sn kırlangıç yeteneğe ne gerek var....biraz damak zevki olan adam malın iyisini kötüsünü anlar...aslında bütün insanların en fazla tecrübesi olan şey yemektir...en uzun süredir yaptığımız iş yemek ve uyku...yani en tecrübeli olduğumuz alan...yaptığımız diğer işler yaşamımızın ileriki aşanlarında başladığı için hepsi ikincil beceriler olarak kalır bence...neyse bu işin ironik tarafı...
bence buna benzer temel ihtiyaç maddeleri her zaman talep görür...ya da piyasaya yeni çıkan bir ürün...bir örnek vereyim...mıcrofiber temizlik bezleri...ilk çıktıkları zaman dehşet pahalı satılıyordu ve insanlar kapış kapış alıyorlardı.şimdi hemen her evde birkaç adet vardır sanırım.yeilikçi ürünleri takip etmek ve hemen satmaya başlamak lazım...tabi bu biraz daha araştırma isteyen bi iş...
Temel ihtiyaç maddelerinden bir örnek daha vereyim.Özellikle gıda ürünlerinde üretici + aracı + toptancı + tüketici gibi bir şema genelde sözkonusudur. tarladaki mal sofraya gelene kadar en az kat zam görür. bu bilinmeyen bişey değil. mesela burada şimdi pirinç satıcıları çoğaldı. Kaça aldıklarını bilmiyorum ama marketlerde baktım en ucuz pirinç 3 ytl civarında. belki daha ucuzu vardır bilmiyorum. Geçen gün TMO ofisinde gördüm ince dane 1,5 ytl....orta dane 1,8 ytl diye bu pirinci üreticiden mutlaka daha ucuza alıyorlardır. ve adamlar bir arabanın arkasına paketleyip koyuyorlar 5 kg lik paketler halinde kg si 2,5 ytl'den satıyorlar...gördüğüm kadarıyla da satışları gayet iyi görünüyor...hergün 100 - 150 kg pirinç satsa, ki rahat satar..kar marjına göre günlük 100 ytl civarında para kazanır...
üzerinde düşünülmesi gereken bir sistem bence..ama dediğim gibi farklı ürünler içinde buna benzer şeyler denenebilir...
bu konuda farklı bir ürün önerecek arkadşalr burada paylaşsın ki sinerji oluşsun...