Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Garip Bir Fikir

BaşlatanfarukxTarih29/11/2008 17:58:40Yorum21

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Vereceğim fikir nekadar garip kaçsada; bende saklı kalmasın belki ilgilenen çıkar dedim.
Modern yaşam da insanlar evcil hayvan besliyorlar.(kedi köpek kuş vs.) Bu hayvanlarla uzun süre beraber yaşıyorlar ve bu hayvanlar bir gün ölüyor:((
Bu ölen hayvanlara bir mezarlık fikrim var :))
Detaylı araştırmasına girmedim arsa araç gereç vs.
Bu hayvanın alınması gömülmesi belki mumyalanması mezar taşına resim konması vs.
Garip bir fikir .Ama bu işi uygulayabilen bence para kazanır ...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
21 yorum
Yeni Üye51 yazı
Çok ilğinç ve güzel bi fikir tebrik ediyorum seni bu fikrinden dolayı :)))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Editör5590 yazı
farukx ne kadarda çekinerek ifade etmişsin. Garip değil gibi geldi bana. Baya da iyi bir fikir hatta. Nüfusu çok az olmayan (yani ilk beşte falan) çokta iyi tutar.

Hani tepki almayayım yada alınacak tepkileri olumlu kılayım diye kasıtlımı yazdın böyle diye bile düşündüm açıkcası. Bu fikir aklına gelebiliyorsa etrafından iyi kötü haberin var demektir. Bu fikri neden garip bulduğunun anlamını tam çözemedim yani anlayacağın . . .

Bir dükkan bir tabağa çanağa resim yapan makine bir organizasyon şeması ve belediyeden istenecek yer. Belediyelerin de bu işe sıcak bakacaklarını sanıyorum. Sonuçta hijenik bir yanı da var.

Valla güzel fikir, enteresan . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye27 yazı

Son zamanların en iyi fikri desek...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye11 yazı
Çekinmemin nedeni bugibi fikirleri çevremde dile getirdiğimde epey bir şamataya maruz kalmamdır:))

Editör5590 yazı
Boşver sen arkadaş çevresini onların işi makara olur genelde. Bence iyi fikir. Tek aklıma takılan belediyeye gittiğinde eğer tutucu birine denk gelirsen belki olumsuz yaklaşabilirler. Ama belediye bir kişiden oluşan bir yer değil sonuçta. Yasal ve topluma çok aykırı gelecek bir iş olmadığı sürece sorun olmamalı.

Kocaeli hareketli kalabalık yer. Boş uygun bir alanları vardır mutlaka. Ayrıca bunu kendine ait bir bahçe gibi bir yerdede yapabilirsin. 10 yıl süreyle diye garanti ver mesela sonsuza kadar değil. Bir sözleşme yap içine bunuda yaz. Yasal olarak bir incelemek gerek ama bu konuda bir mevzuat olacağını hiç sanmam. Boş bir alan bulmuşsun bence.

Güzel anlamlı bir hayvan cenazesi kısa seromonik. Mumya işide çok güzel ama bunu yapmak biraz zor bilen birileri olmalı. Ama gerekirse öğrenilebilinir. Uygun fiyatlar birazda reklamla tanıtım yapılırsa olur bir iş. Bence bir veterinerle beraber yap bu işi. Pet malzemeleri de koy dükkana. Yanısıra bu işide yap. Çok ilgi çekebilir. İnternete bölgesel ilanlar - reklamlar ver.

Denemeye değer bir iş kolu. Tebrikler . . .
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye77 yazı
erkan türkiyede zaten böyle bi mezar var. sanırım adapazarı civarında.

arkadaşlar keşke daha iyi araştırsa diyorum...!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye782 yazı
Finlandiya ya çevireceksiniz burayı..
insanlar kendilerine mezar bulamıyor siz hayvanları ortaya atıyorsunuz..
Bu ülkede hayvanlara gösterilen ilgi insanlara gösterilseydi keşke..
insanların en hayırlısı insanlara faydası olandır.

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Saty? / Pazarlama
Üye683 yazı
İşte yaratıcılk...
Tebrik ederim...
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk
Yeni Üye30 yazı
Kimi insan fikircik üretir kimiside fikir üretir tebrikler arkadaşım ama bu konuda mevzuat var hayvan hakları ile ilgili daha iyi bir araştırma yapmanm gerek çünkü biliyorsunuz panter emel ablamız çıktıktan sonra güzel ülkemde hayvanlar daha değerli insandan...Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye10 yazı
gercekten cok yaratıcı ve akıllıca teprıkler
bznyz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye144 yazı
Sn.Farukx,

Değerli arkadaşım seni bu harika fikrinden ötürü kutluyorum.Hiç de çekinmene gerek yok bence muhteşem bir yaratıcılık ve inovasyon örneği.Mesela İstanbul için özellikle maslak,etiler,nişantaşı gibi zengin bölgeler içinde yaşayan kişilere de yakın olması açısından buralara yakın bir yer de bulunursa süper bir girişimcilik olur.
Tekrar kutluyorum seni...
Saygılarımla,

Yeni Üye22 yazı
arkadaşım kutlarım çok güzel bir fikir zengin semtlerde işliyebilecek bir işdalı ülkemizdede yeni fikirlere ihtiyaç var ortalık bakkal kasap kahvehane doldu bence olumsuz yorumlarada kulaklarını tıka Alexander Graham Bell ilk telefonu yaptığında Amerika başkanı dahil herkes dalga geçmişti

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye77 yazı
ya valla hayret ediyorum size....

arkadaşlar böyle bir mezarlıık var diyoruum.

hatta mezr taşları üzerine "seni seviyoruz minnoş" vs yazan insanlar filan var.

ama şunu belirteyim. talep baya iyiydi

Yeni Üye22 yazı
bir tane daha olmasınmı yani =)

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşlar bu fikrim hiçbiryerden alıntı deildi.Ama var olması beni suçlu kılmaz.Belki geç kaldığıma yanarım.Not:Bu işi düşüneli 10 seneyi bulmuştur:)

Yeni Üye77 yazı
arkadaşlar .ben kimsenin şevkini bozmak istemiyorum. bu işin var olması aslında sizin avantajınıza. zira sizden önce biri bu yola girmiş. ve sen onungittiği yoldan başlayıp daha orjinal bi hale çevirebilirsin meseleyi. ayrıca şunu yukarıda da belirttim. bu işe talep yüksek. gördüğüm mezarlıkta mezartaşı üzerinde yazılanları duysanız gerçekten bazı insanların bu işi ( hayvanlarını mezar hazırlama işini) ne kadar umursadığını anlarsınız.

tecrübeyi tecrübe etmek ahmaklıktır der bir düşünür. gelin biz, bizden öncekilerin düştükleri hataya düşmeyelim.

Üye122 yazı
Arkadaşım güzel bir fikir ancak zaten Bursada ve İstanbulda hayvan mezarlıkları bulunuyor ve yanılmıyorsam belediyelere ait.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye170 yazı
Ben şahsen Nişantaşı ve civarında bu tür hayvan besleyenlerin olduğunu ve tatile gidecekleri zaman hayvanları emanet edecek, ara sıra bakıma verebilecek ve de öldüklerinde mezara gömebilecek bir ortam aradıklarını ve bu iş için kendi öz evlatları kadar önem verip para sarfedenlerin sayısının çok fazla olduğunu biliYorum. Olmayacak bir iş değil. tabi ki olur. Dünyada daha sanal bebek mezarlığı bile varken bu neden olmasın..
Süper Gelecek

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Grafiker
Yeni Üye33 yazı
Simdiye kadar hayvanlarini olan mezarliklara gömmeyenler ne yapiyorlardi acaba cöpemi atiyorlardi yada rastgele bi yeremi gömüyorlardi büyük bi eksiklik bence. Bu mezarliklardan yeterince olmali. Dinimize aykiri bi yani olabilirmi belkide bununicin fazla aciklanmayan bir konu olabilir.
ikbal

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Muhasebe
Yeni Üye23 yazı
vala süper fikir ticari olarak para kanzıradak bir fikir hizmet acısındanda hizmet verecek bir fikir
he olurdabirgün televizyona bir menopoz abla cıkar yok ölü hayvandan para kazanıyorsun falan filan gibi bir ileştiride yapabilir ara sıra hayvan mı insanmı hakmı helalmı karıştıran insanlarımız var farklı zümrelerden
dini acıdan bir zararı yok hoş ben fetva hattı deilim ama aldıgım islami egitimde Allahın yarattıgı her canlı allaha zikreder allah için yaşar ve gereken saygıyıda görmelidir der neden öldügüzaman leş muamelesi yapalım tamam cenneti cehennemleri yok ama sonucta bir canlı eger bizim bir hayvanımız öldügünde gözümüz yaşarıp içimiz burkuluyorsa bu bir vijdan meselesidir o yüzden bu yöndede bir sakınca yok

ama belediyede denildigi gibi ya git kardeşim manyakmısın diyen sivrilerde cıkar de getlan ben babamı gömcek yer bulamadım diyende cıkar o yüzden işin ehli kişiler yasayı tanıyan kişilerle ve hayvan hakları mevzuatını iyi bilen kişilerle hareket etsen yada edecek arkadaşlar bence daha saglıklı sonuc alır ben şimdiden televizyon haberlerini görür gibiyim genc girişimci bir hayvan sever hayvan mezarlıgı kurdu diye

panter emelide cagırabilirsen iyide reklam olur ölünce onuda oraya gömme sözü verirsin :))

Yeni Üye23 yazı
saal hayvan mezarlıgıda yapabilirsin buna ek olarak kabrine gidemeyen intden bir fatiha falan yollamak ister bence kayda deger bir düşünce ( calsam mı bu fikri ne yapsam )