Ana içeriğe geç

Yeme-içme, Turizm, İşletmecilik - Özel

Simit Cafe Açmak İstiyorum

BaşlatanEmirayYayınlandı

İlk mesaj
GÜVEN BAĞLAMISinyalleri ve bağlamı gör

Aşağıdaki sinyaller içeriği değerlendirmenize yardımcı olur; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

YazarEmiray
Topluluk katkısı1 katkı
Profil konumuİstanbul, Türkiye
Yayın
ZAMANSAL BAĞLAM

Konu yayın tarihi yukarıda gösterilir. Tarih bilgisi, içeriğin bugün de geçerli olduğunu göstermez.

Profil alanı ve konumu üyenin profil beyanına dayanabilir.

Merhaba arkadaşlar kendi memleketimde simit cafe açmak istiyorum burada hiç simit satan yok ve aşırı talep var. Sorum şu ben markalardan bayilik almadan her hangi bir yerden dükkanıma simit getirtelirmiyim? Tazelik vs nasıl oluyor bilgisi olan varmı?
..

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 55Profil alanı GıdaProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Merhaba. İş hakkında bilgi sahibi değilseniz bayilik alın derim. Diğer şekilde ya bir fırınla anlaşıp pişmiş günlük simit alırsınız, yada imalatı öğrenip kendiniz pişmiş ürün satarsınız. İmalat yapmak istemem derseniz piyasada ham donuk simit tedarik eden firmalar var. Onlarla da anlaşabilirsiniz. Başta dediğim gibi işi bilmiyorsanız bayilik alın veya profesyonel birini danışman olarak alın. Kolay gelsin şimdiden...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Güven bağlamı

Bu sinyaller yanıtı değerlendirirken bağlam sağlar; doğruluk, uzmanlık veya kalite puanı değildir.

Topluluk katkısı 407Profil alanı DanışmanlıkProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Bayilik almadan herhangi bir yerden dükkanınıza simit getirtebilirsiniz. ama sorun o simitlerin sürekli taze tutabilmektir.
bahsettiğiniz bölgedeki talep nasıl olur bilemem ama bi mikrodalga fırınla ısıtıp servis yapabilirsiniz.
dışardan simit alma yoluna gidecekseniz bir fırınla anlaşıp yapabilirsiniz. hatta anlaşmanızı günde 2-3 servis şeklinde yapabilirseniz daha taze simitler satabilirsiniz.
tabi sadece simit satmayın. menüyü biraz geniş tutun.

işi ciddiye alır ve profesyonel bir yaklaşımla yerine getirebilirseniz bayilik almadan da kazanabilirsiniz diye düşünüyorum.
farklı markalardaki simit kafeleri ziyaret edin. sistemlerini farklı yönlerini gözlemlemeye çalışın. sonra da kendi sisteminizi oturtmaya çalışın.

bu tarz bir iş yapma şekli sizi zorlarsa o zaman da biraz franchise bedeli ödeyip bayilik alma yöntemi mantıklı olabilir.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 39Profil konumu Ankara, Türkiye

Profil bağlamını gör →

Onu bende istedim. 20 bin tl sermayem vardı ancak işlek bir yer bulamadım. Açıkcası buldum ama kiraları fazlasıyla yüksek.

Yerleşim Türkiye / Ankara
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 10Profil alanı EsnafProfil konumu İzmir, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Simit cafe işi nerden tutsan elinde kalan bir iş kardeşim..Sadece tek sorum var ;Günde kaç parça ürün satabilirsin?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Esnaf
Güven bağlamı

Topluluk katkısı 26Profil alanı İthalat / İhracatProfil konumu İstanbul, Türkiye

Profil bağlamını gör →
Kendi işini yapmak ve bayilik almak temelde iki farklı iş türü aslında. Birinde risk daha yüksek haliyle getiri daha yüksek ama işi kurmak daha kolay. Diğerinde işi doğru bir şekilde kurmak da epey zor. 2019 senesi için konuşuyorum, Simit Sarayı bayiileri pek para kazanamıyor bu sene. Simit sarayı gibi bir yerin bayiliğini almanın alternatifi bence başka bir markanın bayiliğini almaktır.

Başka bir Simit fırınından ürün tabii getirebilirsiniz. Ama hedefiniz günde 2 defa taze simit çıkarmak mı? Yarı pişmiş ürün temin edebileceğiniz bir fırın bulun. Getirdiğiniz simitler her saat başında veya 30 dakika dükkandaki fırından sıcak sıcak çıkartın. Bunu da pazarlamada kullanın. Her saat taze simit gibi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
KATKI FIRSATI

Bu toplulukta ilk yanıtını bekleyen bir tartışma var

TOPLULUK HAFIZASI

Bu toplulukta yeniden keşfet