Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Hepinizin Ciddi Tavsiyelerine Çok İhtiyacım Var

BaşlatanEmektarTarih20/11/2008 18:30:53Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Kıymetli Site Sakinleri kendim yaklaşık 10 yıldır ticaretle uğraşıyorum ve bu sene iflas ettim. Yaklaşık 5, 6 aydır kurtarmak için çok çabalıyorum ama çabaladıkça dahada batar duruma gittiğimi farkettim ve ticari hayatımı kurtarmaya çalışmaktan vaz geçtim.

Şuan aklımda bir fikir var ve sizin yorumlarınıza bakarak bu fikri yapıp yapmayacağıma karar verecem.

Fikir Şu: schengen vizesi alarak yurt dışına yani avrupa ülkelerinden birine gitsem oralarada burdaki yaklaşık 150 bin YTL'lik borcumu çalışarak ödeyebilirmiyim. Bir kaç ülkede bana iş bulma konusunda yardımcı olabileceğini düşündüğüm arkadaşlarım var. Tabi daha onlarla görüşmedim.

Hepinizden ricam lütfen ciddi yorumlar gönderin ve dua edin. Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Üye992 yazı
arkadasim bence hic bir avrupa ulkesinde calisarak kisa zamanda bu dedigin miktar parayi biriktiremezzin.
asagi yukari 80.000.€ civari yanilmiyosam.ama ticarette bu rakami kisa veya uzun vadeli yollarla basarabilirsin.en iyisi bildigin,anladigin ve tecruben oldugu is konusunu degerlendir ,alternatif yonler ara gerekirse yurt disinda.ama ticarete girmeden olmaz ,tabii milli piyangodan para cikmazsa ...daha guzel bir aciklama ile yeniden fikir ve talepte bulunmani tavsiye ederim. saygilariimla..

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye7 yazı
Değerli yorumun için çok teşekkür ederim armandoTR arkadaşım. Ticarete devam edecek mali gücüm kalmadı. Bu yüzden Başka bir işte çalışmam gerekiyor ve türkiye şartlarında hiç bir şekilde bu parayı ödeyemem. Ama yurt dışında türkiyedeki alacaklılarıma her ay düzenli para gönderebileceğim bir iş bulabilirsem kısa zamanda bu borcun bitmesinede gerek kalmaz. Böyle düşündüm. Ama zor amanlarda sağlıklı düşünmekte zordur. Böyle bir başlık atmam kesinlikle böyle olsun amaçlı değil. Farklı fikirkeriniz varsa bildirmeniz beni mutlu edecektir. Saygılar.

Yeni Üye9 yazı

Yabancı dil yoksa ancak kaçak işçi olarak çalışabilisin...
Ki uzun yıllardır almanyada yaşamama rağmen burdada durumlar o kadar iyi değil, buraya fazla güvenmenizi tavsiye etmem..

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye992 yazı

arkadasim anladim seni ama yinede eksik olan yaziyi deyim sen yaz yeniden.ilk once tanit kendini ne isten anladigini ve ne yapabilirsin,vs. vs.bir curriculum hazirla ve yaz buraya belki elinden tutacak veya yardimi dokunacak bir arkadas olur,ama yazmazsan kim ne bilir .

Üye107 yazı
sayin emektar saygilar hurmetler size özelden yazmak istiyorum..musadeniz olursa size bir kac özel sorum olacak insaallah bi kudredullah bir nebzecik faydam olur inancindayim., ve tekrar insaallah diyorum ve insaalah hz allah beni utandirmaz amin...saygilarimla
basari sensin...,sen basarinin icindesin., basari senin icindedir...,icindeki gucun farkina varmanin zamani geldi..beynini programla ve istediklerine sahip olabilecegini bir an bile olsun aklindan cikarma ...bunlari yaparken ilahi gucu unutma ve kendi yerini bil...dusun ve basar.dusuncenin gizemli ve esrarli tilsimi ve kesin etkisi basaridir...insanin ikinci ismi basaridir.,basarinin diyer adi ise insandir...yeterki hedefin olsun,,,hedefin varsa basari senin icindedir......hedefin yoksa hemen bir hedef bul ve bilincli bir sekilde mercek altina al ve yap, dene ,cekinme,uygula ve basar,korkma iste ve basar, tekrarla ve basar,,,bilincli israrin önunde hic bir engel duramaz ,basarilarina basari katabilirsin.......

Yerleşim Finlandiya / HelsinkiMeslek Ticaret
Editör5590 yazı
Geçmiş olsun . . .

Batan arkadaşların hepside ortalama 150 milyar borcu olduğunu söylüyor. Demekki ülkemizde ki küçük ölçekli şirketlerin batış meblağı hep aynı.

Burada bu hissiyatı yaşamış yada yaşamakta olan çok arkadaşımız var. Birincisi batak işadamının çeki senedi ve vergi borcu olur. Bu durumda yurtdışına nasıl çıkılabilir . Benim bildiğim vize alamazsınız. İkincisi bu ülkede kazanamadığınız parayı dışarıda farklı olan nedir ki kazanabileceksiniz. Her yeni başlangıç yeni riskler ve masraflar demektir. Yurt dışına çıkmak için sarf edeceğiniz parayla borcunuz 150 den 145 e iner. Gerisi Allah Kerimdir. Batmanıza sebep olan en son yaptığınız veya en iyi bildiğiniz işi yapmaya devam etmek en iyisidir.

Geçen sene bu aylarda battık. 6 ay kadar çıkmaya uğraştık. Sonunda battığımızı kabul ettik. Tüm sermaye ve kredi imkanları tükenmişken bütün masrafları yok edip bürosuz ve dükkansız ve elemansız halde çalışmaya devam ettik. En son yaptığımız işi yaptık. 150 civarı olan borç için bu güne kadar 174 milyar ödeme yapmayı başardık. Bir 25 daha yaparsak o zamanki 150 milyarlık borç bitmiş olacak.

Bu bilgi birikimi ile yeniden başlanacak. Her 5 işadamının 2 sinin bu durumda olduğu ülkemizde size yegane tavsiyem nefesinizi bikaç yıl tutup inat ısrarla ölümüne çalışmak olur. Aile düzeniniz iyiyse nefesiniz birkaç yıl size yeter. Arada bir ailenizin nefes almasını sağlayabilirseniz düzeninizi hiç bozmadan bütün borcun nasıl kapandığına inanamazsınız.

Yurtdışına, ayda size 4 - 5 bin euro ödeyeceğini kesin olarak bildiğiniz bir iş varsa gidin . Aksi takdirde adınız kaçtı ödemedi olur.......
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı
Evet anlıyorum sizi armandoTR arkadaşım. Çokta haklısın. Bu defa yurt dışında iş arıyorum olacak. Ve kimsenin buna çok sıcak bakacağını düşünmüyorum. Ama yinede sizi dinleyip kendimle ilgili kısa bir bilgi vereyim.

29 yaşındayım ve yaklaşık 15 yaşından beri ticaretin içerisindeyim. İlk işim İstanbul Bahçelievlerde küçük bir hazır bir su bayiliğiydi. Girişimlerim sayesinde bir çok devlet ve ssk hastanesine ben su vermeye başladım ve bu sayede baya bir sermaye biriktirdim. Biriktirdiğim sermaye ile Bağcılarda Enjeksiyon Baskı Yani tekstil ürünlerine Amblem,Marka, Resim,Figür yapma işi diye açıklayayım yani tekstil işni girdim. İki Makinam ve 5 Elemanla başladım ve Hamdolsun o iştede kısa zamanda çevre edindim ve yerimi zeytinburnuna büyük bir atölyeye taşıdım ve 2 yıl çok güzel iş yapım ta ki Devaliyasyon olana kadar. İşimi tasviye ettim ve elimdeki bir miktar sermayemle memleketime geldim ve gıda işine girdim. Gıda işindede aşırı güven sayesinde battım diyebilirim.
Sonu hep hüsranla biten bu ticari hayatımı anlattıktan sonra elimden kim tutar bilmem armandoTR kardeşim.
Ama dürüstlük ve doğruluk hiç bitmeyen ve batmayan bir sermaye olduğunu düşündüğüm için doğruları yazdım. CV böylemi doldurulur açıkçası bilmiyorum. Fakat bilgisayardan, Muhasebeden ve Ofis programlarında iyi derecede anlarım. Cesurum çok çalışmayı severim. Verildiği taktirde kavrayamıyacağım iş olduğunu sanmıyorum. Herkeze Saygılar.

Yeni Üye7 yazı
akinselçuk kardeşim değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Buradaki arkadaşların yaptığı yorumlar inanın ufkumu açıyor. Ama dediğim gibi benimkisi bir fikir bir kurtuluş reçetesi aramak. Görelim Mevlam Neyler, Neylerse Güzel Eyler

Yeni Üye7 yazı
Solution Kardeşim Özeldende burdanda rahatlıkla mesaj atabilir ve soru sorabilirsiniz. Saygılarımla

Yeni Üye14 yazı
aynı dusumda bende varım. bence turkıye daha mantıklı. alacaklıya gıt adam gıbı konus . veya bankaya avukata herneyse . uzerınde bırsey bırakma . cok calıs derım sana

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Esnaf
Üye992 yazı
valla kardeslerim acmayin derdinizi yoksa ban acarim derdimi agziniz acik kalir.allaha sukur deyin,can sagligi ve aile iyi oldumu gerisi cozulur bence.evet haklisiniz ama beterin beteri var bunu dusunun lutfen

Yeni Üye38 yazı
Emektar arkadaş daha yaşın çok genç.Anlattığın geçmişin aslında en büyük sermayen.İnancın.hırsın ve aile desteğin sayesinde bu ülkede ne kadar kriz olursa olsun başaracağın kanaatindeyim.Öncelikl alacaklılarınla konuş.Senin sağlığın onların işine yarar.Onları ikna et mühlet iste.Elinde bişey olmayandan kimse bişey alamaz.Sana anlayış göstereceklerdir.Alacakların varsa yapabildiğin kadar tahsilat yap.Ondan sonrada iğne battığı yerden çıkar misali çalışmaya devam et.En iyi bildiğin işi yap.Kimse sana astronomik ücretlerle iş vermez ne yurtiçinde ne yurt dışında.Yurt dışında da eski havalar yok artık.Sakın ama sakın aklını bırakıp nefsini dinleme ve başka alanlara dökülme.Bunlar yeni riskler yeni masraf kapıları demek.Geçmiş olsun.İnancını ve azmini kaybetme.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Yöneticilik
Yeni Üye7 yazı
Hepine ilginiz için çok teşekkür ederim. İnanın sizinle aynı düşünce içerisindeydim. Ama toparlamaya çalıştıkça dahada kötüye gittiğini görünce bu düşünceleri kaybettim. Alacaklıları bekletmek sorun değil. Önceki ticari güvenimizden dolayı hamdolsun bizi çokça idare ediyolar. Ama onlara borcumu ödeyebilmem için yüksek gelirli bir işe girmekten başka bir çarem olmadığını düşünüyorum. Çünkü ticaretimi devam ettirecek maddi imkanım kalmadı ve elimde avcumda ne varsa alacaklılara paylaştırdım. Sizin değerli fikirleriniz merakla bekliyorum. Saygılar.

Yeni Üye14 yazı
tam borcunu bul. bekarsan aldıgın parayı bolum odeyeceksın baska hıc bır care yok

Yeni Üye7 yazı
Esnaf34 Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. Yanlış anlamadıysam borcunu bölüm bölüm ödiceksin demişin. Benimde derdim bu parayı az azda olsa ödeyebilecek bir işe girmek. Benim yine site sakinlerinden ricam yurt dışında çalışma konusundaki fikirlerini iletirlerse çok sevinirim. Şuan aklımda Fransa var. Bilgi sahibi olan arkadaşlar lütfen fikirlerinizi bekliyorum.Saygılar.

Yeni Üye14 yazı
dısarda calısmıs bır dunya ınsan bılyorum. orda yatman yemen ıcmen turkıyeyle aynı para bundan 50 yıl onceymıs almanyalı olmak sımdı oyle bırsey yok. elınde bır meslek varsa ıyı bır ıs bulmaya bak ve turkıye daha mantıklı