Endonezya İle Ticaret - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla

Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Endonezya İle Ticaret

turkindonesia
Yeni Üye

Toplam 40 yazı
31/12/2019 :  07:51:01 Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı

Merhaba

Yaklasik 10 yildir Endonezya'da yasiyorum. Endonezya ile ticaret yapmak isteyenlere yardimda bulunabilirim. Buranin dilini ve insanini iyi biliyorum. Ayrica tatil amacli gelmek isteyenlerede yardimci olabilirim. 2014 yilinda burada yazdigim yazi sayesinde cok kisiyle tanistim ve birkaciyla hala ticaretimiz surmektedir.

Cogu Turk is adami Endonezya'dan A4 kagit almak istiyor. Bilginiz olsun diye soyluyorum; kagitin Endonezya'dan alinmasi cok zordur. Sebebi ise A4 kagidi; 30 yil once %70'i agac olan ve yesil elmas diye adlandirilan Endonezya'da su an sadece %30 orman kalmistir. Bu yuzden devlet kagit fiyatlarini artirmistir ayrica burada APP(Asia Pulp Paper) sirketi var. A4 kagiti ureten fabrikalarin %80'i bu adamlarin elinde ve bunlarda fiyatla oynuyor.

Ek bir bilgi; cogu kisi Endonezya ile ticaretin tehlikeli oldugunu soyluyor. Eger siz kiminle calisacaginizi bilirseniz hic bir tehlike yoktur. Bazi internet sayfalarinda cok dusuk fiyatlari gorup onlara aldanmayiniz. Pazari bilen kisi o fiyata o urunun alinamayacagini bilir zaten. Mesela A4 kagidi internet sayfasinda $1 ama gercek fiyati en az alim cok olursa $2.4-$2.5 Endonezya'nin kagittaki fiyati budur. Bunun altindakilerin hepsi dolandiricidir. Dedigim gibi pazari bilen kim dolandirici kim degil cok iyi bilir. Turk is adamlari Endonezya'ya guvenmiyor ama Endonezler'de Turk Sirketlerine guvenmiyor artik. Bir fabrikadan CIF fiyat almak cok zor cunku daha onceden birkac Turk sirketi sahte LC kullanarak Endonezleri dolandirmis bu da Turkiye'nin kara listeye girmesine sebep olmustur. Cogu ticarette FOB odeme sekli teklif edilmektedir. %40 - %60 veya %50 - %50.

Endonezya'ya ile ticaret yapmak isteyenlere ticari asistanlik, tercumanlik yapilir. ihtiyaci olmayanlara ise umarim aciklamalarim yardimci olur. Sormak istediginiz birsey olursa mail adresim: gkilic52@gmail.com

Yerleşim : Endonezya / Surabaya  |  Meslek : İthalat / İhracat

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

• Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.

0.95 saniye.
18:48:40, 15 Ekim 2024, Salı

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım