Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Süt Ve Arıcılık Üzerine Çiftlik Kurmak İstiyorum?

BaşlatanradebeTarih13/12/2008 17:52:02Yorum34

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhaba arkadaşlar..şuanda ankara ünv ziraat fakültesind eöğrenciyim.bu sene mezun olcam.inşallah çiftlik kurmak istiyorum.bu işin bana mali,yeti ne olur?
ayrıca bu işle uğraşan arkadşlarımıznda bilgiletine ve tecrübelerine çok ihtiyacım var.bu konuda benle fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirm.
saygılarımla....

RAMAZAN DEMİREL....
kaliteli,dürüst üretime kendini adamış iş adamı adayı..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Üye180 yazı
Tavşan üzerine bir çiftlik düşünürseniz beraber hareket edebiliriz
Süt üzerine bir çiftlik süt sıgırcılıgı bakımından mı diyorsunuz?
Bu projedede beraber hareket edebiliriz
Arıcılık konusu ne kadar kar'li bir sektör bilmiyorum bu konuda araştirmam olmadi

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye170 yazı
kardeş yanlış anlama ama hem ziraat fakültesinde okuyorsun hem ankaradasın, bu işin maliyetleri, kredi hibeler vs konularında çevrenden çok rahatlıkla bilgi alabilirsin. Hocalarından başla bence en az bir tanesinin mutlaka bilgisi yada bilgisi olan bir tanıdığı vardır...

Yerleşim Türkiye / AfyonkarahisarMeslek Di?er
Üye255 yazı

Bence hocaların o konuda bir fikri yoktur çünkü tüm bildikleri teori :)
Maliyetler
öncelikle yapacağın yöreye göre değişir Arsa fiyatlarından tut eleman ve saman fiyatlarına kadar nerde yapmak istiyorsan git o yürede arsa ve inşaat fiyatlarını araştırmakla işe başla kolay gelsin
tabi sıfırdan kurmaktansa batan çiftliklerden birini ucuza kapatabilirsin
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye992 yazı
ya arkadaslar yazilarinizi okurken aklima takilan bir seyi bana hitap bilgi gonderebilirseniz sevinirim.

ben keciyi ve sutunu cok yillardir dusundum ve bir sut uretme cifligi dusundum sadece keci sutu ve peyniri.
sut verecek kecinin fiati nedir
bir kilo keci sutunu nasil ve nerelere ne fiatla satiliyo
peynir imalati yapan kucuk bir atolye ve markalasma , satis belgesi gibi

bu isi bilen arkadaslar bana emailden bilgi gonderebilirse cok sevinirim. tesekkurler

armandocorek@hotmail.com

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Üye180 yazı
Bu keçi süt'ü diger hayvanlardan daha fazla bir gelir getiiryor gibi
Hem'de daha temiz ve daha kolay
Buarada koyun yogurdu çok kalitelidir

Üye992 yazı
koyun sutu en pahalisidir ve azdir,keci sutu bence daha elverisli bu konu ile bazi gorusme yaptigim romanyada koylu kesim var.
ama daha coban bulamadim .yani bir yilligina benim kecileri sakliyacak ve gozleyecek bende buna karsi bir yil boyunca alacagi sutu ona hibe ediyom.
az bir sayi ile baslamak mumkun. buda benim projemin biri idi ama daha bitiremedim.yavas ilerliyom .belki bir gun tam aciklarim istanbulda bir fikir dogdu yorumunda

Üye180 yazı
Keçi sütü pazarlama konusunda bir problem var mı?
Aslında ben tavşan eti konusunda bir girişimcilik yapmak istiyordum ama biraz kafamı kariştirdi
Yer olarak arsa tarla mevcut ama ek iş olarak hangi hayvanciligi yapacagima karar veremedim biraz temiz ve yatirima uygun olan bir sektör ariyorum
Konuyu açan arkadas bu konuda sut konusunda bunu dusunuyorsa birlikte girişebiliriz

Üye992 yazı
allah senden razi olsun istanbul esnaflari ben bu konuyu actim az once istanbulda bir fikir dogu yorumunda buda benim fikrim ve projem olacak.
takip edersen yinede gorusuruz kardesim sasirdim kaldim ya sagol var ol tesekkurler,

Üye255 yazı
Bilmukabele
hayalimde hep bir çiftlik olduğu için bu işleri uzun uzun araştırırım sürekli. çifliğimide hayalimde kurarım:))
ne yapalım gerçeğini yapamasamda hayalimdeki çiftliğimi sürekli geliştirir ve korurum
imkanlarım şimdilik sadece hayalimde yapmaya ve yaşatmaya müsait
bakın bir hayalin bile diğerlerine faydası olabiliyor :)))
http://istanbulesnaflari.com/ istanbul esnaf rehberi geç olmadan mutlaka yerinizi alın http://istanbulesnaflari.com/EskiIstanbul.php

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya
Üye180 yazı
Sahibinden.com'a her zaman surekli bakarim bu ilanı gecen bende görmüştüm

Üye180 yazı
Buarada gunde 7 kilo yilda 1 ton diyor onu anlamamiştim
yani gunde 7 kilo'dan ay'da 210 kilo eder
yilda'da 2500 kilo üzeri etmez mi normal şartlarda

Üye180 yazı
Yılda 1 ton sut ortalama ne kadar satabiliriz
Başlangiç maliyeti 400 ytl bir keçi alirsak ne kadar yem masrafi harcariz

Üye992 yazı
arkadaslar gunde 7 kilo sut veren keci gercekten varmi yoksa balonmu.
tamam hamile oldumu vermez anladim ama hic duymadim ben 7 kilo sut vereni kimsede inanmiyo bana
resmi gosterdim bazi kisilere yalandir diyo ya normal sarlarda 2,5 ila 3,5 bucuk olarak biliniyo ama 7 kilosu ?ben hic olmassa alim bir kac tane yetistirim diye dusunuyom.

Üye265 yazı
Güzel kardeşim, Ramazan bey şimdi öncelikle soruyu açalım ben 5 yıl süt hayvancılıgı ve besiciliği yapmıs hemde mandıracı olarak yani süt işleme tesisim de var sana eksik sordugun soruya şöle cevap verebilirim. 30 bin ytl ye de yaparsın , 1 milyon ytl ye de yapamazsın. ya şaşırdın diymi yelpaze öyle genişki bu sektörde önce kriterlerini belirle. en bası tabiiki bölge , barınak, hayvanın cinsi , miktarı yem tedarik alanları, sıralasam safyalar almaz. kredi var tabiiki ama butun arkadaslara soyluyorum sakın olaki hibelere aldanmayın hepsi hayal , benim bulgaristan da da iş yerim var orada AB fonlarından %60 hibeler dagıtıldı bunu biliyorum coguda bu fonlarla ciddi anlamda kalkındılar veya kalkınma ivmesi baslattılar ama bizde hibe mibe yalan....

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye180 yazı
@aabaci
Ek iş olarak ben hayvancilik yapmak istiyorum genelde sut hayvanciligi
Yani cok buyuk bir yatirim şimdilik dusunmuyorum orta capli bir yatirim için kendi imkamlarimiz ile yerimiz mevcut yani yer problemimiz yok ne önerirsiniz daha önce yapmiş yapmakta biri olarak

Üye265 yazı
slm yatirimci haşa bu konuda otorite değilim tabiiki önce onu belirteyim ama tecrbelerim nisbetinde yardımcı olmaya calısayım. öncelikle bu işin rantabıl olması için 3-5 hayvanla olmuyor minmum gunde 1000-1500 lt arası sut uretıyor olmanız lazım buda cıftlik ortalamanızın hayvan bası 18-20 lt sut veriyor olması gerek yani en az 50 sagılır inekten bahsediyorum neden bukadar sut olmalı sutu sattıgınız firmaya muhakak surette sogutuculu tankta teslim etmeniz ve bakteri seviyesinin en az olması lazım bakteri sevıyesini dusurmekte merkezi sagım sisteminden geciyor hem sogutuculu hemde minumum bakterili (yani sutun havayla temas etmeden tankta olması) sut verir iseniz firmadan kalıte pirimi alıyorsunuz bugun trakya da sut fiyatı 0,530 ytl (fiyatlar düstü 0,65 ciarıydı) firma size en az 0,08-0,1 ytl arası pirim verir bu da cok ciddi bi fark. tabi sadece bununla kalmıyor mumkun oldugunca az fabrika yemi vermeniz gerek yani kendi yeminizi kendiniz yapmanız şart çunku yemler cok malıyetli bunun için kırmalı mikserli sistemler var aycıcek kuspenızı alırsını bugday,mısır,mısır sılajı kendi yetiştirdiğiniz yonca kepek razmol bu tip materyalleri enerji ve proteinine gore bır bılırkısı nezninde yaparsanız cok guzel paralar kazanılabılır artı buzaglar tabi onlarda bir kar kapısı..

Yeni Üye34 yazı
arkadaşlar hepinizde değerli bilgiler var bende bu süt çiftliği işini çok düşündüm ama altından kalkmak çok zor maddi anlamda ben bira araştırma yaptım doğruluğundan emin değilim ama 35- 40 litre süt veren inekler olduğunu duydum fiyatları 3500 ytl ve üzeri imiş 20 inekli bi çiftlik kurmayı çok düşündüm ama sadece inek almak la bu ş bitmiyor tabiki buna artı olarak ne kadar bi maliyet çıkar bilemiyorum ordulu olduğum için bu işi memleketimde yapmayı düşündüm ama baktımki bütün çiftlikler tekirdağ ve ege çevresinde karadenizde olmazmı olursa maliyet yükdekmi olur yada en önemlisi pazarlaması nasıl olur bu konuda bana da yardımcı olursanız sevinirim saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye265 yazı
ınek bası 35-40 lt olarak bakmayın hıcbır cıftlık ortalaması 40 olmaz ona bakarsanıız israil in geliştirdiği bir ırk var gunde 70 lt sut dokuyor (hemde bu ırkı bizim anadolu kırmızımız denen bır cins ve hollanda holstine frision cınsınde labaratuar da eslestrılerek elde edildi)

Yeni Üye1 yazı
izmir ve çevresinde çalışabileceğim bir süt çiftliği arıyorum. Gıda mühendisliği son sınıf öğrencisiyim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Yeni Üye57 yazı
Ramazan kardeş ögrencisin ama yatırım gücün varmı;Varsa bile şu an süt sektörü iyi deyil ,keçi sütü peynirini avrupa çok talep ediyor,sütünüde dondurmacılar arıyor.ama et üretimi herzaman iyidir ,hele enteğre yaparsan.bende Ankaradayım Ekonomi maliye okudum tarımla ve tic ugraşıyorum yazışalım.Hüseyin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye99 yazı
arıcılık yatırımı daha düşük bir iş bence onunla başla bilgi ve malzeme temininde yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Üye179 yazı
bence arıcılık digerine göre daha az riskli .iş bakımından kıyaslamıyacagım ama arıcılık kısa zamanda ögrenilebilir ama digeri çok uzun zaman alır ve meşkalesi seni bıktırır .maldan karı beklemen gerçekten uzun zaman alır ayrıca malın ömrü az rafta o bal kadar beklemez sen arıya yönel ama ankarada olmaz onun karakteristik isteklerine göre bi cografya şeçmen gerekir ,unutmadan yola tecrübeli bir kişi ile çık ,çünkü insanlar bilmedikleri veya tecrübeleri olmadıgından kısa zamanda hayallerine veda ediyorlar sana başarılaar dilerim.
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye2981 yazı
bütün bu konuda hayal kuran katılımcılara önemle söylemek istediğim bir şey var olmazsa olmaz .hayvancılık tatil falan dinlemez insan cenaze ye bile gidemeyebilir.
hayvancılık yapan biri mutlaka onlarla birlikte yaşayacak . ek iş olmaz . hayvancılık sadece bir iş değil aynı zamanda bir hayat tarzı olmazsa sonu hüsrandır üzüntüdür.UNUTMAYIN (el , elin , eşeğini,ıslık çalarak ararmış)
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye10 yazı

arkadaslar ben bu ise yaklasik 6 ay once girdim..kendim hollandadada bu isin egitimini aldim

1. cok zevkli bir is
2.huyhuy un dedigi gibi yasam tarzi olarak benimseyeceksiniz ve mutlaka basinda duracaksiniz
3.0 dan bir isletme kurmak icin 250 bin ytl yi gozden cikarin
4.gunde 70 kg sut veren hayvanin omru 2-3 seneyi gecmez
5.en ideal sut olculeri laktasyon donemlerine gore 1.de 25 2.de 30 3. 35 ve en fazla 40 civarlaridir (laktasyon dogum demek)
6.yemi kendin uretmelisin oda sadece silaj dir ama en onemli yemdir
7.1 ton filanla baslamanizada gerek yok ama en az 15 sart ciftlik ortalamasi 20 derseniz 300kg eder haftada 1 gun elden sut sattiginizda ayda 1200kg yapar 1 ytl den satsaniz 1200 ytl net size kalir geri kalan masrafa dahi gitse gitmezde
8.gelir gideri hesaplarken 1 inegin maliyetini 6 ytl olarak hesaplayin sutun litresinide 550 kurustan
9.saanen kecilerini 600 ytl den asagi alamazsiniz gunde 5 kg civari sut verir sutun litresi 1,5 ytl toptan satisi pazari cok rahattir
10. saanen keci isine girecek arkadaslar AMAN dikkat etraf sahte saanen kayniyor
11.100 ytl ye hayvanlarinizi senelik sigortalattiriyorsunuz ortalama 4000 ytl lik tazminata karsilik olum kalimlarda bu para sizindir
12.olduya 20 gebe duve ile ise basladiniz 1 sene sonunda slkildiniz 20 sagmal ineginiz ve 20 dana duveniz olur aldiginizdan cok fazlasini hayvanlari satarak kazanirsiniz

bende bu ise kucuk basladim 15-20 hayvanla ciftligimi yalovada kiraladim 140 baslik
90 bas kapali 50 bas acik
300 donum ekilir alani
500 donum merasi var

bu isi ciddi dusunen arkadaslar benimle iletisime gecebilirler.. f.s.metiner@hotmail.com

yani tek kelimeyle bulunmaz bir yer bu isi yapmak isteyen arkadaslar eger yollari yalovaya duserse gelip gorebilirler bilgi sahibi olurlar
ama bu ise girecek arkadaslar kimseye guvenmesinler
allah yar ve yardimciniz olsun

Yerleşim Hollanda / AmsterdamMeslek Di?er
Yeni Üye57 yazı
Oluşturacagımız ortak çalışma platformuna katılın lütfen 05327221361

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar ben Burdurda bu işi uzun zamandır yapıyorum. 120 baş açık 30 baş kapalı süt sıgırı ahırım var. içindeki hayvanımda 35 tane benimle bu işi yapmak isteyen arkadaş olursa ben varım.araziden tut traktör ve her türlü ekipmanım var.sadece eksik olan hayvan sayısı. Benimle bu işi ciddi olarak yapmak isteyen arkadaşlar ulaşabilirler. hayvan bakımı ile ben ilgilenirim.05448636666

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
İSTANBULUN STRESİNDEN SIKILDIM 10 HAYVAN KAPASİTELİ BİR AHIR KURUP SÜT İNEKÇİLİĞİ YAPMAK İSTİYORUM ARAZİM VAR EKİLİP DİKİLECEK BARTIN DA .AHIR NE BÜYÜKLÜKTE OLMALI KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN YARDIM EDERSE SEVİNİRİM

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye20 yazı
Merhaba;
İstanbul ve çevre illerde kurmayı düşünüyor iseniz
ben muhasebe ve mali müşavirlik alanında bilgi verebilirim.
Başarılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe