-)İnşaat sektörü (Yurt İçi)
6-)Saç büküm ve pres (Yurt içi ve İran)
7-)Emaye işleri (Yurt içi)
8-)Mobilya ve Sunta İmalat sektörü (yurt içi ve Yurt Dışı)
9-)Parke,kaldırım ve Yol taşları imalat sektörü (yurt içi)
10-)Dericilik ve Tekstil sektörü (Yurt Dışı)

Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Bu konuda plan ve projesi olan yok mu arkadaşlar? Belki tarihe adımız kazınacak. Bölgenin ve ülkemizin makus talihini değiştirecek bir projeye imza atacağız belki de.. Neden olmasın acaba...
Süper Gelecek

engineer arkadaşım benimde şöyle bir fikrim var birkaç kişi bir araya gelsek türkiyede bulunmayan bir ürünü yurt dışındaki üreticisinden distribütör alarak satış ağı oluştursak mesela su ve kimyasal bir maddeye ihtiyaç duymadan oto temizleyen makineler var hava ile böyle bir şey olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe

sevgili arkadaşım bahsettiğin konuyla ilgili yaptığın arastırmalarına katılıyorum.Benım dış ticaret eğitim danışmanlık hizmetleri yanında celik kapı ve ağaç kapı üretimi yapan birde firmam var .bahsettiğin yerlre bayiilik verebilirmiyiz acaba?
AHMET KARASU
karasu dış ticaret eğitim danışmanlık hizmetleri
konsorsiyum danışmanlık hizm.kayseri temsilciliği
www.konsorsiyum.net

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Dany?manlyk
Sevgili ahmetkarasu arkadaşım. Bölgede yaptığım araştırmada bayilik almak için can atan pek çok kişi var. Ancak benim esas amacım bu tür üretim ve imalatı bölgede yapabilmek ve az da olsa istihdam sağlamak Görüştüğüm Çelik kapı ve PVC ilgilileri şunları anlattılar. Bir Mercedes kamyon 55 çelik kapı alıyor ve nakilye masrafı 1500 ytl tutuyor. Mayıs2008 fiyatı 275 ytlye alınan kapılar burada 500 ytlye satılıyormuş. en düşük 425 ytl ye verdiklerini söylediler. Şu da ayrı bir konu. Burada simsarlaşmış bir kaç uyanık bayilik yalanlarıyla batıdan gelen pek çok işadamını ve mallarını dolandırmış. Bunlar çok az sayıdaki insanlar ancak olabiliyor işte. Esas amacım bölgede imalat ve üretim yapmak. Hammadde trabzondan veya erzurumdan temin edilebiliyor. Yakın yani. amaç bölgede istihdam. Bilmem nasıl düşünürsünüz. Tavsiye ederim. Ayrıca çelikve saç konusunda şunları da öğrendim. İran kendi üretmeye başladığı otomobille için Türkiye de de saç büküm, kalıp, çelik v.s. iş yaptırmak istemiş ancak en yakın Kayseri ve G.Antep de bulabildiği için maliyeti yüksek görüp vazgeçmiş. Ancak Ağrı şehri Tahran transit yolunda olduğundan avantajı büyük maliyeti düşük. Nakliye şirketlerinin varlığı konusunda yaptığım araştırmada ise başka bir şaşırtıcı oalyla karşılaştım. Ağrı da bir köy. Eski ismi MİLAN. bu köyde tam 500 adet tır var. Köyde 3 adet uluslararası taşımacılık şirketi var. Köyde her evin kapısında 3 tır bekliyor. Eskisi kadar işleri yokmuş bu aralar. Çok uygun ücrete iran, rusya ve Orta asya seferleri yapıyorlar. Yaklaşık 30 yıldır bu sektördelermiş. Devlet garantisine ve korumasına sahiplermiş. Bu da ayrı bir yurdum hikayesi.
Süper Gelecek

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aliku77@hotmail.com
engineer arkadaşım benimde şöyle bir fikrim var birkaç kişi bir araya gelsek türkiyede bulunmayan bir ürünü yurt dışındaki üreticisinden distribütör alarak satış ağı oluştursak mesela su ve kimyasal bir maddeye ihtiyaç duymadan oto temizleyen makineler var hava ile böyle bir şey olabilir.

Bu mutlaka çok tutulacak bir makinedir. Küresel ısınmada artan susuzluk ve kimyasalların zararlı etkilerinden kaçınılan şu çağda çok iyi bir yatırım olacaktır. Ancak böyle bir makine var mı? Varsa üzerinde çalışmaya değer bir konu bence. Girişim adına iyi bir fikir..
Süper Gelecek

MERHABA İLETİLERİNİZİ OKUDUM. VE BEN DOGUBEYAZITDA YAŞIYORUM.İRAN VE BAKÜ İLE ULUSLAR ARASI TICARET YAPTIM.VE İRAN A FAZLA GUVENMEMENIZI TAVSIYE EDERIM..RESMI PROTOKOL YAPMIŞ OLMAMIZA RAMEN ÇOGU KES HIÇ E SAYIP MAGDUR EDEBILIYOLAR..

NAKLIYE KONUSUNDADA DOGUBEYAZITDA FAZLACA TIR VE KAMYON VAR ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK YAPAN VE BURAYA 40KM UZAKLIKTA OLAN IGDIRDADA EN AZ 3000 ARAÇ VAR VE FAAL ŞEKILDE ÇALIŞIYOLAR..

BAŞARILAR
By Tanrıverdi

Yerleşim Türkiye / DogubeyazytMeslek Esnaf
Ve bu Bolgeye katkısı olacaksa ben herkonuda desteklemeye hazırım sizleri...
By Tanrıverdi

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tanrıverdi
MERHABA İLETİLERİNİZİ OKUDUM. VE BEN DOGUBEYAZITDA YAŞIYORUM.İRAN VE BAKÜ İLE ULUSLAR ARASI TICARET YAPTIM.VE İRAN A FAZLA GUVENMEMENIZI TAVSIYE EDERIM..RESMI PROTOKOL YAPMIŞ OLMAMIZA RAMEN ÇOGU KES HIÇ E SAYIP MAGDUR EDEBILIYOLAR..

NAKLIYE KONUSUNDADA DOGUBEYAZITDA FAZLACA TIR VE KAMYON VAR ULUSLAR ARASI TAŞIMACILIK YAPAN VE BURAYA 40KM UZAKLIKTA OLAN IGDIRDADA EN AZ 3000 ARAÇ VAR VE FAAL ŞEKILDE ÇALIŞIYOLAR..

BAŞARILAR

Peki mağdur kaldığınız anda başvuracağınız herhangi bir hukuki merci yok mu? Örneğin İran Ticaret mahcemelerine başvurdunuz mu ve ya Tahran Elçiliğimiz ile irtibata geçip mağduriyetinizi bildirirseniz yardımcı olmuyorlar mı acaba.

Bir de bu bölgemizde güçlü taşımacılık şirketi ve filolarının olduğunu öğrendim. Çok güzel bir şey aslında. Herşey hazır. Havuz var, Çeşmeler var, vanalar var. Tesisat var ama sadece su yok. işte bu lazım bunu başarmalıyız. Bu havuzu suyla doldurup bu suyu bir yerlere gönderebilmeliyiz..
Süper Gelecek

Alıntı Yapılan Metin:
Ve bu Bolgeye katkısı olacaksa ben herkonuda desteklemeye hazırım sizleri...

Desteğiniz ne derecede olacak. Örneğin maddi, manevi, danışmanlık, ortaklık v.s. Bizim oradan da tabi ki ilgililere ihtiyacımız var. Örneğin kış koşulları ticareti ve üretimi ne kadar etkiliyor. Nakliyatta sorunlar yaşanıyor mu? Bu gibi konularda bilgi edinemedim malesef. Teşekkür ederim. Sizinle inşallah irtibata geçeriz.. Saygılarımla..
Süper Gelecek

arkadaslar somut bir öneri sunun.Mesala sunu sunu yapabiliriz deyin,

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - astana
arkadaslar somut bir öneri sunun.Mesala sunu sunu yapabiliriz deyin,

Arkadaşım yukarda araştırıp potansiyeli olan yapılabilecek işleri başlıklar halinde yazdım. Oralara o meslek dallarına ait ürünler hep istanbul veya değişik ortanadolu illerinden gidiyor. Yani talep var arz yok. Yapılabilecek potansiyel var, teşvikler, vergi indirimleri, krediler ve de AB hibeleri var. Artık gerekli olan bir işplanı ile yatırım cesareti gösterebilmek. Not: Ağrı Organize Sanayi Bölgesi 2009 yılında faaliyete açılacak. Arsa ve Fabrika teşvikleri çok cazip. Araştırın lütfen. Saygılarımla.
Süper Gelecek

Merhaba bıraz geç oldu ama..

beyfendı ıran sıkıntılı bı ulke yanı adalet kanun kural pek aramamak lazım

orada kışısel baglantılar ve tabırı caizse adamın olmadan hıç bir iş yaptıramıyorsun dogru duzdun..

Benden ne istiyorsanız ben varım mantıklı bır iş se neden olmasın ortaklıkta olur sadece bılgı amaçlı manevıyatda olur fark etmez yanıı..

Naklıye ve ulaşım da bı sorun olmaz ıpek yolu kapanmaz asla...

kolay gelsın
By Tanrıverdi

Alıntı Yapılan Metin:
Merhaba bıraz geç oldu ama..

beyfendı ıran sıkıntılı bı ulke yanı adalet kanun kural pek aramamak lazım

orada kışısel baglantılar ve tabırı caizse adamın olmadan hıç bir iş yaptıramıyorsun dogru duzdun..

Benden ne istiyorsanız ben varım mantıklı bır iş se neden olmasın ortaklıkta olur sadece bılgı amaçlı manevıyatda olur fark etmez yanıı..

Naklıye ve ulaşım da bı sorun olmaz ıpek yolu kapanmaz asla...

kolay gelsın

İran'da adalete karşı gelenin idam edildiğini görüyoruz. Nasıl yani şikayet makamına şikayet ettiğimizde hakkımız aranmıyor mu?
Süper Gelecek

SİZE BİR ORNEK VEREYIM ADAMIN BIRI TURKIYEDEN İRANA ARABASIYLA GEZİYE GIDER.ORADA BIR TRAFIK KAZASI MEYDANA GELIR ..

HATANIN BUYUK KISMI KARŞI TARAFTAKI IRAN ARACININDIR..

TRAFIK ÇAGRILIR RAPOR VE TUTANAK TUTULACAKTIR AMA ORADA ÇEŞITLI KONUŞMALARDAN SONRA TRAFIK POLISI DONER VE TURKIYELIYE AYNI ŞU KELIMELERI SOYLER:

Ağa eger sen irana gelmeseydın bu kaza hıç olmazdı der ve devam eder sen bu arabanında masrafını oduyeceksın ve trafıki işgal ettıgın için... bukadarda bıze odeyıp hemen ulkene gerı doneceksın...

artık sız duşunun artık adaletı..

By Tanrıverdi

İşleri kötü giden tüm esnaf arkadaşların üzerine eğilmesi gereken bir konu.

Türkiye de üretip veya alıp sonra yurtdışına satmak. Tarımsal gıda Türkiyede üretilebilecek en kolay üründür. Bu işi bir de teknolojik yapıp maliyetinizi ucuzlatırken bir yandan da veriminizi- rekoltenizi arttırırsanız, kurumsallığa ve profesyonel bilimsel yaklaşımlara prim verirseniz muhtemelen ben bu güne kadar bunları nasıl akıl edemeyip bu kadar sıkıntıyı çekmişim dersiniz.

Al-sat a diyeceğim bir şey yok. Ama üretecekseniz marka, ambalaj, kaliteli ürün, ucuz fiyatlar, sürekli üretim imkanı, kolayca ulaşılacak yerde duruyor ülkemizde, oldukça düşük maliyetlerle. Avrupada bu şanslar biteli yıllar olmuş. Üretiyor ama ucuz değil, yeterli değil.

10 kuruşa domates üretip 2$ a satabildiğinizi bir düşünün. Bir sezon satışı ile kendini 4 - 5 defa amorti edebilecek başka bir üretim dalı yok. En ölü fiyatta kiloda 50 kuruş kar edebileceğiniz 10 dekarı 300bin liralık bir yatırım 32 hafta boyunca size dekardan 5 ton ürün verdiğinde, 10 dekarda 50 ton eder 32 haftada 1 600 000 kg ürün eder. Kiloda 50 kuruş kazançla 8 ayda 800bin lira eder. Ciro değil net kar. 1,2 $ a satsanız cironuz 1 250 000 lira olur yaklaşık.

8 aylık hesap Türkiyenin %90 nını kapsar. Bazı yerlerde üretim 12 ay sürebilir.

Normal hesabın ve denemelerin dekardan 8 ton ortalama olduğu düşünülürse harika bir yatırım. Tabi bu yatırımı 300bine çıkarmak en ucuzu, normali 500 bini buluyor çünkü.

Parça başına 50 kuruş kar elde edebileceğiniz devamlı yurtdışı müşterisi olan yurt dışı olmadığında yurt içinde de devamlı hazır alıcısı bulunan bir kere 500 bin lira yatırıp karşılığında her yıl 1,5 milyon parça mal üretip 750-800 bin lira kazanç elde edebileceğiniz bir makina parçası var mıdır ?? Olsa bile, çalıştırılan işçiyi, harcanan elektriği, bina kirasını bu kar miktarı karşılarmı ?

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er