Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Plazma Kesim Atölyesi

BaşlatankinggerTarih26/01/2018 09:47:44Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 15 yıllık Teknik Ressamım artık kendi işimi kurmak küçük bir plazma kesim atelyesi acmak istiyorum fakat nerden başlayacağımı bilmiyorum.50k kadar nakit cıkarabilirim.Kosgebden hibe alabilirmiyim.?Tezgahın maliyeti ne kadar olur.Ne şekilde döndürebilirim.? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok mutlu olurum..Yanıtlayan , yardımcı olan arkadaşlara Şimdiden teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye104 yazı
plazma kesim olmasa da lazer kesim ve router kesim konularında tecrübeliyim.
makineleri yapan çok iyi yerli firmala var. Istanbul'da imes sanayi sitesinde 2 adet lazer yaptırmıştık ve yıllarca kullandık.
(birisi halen kullanılıyor fakat biz ortaklıktan ayrıldık)
tezgah maliyeti makinenin ebadı ve kullanılacak malzemelere gore değişkenlik gosterir. imalatcılar ile gorusmeniz daha mantıklı.
kosgeb hakkında bir bilgim yok, diğer arkadaslar yardımcı olacaktır.

işe başlamadan once benim tavsiyem, bulunduğunuz yerdeki sanayi sitelerinde bu işi yapanlara fason iş bulup kestirmeniz olacaktır.
kendi portfoyunuzu biraz geliştirip atolyenizi acmanız daha mantıklı.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye16 yazı
Merhaba, ikitelli osb'de Lazer kesim işi yapmaktayım işci olarak, lazer dakika bazlı fiyata dayanırken Plazma kg hesabı fiyat çıkarır, Lazer ile plazma arasında ciddi farklar vardır bugün 2. el plazmanın ortalama fiyatı 100bin vardır 2.el lazerin fiyatı ise 500'den aşağı olmaz tabi iş lazeri almakla bitmez o lazeri iş yerine soktuktan sonra kenarda bir 200 bin daha olması gerekir yani anlayacağınız lazer almak zor iş. Plazmaya gelecek olursak bizim iş yerinde plazma'da var piyasada iş çokça var ama bunları bağlamak önemli yapabilirsen güzel paralar kazanırsın,aklına takılan sorular olursa cevaplamaya çalışırım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf