Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Havyar Üretımı

BaşlatanastanaTarih09/12/2008 16:19:38Yorum11

İlk mesaj
Üye305 yazı
merhaba arkadaslar,senelerdir ilgimi ceken bir konu bu...Havyar üretmek!!! son yillarda Almanyada oldukca üretici sayisi artti,hemde cok profesyonel anlamda ve tüketim trendi her gecen gün artiyor. Bunun icin cok iyi ciftlikler kuruldu. Kanada ve özellikle Sibiryadan getirtilen Mersin Baliklari burada yetistiriliyor ve 4 yil gibi bir zaman sonunda havyar alinacak olgunluga ulasiyor, bir baliktan 750 gram ve 2 kilo arasi havyar alinabiliniyor,toptan kilo satis fiyati 1000€ dan basliyor.Eger bu baliklar Sibiryada ve Iranda dogal ortamda yakalandiginda,bunlardan alinan havyar fiyati kilo 50.000 € kadar cikabiliyor. Günümüzde Lüxs mallarin tüketimi her gecen gün artmaktadir.Sanirim Türkiyede bu gibi ciftlikler vardir,ama yinede düsünmeye deger...

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye69 yazı
biraz daha bilgi veririmisin?nasıl bir tesis gerekiyor?maliyet ne kadar gibi konularda bilgin varmı?tesekkürler?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy
Üye305 yazı
kapsamli bir bilgim yoktur,ama kabaca anlatabilirim.üreteceginiz miktara göre en az bir tenis sahasi büyüklügünde kapali bir yer gerekiyor. ve her balik büyüklük oranlarina göre havuzcuklar mevcut,sanirim en az 4 tane. Su sicakligi sürekli kontrol altinda tutuluyor.Ilk baslangicta döllenmis balik yumurtalari dogal ortamda yakalanan Mersin Baligindan elde ediliyor,yaklasik olarak 1 milyon yumurta,ama cok iyi sartlarda bile ancak bunun 30 % u hayatta tutabilirsiniz,ileriki asamalardada bunu tesisin durumuna göre azaltiyorsunuz.baliklar 24 saat küvetciklerde kontrollu olarak yemleniyor,su kontrol ediliyor ve dezerfekte ediliyor,su cok önemli ve kesinlikle havuzcuklar bibirinden ayri olmali,bu sayede her hangi bir hastalik aninda en fazla hastalikli olan havuz telef olur. Ama her halukarda verim alma orani cok yüksektir.bunun icin eger siz bu konuda uzman denilecek kadar iyi iseniz 1 kisi bile yeter,ama bu tesisin durumuna göre calisan sayisi yükseltilebilinir,ama benim tavsiyem sibiryadan bu isi yapan birini getitp calistirin,size isin bütün detaylarini da ögretecektir. 4 yil sonunda baliklar verim alma durumuna geliyor,önceleri baliklardan havyar alindiginda karin bölgesi dikilip suya birakiliyordu ve tekrar o baliktan 1 yil sonra havyar aliniyordu. Hayvan haklari dernegince bu duruma müdahale edildi ve simdi sadece bir defaya mahsus olarak ürün aliniyor.en kalitelisi Sibirya Mersin Baligi olarak biliniyor,dogal artamda elde edilen havyar ile tesislerden elde edilen havyar arasindaki lezzet farkini ancak bu konuda uzman olmus kisiler ayirt edebiliyor.

Yeni Üye69 yazı

tesekkürler

Editör5590 yazı
Sıradışı güzel bir fikir ama pazarın durumu nedir. En önce bu konuda bir sonuca ulaşmak gerek. Bu havyar kutulanacak belki bir marka gerekecek. Bir soğuk hava deposu lazım olacak küçük bile olsa.

Burada işin püf noktası üretimde değilde satışta gibi geldi bana. alımlı , yıllardır piyasada imiş hissini veren markalı bir kutulama. Yüksek fiyatları sağlayan havyarın yüksek kalitesinden çok satıcının alıcıya yüksek hitap düzeyi olabilir. istanbulda komik fiyatlı havyarlarda var.

Kalkan balığı yetiştirmek mümkünmüdür bilemiyorum ama kalkanda da çok fazla havyar çıkıyor. Bir grup turistin Özellikle tazesine çok ilgi gösterdiklerine şahit olmuştum bir zamanlar.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye69 yazı
sayın akın selcuk
kendimi ticaret konusunda bilgili sanıyordum ama sizin yazılarınızı okuduktan sonra ben bir hiçmisim gibi geliyor.gercekten tebrik ediyorum.

Üye305 yazı
Evet soguk hava deposu lazim, günümüzde en ufak restaurantlarda bile kücük te olsa soguk hava deposu var,
bunu tedarik etmek Türkiye sartlarinda zor olmasa gerek.

Havyar 25,50,100 ve 250 gramlik kavanozlarda satisa sunuluyor,kavanozlama icin makineye gerek yoktur,
bu cok rahat bir sekilde elle de yapiliyor.

Satis alanlari Büyük alis veris marketlerinin özel gida standlarinda satisa sunuldugu gibi,
bunlar delikates (feinkosten) dedigimiz daha cok lüks tüketim mallarinin satisi yapilan yerlerde de halka sunuluyor.
Ayrica,bütün yildizli restaurantlarda, otellerde, toplanti ve partilerde aranan bir lüks tüketim malidir.
Havyar karin doyurmak icin degil,tatmak icin tüketilmektedir.

Ama bunun ihracati da cok kolaylikla yapiliyor,cünkü alicisi her zaman var.

Avrupada en cok tutulan havyar Mersin Baligindan ( Stör ) elde edilen havyardir,bundaki kalite ve tat diger hic bir balikdan elde edilemiyor.
Almanyada her gecen zaman icinde yeni bir ciftlik kuruluyor.
Doktorluk,firma yöneticiligi ve diger üst gruplara mensup insanlar meslegini birakarak bu ise giriyorlar.

Sayin Akin selcuk beyin dedigi gibi ucuz havyar var,ama bunlar diger baliklardan üretilen türleri,
bunlar burada da raflari dolduruyor ve cok ucuz.

Üye305 yazı
İtalya'da ele geçirilen 40 kilo kaçak beluga havyarı, Milano'nun en yoksullarına dağıtıldı. Yetkililer, 400 bin Euro'luk havyarın, yılbaşı hediyesi alamayan yoksullar için güzel bir sürpriz olacağını belirtti. Türkiye'de beluga havyarı, kilosu 2 bin 500 YTL'den satılıyor.

Yeni Üye10 yazı
Elimde 700 klo kadar havyar var ilgilenenler lütfen benımle irtibata geçsin... 05447613439

Yerleşim Irak / ErbilMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye1 yazı
Merhaba Arkadaslar...Elımde Alman havyarı var...fıyatlar Turkıye fıyatlarının cok altında...fabrıka cıkıslı havyarlar..garantılı..ilgilenler 0507 943 3444
nicat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
rusya orjinli fiyat bilen var mi ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
merhabalar bana mersin baliginin / servuga baliginin/asatrina baliginin/petrika havyarinin fiyatini bana ozel mesaj olarak gonderirseniz sevinirim.
2

Yerleşim Türkiye / Ystanbul