Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.
Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.
Selamlar,
Son iki haftadır yatmadan önce ekranı bırakma üzerine daha düzenli gitmeye çalışıyorum. Asıl zorlandığım başlamak değil, yoğun bir gün geldiğinde rutini tamamen bırakmamak.
Kendime çok sert hedef koyunca ters tepiyor. O yüzden kaçırdığım günün ertesi tekrar devam etmeyi başarı saymaya başladım.
Benzer şekilde sürdürenler nasıl takip ediyor?
Özellikle ilk aylarda gözden kaçan masraf veya operasyon yükü varsa onu da duymak isterim.
Ben yatmadan önce ekranı bırakma için hedefi çok küçültünce düzen oturdu. İlk hafta sadece 10 dakika yaptım, sonra süre kendiliğinden arttı. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.
Bir anda her şeyi değiştirmeye çalışmayın. Tek alışkanlık seçip 2-3 hafta onu korumak daha kolay. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
yatmadan önce ekranı bırakma için sizi en çok bozan şey zaman mı, unutmak mı, yoksa isteksizlik mi? Çözüm ona göre değişiyor. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.
Bende sabit bir saat koymak işe yaradı. Gün içinde boşluk bulmayı bekleyince çoğu zaman sıra gelmiyordu. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
yatmadan önce ekranı bırakma için ortamı önceden hazırlamak ciddi fark yaratıyor. Başlamayı ne kadar kolaylaştırırsanız devam etmek o kadar rahat oluyor. Ben olsam ilk adımda rakamları basit bir tabloya dökerdim.
Haftalık kısa bir değerlendirme ekleyince neyin aksattığını daha net görmeye başladım. Her gün uzun uzun takip etmeye gerek kalmıyor. İlk denemede mümkün olduğunca geri dönüşü kolay bir yol seçerdim.
Ben tek başına motivasyona güvenmiyorum. Mümkünse bir arkadaşla takip etmek ya da birine yaptığınızı söylemek devamlılığı artırıyor. Gerçek kullanıcı veya müşteri davranışı bence en iyi sinyal.
KATKI FIRSATI
Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz