Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çinde Eğitim Alıp Dövüş Sporları Salonu Açmak

BaşlatanhezeryanTarih02/06/2018 10:48:02Yorum3

İlk mesaj
6 yıldır istanbul da yatılı olarak çalışan güvenlik görevlisiyim(yaş 29),amacım biraz para biriktirip kendime iş kurmaktı.
şuan 100 bin tl üzerinde bir param var.
ne iş kuracağıma gelirsek,
çin de bir çok okul var kung fu eğitimi veren(okuldan okula fiyatları değişiyor) ve 3 yıl içinde bir çok sitilde sertifikalı eğitmen olmak mümkün.
türkiye de fahiş fiyata eğitimi verilen tai chi,qi gong vb de buna dahil..okullarda çince eğitimi de veriliyor.
vize işini de onlar ayarlıyor,o konuda da bir sıkıntı yok.
orada 3 yıllık bir eğitim alıp,burada okul açsam iş görür mü?
diğer okullara daha göre daha makul fiyatlarda eğitim vererek öğrenci çekeceğim.
bazı arkadaşlarım mağaza falan aç diyor ama içime sinmiyor o tür işler,bu daha iyi bir yol gibi geliyor.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
bana kalırsa 1 yıl ticaret eğitimi al çinden türkiyeye ihracat ithalat, 100 bin çok az, sadece alacağın makineler aletler 200 bine malolur sana

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Di?er
Ben 15 senedir Çin'de ve Hong Kong'da yaşıyorum.HK'da 1 sezon, ABD'li bir arkadaşım vasıtasıyla Jackie Chan'in dublör ve komedi okuluna katıldım, okul da 2 Türk arkadaş daha vardı.O okula kolay kolay gerilemiyor.1 sezon kamera önü aktör ve komedi eğitimi ve dublör eğitimi aldım.Güzel bir anıydı ama Jackie'nin kendisi sadece akademi nin açılışında göründü, dersleri hep kendi eğitmenleri verdi.

Daha önceden hem Türkiye'de hem de Çin'de martial arts eğitimleri almıştım.Jeet kun do, Kickbox, kung fu/wushu/sanda yaptığım sporlar.

Benim kendi düşüncem; Türkiye gibi, çetrefilli bir ülke de okul açmak zor bir iş, hele hele ileri de ne olabileceğini kestiremediğin bir iş dalı için daha da zor.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret

Spor salonu açıp, farklı dallarda hocalarla anlaşıp, kendin de eğitimini aldığın dalda kurs vererek başarılı olabilirsin.
Sadece Kung-fu okulunun TR'de tutacağını sanmıyorum.
Çinli şifu getirip, sosyo-ekonomik durumu ortalamanın üzerinde bir semtte Kung-fu okulu açar, işin içine Kung-fu felsefesi eğitimleri, meditasyon, Kung-fu kitapları yayıncılığı ve satışı gibi detaylar katarsan başarılı olabilirsin.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk