Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdışına Küçük Çaplı Mal Gönderme Hk.

BaşlatanmkaradenizTarih23/09/2018 18:10:34Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba,

Ben bireysel bağlantılarımı kullanarak Arap ülkelerinden birinde Tekstil ürünleri almak isteyen bir alıcı buldum ve ufak çaplı bir gönderi yapacağım ilk olarak. Ufak çaplı derken 100-200 parça civarı. Bu alıcı ürünlerin orada talep görüp görmeyeceğini test etmek, satabildiğini görmek istiyor açıkçası.

Sormak istediğim şeylere gelirsek;
1. Benim şirketim yok. Şahıs olarak bunları gönderebilir miyim?
2. Bunların kargolanması konusu kafamı çok karıştırıyor. Normal bir şekilde gidip koliyi kargoya versem ***ürür mü yoksa ek belgeler mi istenir?
3. Kargo ücretlerini aşağı çekmek için önerebileceğiniz çözümler var mı?
4. Olmazsa olmaz dediğiniz, buna dikkat et bunu mutlaka yap vs dediğiniz bir detay var mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi forumlar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mimar
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye518 yazı
Göndereceğin tekstil ürünleri küçük ürünler ise. 100-200 parça civarı ürünü iyice sıkıştırırak küçük bir koli ile PTT'ye verebilirsin.
Ya da o tarafa giden birinin ***ürmesi gerekir.
Başka alternatifin yok.
Neden başka alternatifininin olmadığı uzun bir konu.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye11 yazı
Merhaba tablom'un belirttiği gibi desisi az olsun, çok göze batmasın.
Uzun konu dediği gümrüğe takılma vs çok maliyetli olur ve başka sorunlar...
Saygılarımla,
Refresh your dreams

Yerleşim Türkiye / BornovaMeslek Di?er
Yeni Üye7 yazı

çok teşekkür ederim arkadaşlar. Benim de ilk aklıma gelen oydu ama yine de tecrübeli birilerine danışmak istedim. Ürün miktarı çok olmasa da sonuçta emek ve para harcanıcak yazık olur yanlış bi şey yaparsam. Tekrardan teşekkürler. Gönderim sonrasında yine buraya yazarım sürecin nasıl geliştiğini, başka arkadaşların faydalanması amacıyla.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar
Yeni Üye7 yazı
KargoGO.com'dan detaylı bilgi alabilir ve uygun fiyata yurtdışına express gönderi yapabilirsin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mimar
Yeni Üye33 yazı
ptt ile gönderebilirsiniz ben devamlı japonyaya gönderiyorum fakat 30 kg maximum kabul ediyorlar bilginiz olsun

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye10 yazı
ptt ile gönder sahte invoince oluşturabilir kutunun içine koyarsın. hangi ülkeye göndereceksen o ülkenin gümrüğü araştır yoksa mal gümrükte kalabilir.
E-Ticaret Ve Sosyal Medya
YouTube
Facebook
Instagram
Pinterest
Twitter
PayPal

İhtiyaçlarınız İçin Bana Ulaşın

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
bugün göndermeye gittim kargo sistemi çökmüştü yoksa anlayacaktık bi sıkıntı çıkıp çıkmayacağını. Yarın sabah tekrar deneyecem bakalım. kargo bilgi formunda değer vs soruyor oraya yazsam yeter diye düşünmüştüm ama olmadı bi fatura da ekleyeyim ya dediğiniz gibi. Çok fazla bi şey doldurmadım açıkçası o yüzden biraz daha esnek davrandım. küçük bir kutu oldu en fazla 5 kiloluk falan. yanıma bi fatura alırım kargo görevlisiyle konuşup öyle eklerim gerekirse.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mimar