Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Türkiyede İş Yapılmalı Mı?

BaşlatanmabmabTarih11/10/2018 21:46:34Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Öncelikle merhaba koniks ailesi, yıllardır takip ederim bu siteyi o yüzden bu sorumun en kıdemli muhattaplarından birisinin bu site olduğunu düşünüyorum.

Sorum şu;
yıllardır başka sektörlerde çeşitli deneyimlerim ve girişimlerim oldu şu ana kadar bir başarı elde etmiş sayılmam. iştahımı hiçbir zaman köreltmedim, fakat özellikle son 2-3 yıldır her adım atmaya çalıştığımda sanki ileri gidemiyorum,aksine geriye düşüyorum. sermayemin yetersiz olması atak yapma konusunda beni engelliyor, vergiler, kredi faizleri, işçi maliyetleri, kira maliyetleri, yakıt maliyetleri, sermaye oluşturamamak ticari hayatımda baskın olmamı engelliyor.
Şuan için kafamda bir iki düşünce var ama içimden bi ses şöyle söylüyor. emeğimin değeri bu mu?

Ben örneğin; bir adet işçi konteynırı imal edicem bunun için 3 kişi ile en az 3 gün harıl harıl çalışıcam ve 10bintl ye satıcam (tabi piyasanın eksperleri varken satmak bana düşerse) ve satış hızıma göre aylık yeni başlayan bir işletme için türkiye şartlarında iyi olduğunu düşündüğüm 10bin tlyi kazanıcam(rakamı misalen ve iyimser yaklaşarak söylüyorum belki buda mümkün olmayabilir.) Tabi öyle zannediyorum, suriyeli falan çalıştırmazsam sigorta pirimleri, dükkan elektiriği (sanayi elektiriğinde yüzde 14.6 ila 16.2 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.), dükkan kiraları, suyu, gazı derken büyük bir ihtimal ile de kazanç sağlayım derken bir kısım maddi olarak içeri gircem.

Almanya asgari ücret : 1498Euro = 10.273 Türk lirası (ama orda euro harcıyorsun demeyin bu kazanca satın alınabilirlik ve refah düzeyi olarak bakıyorum, yani orda 7 saat asgari ücret ile çalışan bir kişi ile günde 15 saat çalışan bir kişinin refah düzeyi iyimser olsak aynıdır. yani geliri birim olarak düşünüyorum)

Korkum batmak değil, emeğimin boşa gitmesi.

Sözün özü, Türkiyede düşük sermaye ile bir işletme kurma girişimine gerek varmıdır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye28 yazı
Almanya'da asgari ucret net 1100 € (1498 brut).Kiralar 500-600 €, domates 2-3 €

Yerleşim Fransa / LyonMeslek Muhasebe
Üye244 yazı
cok inovatif bir fikriniz yoksa su an Turkiye'de is ortami icin uygun degil. Pozisyon alip beklemek ya da inovatif projeleri arastirmak yatirim yapamak daha mantikli.
Pardus Food
10 Rue Waldeck Rochet Bat 521 3eme etg
93300 Aubervilliers/ France

Yerleşim Fransa / AubervilliersMeslek Saty? / Pazarlama
Üye546 yazı


Selamlar hocam.Türkiye'de zarar etmeden yada en aza indirgeyerek iş yapmayı düşünüyorsanız üretim değil pazarlama yapmanızı tavsiye ederim.Üretim yerinden fiyat alarak son kullanıcıya ulaştırarak gerek tecrübe gerek çevre edinebilrsiniz.Üretim aşamasın ne iş yaparsanız yapın günümüzün koşullarında çoook zor ve zahmetli..


Benden size bir kaç tavsiye de bulunabilirim.Türkiye de bir çok ahşap(kütük ) ev ,konteyner ,çelik konstrüksiyon ev vb ev yapan firmalar var.Onlardan alarak sosyal medyadan yada sıcak satış yolu ile pazarlama yapmayı düşünebilirsinz..Bende yerli yabancı emlak satışı yapıyorum(Antalya'da) bu açıdan benzer proje ile ilgineniyorum.Bilgi paylaşımı açısından fikir verebilirim.Ben kendi adıma profesyonel bir web sitesi açtım(alt yapı çalışmaları devam ediyor) benzer bir site ile sende insanlara ulaşabilr onların gözünden çok daha ciddi bir izlenim bırakabilirsin..

Ek olarak Antalya'da ev ,arsa vb yatırım hizmetleri için çalışmlar yapabiliriz.


Şimdiden bol Şanslar.

İletişim: 0532 795 15 39 MuraT

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emlakçy