Çok yorgun çok yalnız olabilirim
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...
AMA ASLA ÇARESİZ DEĞİLİM...
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - vefa01 her türlü nohutlu tavuklu sade pilav sipariş edilir kilo ile satılır artı düğün sünnet mevlüt pilavı itina ile yapılır ayrıca pilav arabalarıda satılır |
Yazıyı gönderen - Sokaktakiadam ARKADAŞIM..Bu girişim güzel..Ama bu işin mafyası var...Her yeri parsellemişler...Biraz diklensen senin tezgahına hemen başkaları geliyor...İki kişi dümenden kavgaya girişiyorlar...Sen daha ne olduğunu anlamadam biri cebinden çıkardığı bir şişeyi senin camekana vuruyor..işte yandın demektir. Çünkü camı pilavdan ayırmam mümkün değil benden uayrması...Ben Unkapnında bu olayı gözlerimle gördüm...Hemde pilav yerken...Umudunu kırmak istemezdim..Ama işin asıl yanı bu kardeşim...İyi düşün... |
Yazıyı gönderen - pardus01 Mafya dediğiniz işi halletmenin yolu çok basit, hepiniz az çok çevre sahibi insanlarsınızdır. ilk 3 akşam yanınıza mahallenizde ne kadar işsiz genç varsa çağırır ve pilav yemeye davet edersiniz. Gelen gençler kofti genç değilse kibarca yol verirler gelenlere. Zabıtayıda şu şekilde halledeceksiniz. Doğrudan rüşvete bağlayacaksınız. Utanmayın sıkılmayın direk teklif edin. Kazanacağınız paranın yanında 3 çorba parası bişe değil. Bakın İstanbul Şirinevlerde caddeye çıktığınızda toplam 7 adet pilav arabası göreceksiniz. 3 adette ciğer tava tezgahı. Hepsi aynı adamın. Günde adam başı 30 Tl para verir satıcılara. toplam gelir 80tl/gündür. Eline kalan net 50 tldir. Siz kendiniz yapacağınız için 80 tlden sadece. 20 tl masraf çıkacaksıız. Ayrıca 80 adet ayrandan 20tl geliriniz olacak toplam 100tl. Masrafınız 30 tl pirinç ve tavuk parası. Net 70tl para kalır size. |
Yazıyı gönderen - fikretsofu pilav işi gayet kazançlı bir iş yeterki şeklin ve yerin iyi olsun ayrıca devamlılıkta önemli. ben bu işle uğraşmaktayım hem kendi tezgahım var hemde bu işi toptan kilo ile yapıyorum. bu işi yapmayı düşünen arkadaşlarada hem fikir hemde pilav olarak yardımcı olabilirim |
Yazıyı gönderen - huyhuyhuy Madem seyyar gıda işi yapacaksınız, başka alternatifleri daha var. simit fırınları bu işin diğer kısımlarını hallediyor sen başında duruyorsun. Bu konuyuda arkadaşımızın dediğigibi bir simit alıp, simitçi ile sohpetle öğrenirsin. Bir başka yolda şimdi kapalı semt pazarlarında nohut pilav ve gözleme ve gıda satan tezgahlar revaçta ben senin yerinde olsam bunu öğrenir ve denerim. Eğer beylikdüzüne yakın bir yerlerde isen bu pazarda kimlerle konuşman gerek neler yapman gerek sana yol gösterir yardımcuı olurum.allah yardımcın olsun. |