Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Bireysel Gümrük Sorunum

BaşlatanSylenceTarih22/05/2018 19:53:15Yorum3

İlk mesaj
Amerika'ya bilgisayarın sıvı soğutma kitini arıza nedeni ile üretici firmaya garanti kapsamında yolladım. Ürün dönüşte gümrüğe takıldı ve benden fatura istiyorlar. Benim elimde faturam yok. Servisten servis formu istedim ama henüz dönüş yapılmadı. Sıvı soğutma kitini 2016 yılında amazon.com üzerinden almıştım. Fatura ibraz edemiyorum. İkinci el olduğunu mail atarak belirttim ama kabul etmediler. kargomu İstanbuldan bursa gümrüğüne gönderdiler. Tamirden dönen ürünün vergisi oluyor mu? Bu konuda bana akıl verebilir misiniz ? Ne yapmalıyım ?

Şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
amazondan. aldığın firmayla irtibata geç fatura fotokopisini sana mail göndersinler bu şekilde çözülür...

eğer fatura gelmezse amazon.com alışveriş yaptığın ekran resmini çek yüzyüze görüş durumu anlat.. o zaman gümrük memurunun insiyatifine kalır.

ama uzaktan yada telefon açayım dersen çok ciddiye alınmayabilirsin.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Yleti?imci
gönderirken tamir maksatlı çıkış yapmanız gerekirdi.Tamir maksatlı çıkış olmadığı sürece vergisini ödemek zorundasınız

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Firma, ürüne ait bir fatura gönderdi. Fatura da garanti kapsamında, ücretsiz değişim yapıldığı belirtilmiş. Tutar 0.00 usd. Kargo İstanbul'dan Bursa gümrüğüne gönderildi. Akşam baktım Bursa'ya giriş yapmıştı. Sabah baktım ki kargom İzmir kargo işlem merkezine giriş yapmış. Ben Bursa / İnegöl'deyim. Şuan kargo geziyor.
Gönderirken tamir maksatlı çıkış yapmadım, böyle bir şeyden haberim yoktu. Bedelsiz değişim yapılmış olduğu belirtilen faturaya rağmen ben gümrük öder miyim? Ödersem fiyat nasıl belirlenir ?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf