Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Yeni Bir Firsat - Yenilenebilir Enerji !!!!

BaşlatanastanaTarih06/12/2008 12:41:38Yorum16

İlk mesaj
Üye305 yazı
Arkadaslar,

Yenilenebilir Enerji Yasası ile evlerde de elektrik üretmek mümkün olacak.

Evlerin çatı ve duvarlarındaki güneş pilleri sayesinde, vatandaşlar kendi elektriğini üretebilecek. 500 kilovata kadar izin almadan üretebilecekler. 500 kilovat 150'i daireyi kapsıyor. Güneş enerjisinden elektrik üretmek içinde, Türkiye'nin güneş haritasını çıkartildi. Artık güneş tarlaları kurulacak.

Bu yasa ile bir cok kisiye ekmek kapsi acilacak.
Başta ABD, Almanya, Japonya olmak üzere endüstrileşmiş ülkeler süratle güneş pilleri kullanımına geçiyor.

Henüz Türkiyede Kollektör,günes pilleri üretimi yoktur,bunlarin üretimi yada ithalati yapilabilir,bu konuda uzmanlasacak arkadaslar Türkiyede yeni bir istihdam alani olusturacaklardir.

Güneş enerjisinden elektrik üretmenin maliyeti kilovat başına 6-7 bin Euro.Bir evin elektrik tüketimini 7-10 kilovat olarak kabul edersek, 15-20 bin Euro’luk maliyeti var. Elbette yaşadığınız yere göre bu maliyet değişebilir. Örneğin Antalya’da yaşıyorsanız bunun maliyeti 10 bin Euro’ya da düşebilir.

Türkiye için en güvenli ve toplumsal maliyetler (kanser ve savaşlar vs.) dikkate alındığında en ucuza mal olan bir enerji arz sistemi sağlayabilir.

Güneş enerjisi veya rüzgar enerjileriyle üretilen elektrik kullanımı ABD, İngiltere gibi gelişmiş ülkelerde yeni enerji trendi oldu. İngiltere’de 80 bin ev kendi enerjisini üretiyor.

Bu ülkedeki başka ilginç uygulama ise, üretilen fazla enerjiyi elektrik şirketlerine satabilmeleri.Bu sistem Türkiyedede uygulanabilecek.

Yerleşim ALMANYA / MünsterMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye305 yazı
enerji sektörü kimsenin ilgisini cekmiyor galiba........

Üye187 yazı
ben ilgileniyorum tabi.. ama bu işin bir de yapılabilrliği çok önemli ama şu muhakkak ki kim bu işte başı çekerse o parayı ***ürür...
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

http://www.kargosubizden.com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı

evet sayin buzul haklisiniz,ama bu sistem Türkiyenin her tarafina kurulacagi icin,kücük girisimciler de
bayagi is yapacaklar.bu o kadarda zor degil...

Üye187 yazı
evet ama malesef güneş paneli türkiyede üretilmiyo.. bu da size maliyet demektir. ben şuan ikinci üniversitemi okuyorum. ilk üniversitemde elektronik üzerine eğitim almıştım. evler için güneşeten ve rüzgardan faydalanabilecek bir sistem yapılırsa ve maliyet 1-2 milyar civarında olursa peynir ekmek gibi satılır. buyrun madem küçük girişimlerden bahsediyorsunuz. evet işte buradayım yapabilecek bir şey varsa elimden geleni yapmaya hazırım. ilginize tekrar teşekkür ederi. başarılar dilerim...
ZİHİN FUKARA OLUNCA FİKİR UKALA OLUR...

