Küçük Birikimlerden Büyük Hedeflere Varmak İçin - Koniks.com

Koniks.com
Kullanıcı adı:
Şifre:
Şifremi hatırla


    Ana Sayfa          Forumlar          Arama          Yardım           Kayıt Ol

Küçük Birikimlerden Büyük Hedeflere Varmak İçin


yasar5955
Üye

Toplam 134 yazı
30/12/2018 :  22:23:55   Yazarın websitesini ziyaret et Website  Bu yazıdan alıntı yaparak yorum yaz Alıntı


Değerli Konıks ailesi;
Bir ortaklık yapısı organize yapmam gerekiyor.
Yeni bir ürünle ilgili olarak kurulacak bir fabrkanın % 50 hissesi için genel ve çoğul ortaklardan oluşan bir kuruluş yapmak istiyorum.
% 50 hisse bedeli 1.milyon tl. ( 10 kişi - 100 kişi farketmez. küçük yatırımcılar olsun istiyoruz)
isteyen istediği kadar hisse satın alabilmeli
katılım payları bir hesapta toplanmalı ve tüm katılımcıların yetkilendireceği yönetim kurulu tarafından, ortakların alacağı kararlar uygulansın.

Bu durumda; bir hisse kaç tl olmalı.
A.Ş mi, LTD mi olmalı.
ve / veya nasıl bir yol izlemeliyim.
örneğin bir yatırım kooperatifi gibi birşey olurmu.
Yasalar bu konuda nasıl bir yol ön görmekte.

Üretim yeri olarak İstanbul veya Ankara düşünüyorum. Bu son derece kazançlı bir tesis olacağı için bu organizasyon temelleri hatasız ve çok sağlam olmalı. çünkü en çok bir yıl içerisinde hisse değerleri çok fazla artacak ve hissedarlar arasında sorun yaşanmaması gerek.
Bu konuda bir yeminli müşavir ve bir avukat hizmeti almamız gerekirmi.
Bu iş acilen hayata geçirilmeli çünkü 2019 yılı nisan ayındaki Tüyap yapı fuarına katılmamız gerekiyor. diğer tüm hazırlıklar,testler,numuneler,demo üretim,projeler,bayi talepleri vb herşey hazır.( bu 9 yıllık bir çalışma sonucu gelinen nokta )
Dileyen arkadaş detaylar için özelden veya mailden yazabilir. ancak lütfen bu konuda önerilerinizi acilen yazmanızı rica ediyorum.
herkese teşekkür ederim.

Yerleşim : Türkiye / Samsun  |  Meslek : İmalat
atknkcc
Üye

Toplam 107 yazı
01/01/2019 :  19:52:47  Alıntı
atakan.koca@outlook.com adresine, konu hakkında detay alabilir miyim? Sorunuza gelirsek avukat hizmeti almanızı ortaklıkta kesinlikle tavsiye ediyorum ileride bir sorun ile karşılaşmayasınız.
Ay başında bankaya maaş almaya giden mi yoksa o maaşları bankaya yatıran mı olmak istiyorsun?

Yerleşim : Türkiye / Ankara  |  Meslek : Bilgisayar-Bilişim
ikare
Üye

Toplam 407 yazı
03/01/2019 :  01:48:43  Alıntı
1) A.Ş olması sizin için daha iyi olur gibi duruyor. LTD'de en fazla 50 ortak olabilir. ortak sayısına göre karar vermelisiniz.
Baştan belli değilse A.Ş olarak başlamanız yararınıza olabilir.

2) Kooperatif olması zorluk çıkarabilir. Bu nedenle şirket işleri kolaylaştırabilir.

3) Bir hisse kaç TL olmalı? Bu ortak sayısına, ihtiyaç duyulan sermaye, ve sizin uğraşıp uğraşmak istememenize bağlı.
Ya tüm ortakları bulur herkesin ne kadar yatıracağı, sermaye vs. konularında anlaşır sonra şirketi kurarsınız. 100 kişi ve 1 milyon TL sermaye diyelim her hisse 10.000 TL olur demektir. ya da siz tek başınıza şirketi kurarsınız. 10.000 TL sermaye ve 1.000 adet hisse ile. sonra her bir hisseyi kimi kaç liraya ikna edebilirseniz o fiyattan satarsınız. ama bu durumda para sizin olur, şirketin değil.
para şirketin olsun derseniz de bedelli sermaye artırımı yolunu seçersiniz. vs. vs. ilk yol haricindeki durumlarda iyi bir muhasebeciye ihtiyacınız olur.

4) eğer para veren ortak bulayım ama şirketin yönetiminde söz sahibi ben olayım gibi bir düşünceniz varsa bu durumda illa %50 hissenin sizde olması da şart değil.
A ve B grubu diye iki tip hisse belirlersiniz. atıyorum 5 kişilik yönetim kurulunun 3 üyesi A grubu hissedarlar tarafından gösterilen adaylar arasından seçilir gibi bir madde koyarsınız ana sözleşmeye olur biter. Böyle bir durumda %0,1 payı temsil eden A grubu hissedarların borusu öter şirkette vs.

5) ortaklık sözleşmesi için iyi bir avukattan destek almanızı öneririm...

son olarak işin konusu ve sizin tam olarak ne yapmak istediğinizi anlatan bir mail gönderirseniz daha iyi yardımcı olabilirim.
ikare82@gmail.com

skype'dan da yazabilirsiniz.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
Kenan Kablan
Üye

Toplam 1236 yazı
03/01/2019 :  20:46:06 Yazarın websitesine git Website   Alıntı


Sermaye toplamaya yönelik bu tür girişimler Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yönetilmekte ve denetlenmektedir. Sabit ortaklı bir yapı oluşturmak için herhangi bir şirket kurabilirsiniz. Ancak duyuru yolu ile hissedar toplamak istediğiniz anda SPK ve Cumhuriyet Savcılığı ile başınız belaya girer.
Öncelikle AŞ olarak kurulmalı, kanunen bir avukatla ve SMMM/YMM ile sözleşme yapılmalı, şirket sermayesinin en az % 25’i (yani 500.000 TL) kuruluştan önce bankaya bloke edilmeli ve bankadan bloke mektubu alınmalı, kalan % 75’lik sermaye bölümü ise 24 ay içinde ödenmelidir.
SPK'ya üyelik için uzman bir firmadan destek almanız en doğru yol olacaktır.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim : Türkiye / İstanbul  |  Meslek : Danışmanlık
 

Mesaj gönderebilmek için öncelikle giriş yapmış olmanız gerekmektedir.

Henüz kayıt yaptırmadıysanız buradan üye olabilirsiniz.

Üye olarak:

  • Yeni yazılar gönderebilir,
  • Varolan yazılara yorum yapabilir,
  • Arkadaşlarım, favorilerim, kişisel mesajlaşma, haber merkezi, dosya merkezi, online üyeler gibi pek çok yardımcı araçlardan yararlanabilirsiniz.

» Hemen üye olmak için tıklayınız.


 

2.45 saniye.
12:05:09, 28 Mart 2024, Perşembe

Buradaki yazılar, yazarlarının ve Koniks.com®'un izni olmaksızın hiçbir yazılı, görsel yada sesli yayın organında yayınlanamaz. Eğitim amacı dışında, herhangi bir şekilde çoğaltılması yasaktır. Eğitim amaçlı çoğaltıldığı durumlarda, yazarla ilgili bilgilerin ve URL'nin belirtilmesi zorunludur.

Bu web sitesi bilgilendirme amacıyla iyi niyetle, amatör bir ruhla hazırlanmıştır ve yer alan her türlü bilgi genel nitelikte olup, doğruluğu, eksiksiz olması, güvenilirliği, yeterliliği ve güncelliği hiçbir surette sitemiz tarafından garanti ve taahhüt edilmemektedir. Yer alan görüş ve yorumlar tamamen Koniks.com üyelerinin kişisel görüşlerini yansıtmaktadır. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak iş kurma/yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir ve söz konusu bilgilere dayanılarak alınacak kararların neticesinde oluşabilecek yanlışlık veya zararlardan Koniks.com sorumlu tutulamaz.

© 2000-2024 Koniks.com İletişim   ||   Kullanım Şartları   |   Kurallar   |   Sitenin Kullanımı   |   Gizlilik   |   Yardım