Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Frozen Yoğurt - Cafe

Başlatantomtom00Tarih30/04/2018 12:05:20Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Merhaba arkadaşlar. Franchising üzerinden iş kurmayı planlıyorum ve iş kurmada ilk deneyimim olacak. Yaklaşık 250.000 TL bütçem var. (Kosgeble 300.000 zorlayabilirim) Avrupada popüler olan Türkiye'de de yayılmaya başlayan ana teması frozen yoğurt olarak cafe karışımı yer düşünüyorum. Önceliğim AVM de masa-sandalyeli kiosk (50-60m²), eğer olmazsa ikincisi popüler bir caddede mağaza kiralamak. Neler yapmam gerekli, nasıl bir yol izlemeliyim.Önümde 1 seneye yakın bir süreç var. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye4 yazı
Video için teşekkürler. Türk milleti olarak sosyalleşmek için tercih ettiklerimiz avm, cafe gibi yerler, bu yüzden cafe işletmeciliği ister istemez düşündürüyor. Videoda dikkatimi çeken şu oldu, batan kişiler kendi kendine iş yapmaya çalışanlar ve İstanbul gibi 2 adımda bir cafe dolu yerde yapmayı deneyen kişiler. Gerçi yaşadığım şehirde de bazı bölgelerinde cafe-pub tarzı yerler biraz çok ama istanbula kadar olamaz. Yazdığım gibi benimde esnaflık yapmakla ilgili bir deneyimim olmadı, franchising ile destek alarak yapmayı planlıyorum

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Grafiker
Yeni Üye26 yazı

Frozen yogurt segment olarak gurme dondurmacılarla aynı segmentte. Nerede yapacağınız çok önemli.
Antalyada filan düşünüyorsanız iyi olur bence. Ülkemizde bu alanda faaliyet gösteren bilindik markalardan biri olan Pinkberry zamanında Bağdat caddesinde açmıştı, daha sonra kapatmak zorunda kaldı.
Siz nerede yapmayı düşünüyorsunuz? Pinkberry vs. ne kadar franchise bedeli istiyor, araştırdınız mı?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye4 yazı
Sade frozen yoğurt üzerinde kurulmayacak. Frozen yoğurt temalı cafe olacak. Trakya da bir şehirde yapmayı düşünüyorum. Chillbox ve ci gusta üzerine araştırmalar yapıyorum. Minimum 150.000TL civarı. Açılacak yerin büyüklüğüne göre değişiyor

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Grafiker