http://www.kargosubizden.com

Yerleşim Türkiye / ErzincanMeslek Saty? / Pazarlama
Üye281 yazı
Ne yazıkki ekomomide "para parayı çeker" diye bir kural var ve güneş enerji sistemide öyle azımsanmayacak derecede ciddi sermaye gerektiren bir iş olduğuna göre bu işten para kazanabilecek olan kişiler yine yüksek oranda sermayesi olanlar. Bir kaç bin lira ile yapılabilecek bir işmiş gibi görünmüyor. Ürünler zaten ithal ürünler en iyimser tahminde bu panellerin tanesini 10.000 liraya ithal etseniz ve 10 tane ithal etmek isteseniz 100.000 lira yapar. Bu sebeple işsiz olanlar yada parası az olan girişimciler için oldukça uzak bir sektör. Ama böyle bir sektör Türkiye'de gelşirse en azından istihdam açısından bir çok kişiye fayda sağlayabilir.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Üye180 yazı
Kendi enerjini uretsen bile yeterli

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye305 yazı
Sayin canerkus panellerin tanesi o kadar da pahali degil,
bundan 2 yil önce sormustum,tanesi 3500 €,sanirim buna devlet tesvigi de gelecektir.
gercekten piyasada tutacak bir is,hem de cevre dostu bir enerjiüretimi...

Üye305 yazı
ama ben bu konuyu biraz arastiracagim,sonuclari burada aciklayacagim.

Üye170 yazı
Bu konu geleceğin en önemli meslek dalını içeriyor. Artık firmalar evler binalara yenilenebilir, kendi enerjisini üreten sistemler montaj ederek büyük paralar kazanacak. Bu sistemlerin bakım, onarım ve tadilatı da ayrı bir kazanç kapısı olacak. bu yüzden bilgi birikimi çok önemli. Teşekkürler arkadaşım. bu konuda aydınlatıcı yazılarını bekliyorum. Saygılarımla.
Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Üye112 yazı

Merhabalar

Sayin. Yetkili Arkada$lar.,

Ben Almanyada Farkli Sektölenen Ürünle Sunmaktayim ve su an
Sundugum Ürünleden birisi "de *

****Günes Enejisi Cati Kiremidi Panell Fabrikasi"
Yanliz Bu Fabbbikayi Türkiyeye Kurmak icin %45
Hisse ve Yatirim Parasi Projeye Imkani Sorularinizi bize bilgilendiririn,.

Sözlesme ile Teslim Edebiliriz.

Belirli Devletler/ Icin Yetkili Lisansini vermek Istiyoruz ..............

Detayli Bilgilendirilmek Isteyen Yetkili Alici /Araci Arkadaslar bizimlen Kontakt Kursunlar,

Görevleriniz ve Detayli Sirket bilgilerini Gönderin.

Email.: Easy-Emlak@gmx.de

Saygilarimla"

Sinan Yildiz

Yerleşim ALMANYA / MannheimMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
selam arkadasim,

Türkiyedede ayni almanyadaki gibi yenilenebilir enerjiye Tesvik gelirse, ancak o zaman ürünlerini satabilirsin. Tesvik gelmedigi sürece türkiyede bu maliyeti yüksek olan bir teknigi satamazsin.

Almanya tesvikleri kistigindan dolayi, almanyadaki Solar firmalarinin durumunu biliyorsundur.

ama tabii hazirlikli olmak istiyorum diyorsan ona birsey diyemem.

Bol sanslar

PS: Bahsettigin kiremitler Photovoltaik mi yoksa termik icinmi ?

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye26 yazı
Benim bildiğim kadarıyla ülkemizde solar panel üretim için Kütahya da fabrıka kurulmus durumda fakat üretime gecilmemişti nedenini hatırlayamıyacağım.Birde ilk etapta maliyetler yüksek olduğu için bu işin yapılabilirliği düşük seviyede .İlerleyen tarihlerde bu sektör geliştikçe uygulanabilirlik artacak sektör daha da gelişecek ve maliyet düşerek ticareti hızlanacaktır.Bunda yerli üretiminde katkısı büyük olacaktır umarım.

Yerleşim Türkiye / YnegölMeslek Mobilya
Üye116 yazı
merhabalar enerji türkiye için büyük bir sorun. şu günlerde temmuz 2012 elektrik tüketiminde sıcakların etkisiyle rekorlar kırıyor. rüzgar ve güneş alternatif olarak çok uygun ama güneş panellerinin verimi biraz daha güçlendirilmeli diye düşünüyorum. yurt dışında paneller yerine ayna kullanarak tüm güneş ışınlarını bir araya toplayan sistemler yapılıyor. youtubede bulabilirsiniz çok farklı sistemler geliştiriliyor öyle sistemler daha verimli olacağı kanısındayım. özellikle tarım için uygun olmayan araziler güneş tarlalarına dönüşebilir.

benim sorum olacak yaşadığım yerde 365 gün sürekli alan bir kanal var. kanalın başlanğıcında bir elektrik santrali var ama santralden sonra su kanalı kilometrelerce uzunluğunda boşa akıp denize dökülüyor. bazı yerlerde çok güçlü debisi oluşuyor eğimden dolayı. bu kanalın bazı yerlerine elektrik üreten motorlar koyabilir miyiz. oradan kazandığımız elektriği kullanabilir miyiz. yeni çıkan yasaya uyar mı yani 500 kilowat altı üretimde serbestlik modeli. kanalın yakınlarındaki evlere elektrik verilebilir. yada burdan kazanılan elektrikle akan suyu borularla başka yere taşınması yapılabilir. su denize boşa akıp gidiyor. öğreğin elektrikli motor elektriği üretecek elektrikle çalışan su pompasıda işte gücü yettiği kadar suyu başka bir yere taşıyacak. öylede değerlendirilebilir diye düşünüyorum. yorumlarınızı alayım.

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Üye192 yazı
ayda 70 Tl elektrik faturası gelse evinize 70 * 300(25 yıl) ay = 21.000 TL tutar
"Bir evin elektrik tüketimini 7-10 kilovat olarak kabul edersek, 15-20 bin Euro’luk maliyeti var" yazıyor.
kuracağımız sistem bize en az 35.000-45.000 Tlye mal olacak. aynı zamanda bakımları olmalıdır diye düşünüyorum...
Hangisi daha karlı olur acaba ?
Tabiki bu karlılık bakımından yapılmış bir yorum, Sosyal içeriği yok eğer sosyal yönden düşünürsek bu sistemi kurmak elbetteki çok daha faydalı ancak bu maliyetler bir ev için yüksek diye düşünüyorum...
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye50 yazı
zaten tek sorun maliyetlerin yüksek olması maliyet düşürülürse türkiye bu konuda çağ atlar emin olun battalbey gibi heryere yayılır :)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dikoryan
ayda 70 Tl elektrik faturası gelse evinize 70 * 300(25 yıl) ay = 21.000 TL tutar
"Bir evin elektrik tüketimini 7-10 kilovat olarak kabul edersek, 15-20 bin Euro’luk maliyeti var" yazıyor.
kuracağımız sistem bize en az 35.000-45.000 Tlye mal olacak. aynı zamanda bakımları olmalıdır diye düşünüyorum...
Hangisi daha karlı olur acaba ?
Tabiki bu karlılık bakımından yapılmış bir yorum, Sosyal içeriği yok eğer sosyal yönden düşünürsek bu sistemi kurmak elbetteki çok daha faydalı ancak bu maliyetler bir ev için yüksek diye düşünüyorum...

Problem aynen burda usta... yapilan masraf ancak 13-15 senede kendini ödemis oluyor. Ancak 15 sene sonra ürettigin ceyran sana bedavaya gelicek.
ama 15 sene sonra üretim (kalitesine göre) kapasitesi düsecek.

15 sene sonra ceyran fiyatlari 3-4 katina cikarsa, o zaman yararini göreceksin.

Bana göre bu olay Tesvik olmazsa bir tombala oyununa benziyor.

Selamlar

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik