Uzun süredir interneti araştırıyorum ve farklı bir arama motorundan burasını buldum. Benimde bir sorum var ama malesef hiçbir yerden bilgi ve cevap alamıyorum. Stretch Naylon (Palet sarma) ile yurtdışına ihracata açılmak istiyorum. Türkçe, Almanca, Ingilzce, Fransızca ve İtalyanca iyi derecede konuşa biliyorum. Yurtdışında büyük fabrikalara kapı açacak çok güvenilir arkadaşlar benden fiyat istiyor. Fabrikalara beni tanıtıp sonra ortadan çekilecek. Gerisini artık sen hal edersin diyorlar. Buraya kadar herşey tamam. Sarmanın (büyük bobin alıp) maliyetinide hesapladım ve 1 adet 300m 17my 50 cm lik ürünün hazır mal ile pek bir farkı olmadığını gördüm. Bu sebepten al/sat a gitmek istiyorum. Gelelim araştırmalarıma. Gitmediğim üretici, ziyaret etmediğim sarmacı, konuşmadığım kutucu ve masuracı kalmadı. 1 TIR malzeme istiyorum ve bana nasıl bir fiyat verirsiniz dedim. Abi ben hesaplayım sana dönerim. Hala bekliyorum kimse bilgi vermiyor. Benim isteğim verilen fiyat üzerinden maliyeti hesaplayıp teklif vermek. Ama bizim ülkede bunu bile yaptırmıyorlar. Ayrca biri Arabistan dan al vergiden muaf olursun dedi ama daha fazla bilgi vermedi. Arkadaşlar sizden ricam, doğru bilgileri nereden alabilirim? Fiyat, Gümrük, Nakliye, Vergiler. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılar