Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E Tiacarete Giriş Yapmak İstiyorum.

Başlatangokhan.erygt7@gmail.comTarih24/01/2018 02:58:17Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Üniversite 4. Sınıf öğrencisiyim. Girişimcilik yapmak istiyorum,ancak bunu internet üzerinden yapmak istiyorum YouTube'dan çeşitli Videolar izledim ve bloglardan,sözlüklerden çeşitli yazılar okudum. Kaybedecek çok birşeyim yok ama başarısızlıkla sonuçlanacaksa bu yaşta olsun ki tecrübe olsun dropshiping ile başlangıç yapmak mantıklı diyenlerin sayısı oldukça fazlaydı banada mantıklı geldi. E ticaret konusunda tecrübesi olan,bana fikir verebilecek ve yönlendirebilecek kişiler yardım ederse çok mutlu olurum.

Yerleşim Türkiye / Bursa ÇanakkaleMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye43 yazı
kendim dropshipping yapıyorum hocam eğer sorularınız varsa cevaplayabilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye213 yazı
Daha once stoksuz e ticaret işini buyuk arastırma sonucu yapmış ve bu işten zarar etmiş biri olarak yazıyorum. karsına cıkacak zorluklar .
1- bu işe hiç para koymadan olmaz. Vergisi faturası reklamı gg n11 listeleme reklam ucretleri
2- senle calısacak xml veren firma bulmak.Dısardan baktıgında bir çok firma var gibi gorunebilir. ama cogunun amacı xml verip para kazanmak. yanlış fırmayla calısmak bu noktada sana eksilerle donecektir. Ne gibi sorunlar sabah bı baktın satıs yapmıssın firmaya bırdırdın adres verdın. sana bır yanıt geldi urun stoklarımızda kalmadı.Bu işin koptugu nokta bu
3- senle calısan fırma buyuk ıhtımal kendıde e ticaret yapıyor olcak onla rekabet edebılecekmısın. yada 100 kişiye xml verip 100 farklı fıyattan vercek onlarla rekabet edebılecekmısın.
4- iadeler olcak kargo firması sorunları %10 cıvarı ıs yaptıgın sektore gore degişir.
5-Daha bırcok madde var kısaca turkiyede stoksuz e ticaret gelişmemiş durumda yapması cok zorr
Ama bunu ebaydan yapacaksan ebaydan para kazanabılırsın.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bitirim06
Daha once stoksuz e ticaret işini buyuk arastırma sonucu yapmış ve bu işten zarar etmiş biri olarak yazıyorum. karsına cıkacak zorluklar .
1- bu işe hiç para koymadan olmaz. Vergisi faturası reklamı gg n11 listeleme reklam ucretleri
2- senle calısacak xml veren firma bulmak.Dısardan baktıgında bir çok firma var gibi gorunebilir. ama cogunun amacı xml verip para kazanmak. yanlış fırmayla calısmak bu noktada sana eksilerle donecektir. Ne gibi sorunlar sabah bı baktın satıs yapmıssın firmaya bırdırdın adres verdın. sana bır yanıt geldi urun stoklarımızda kalmadı.Bu işin koptugu nokta bu
3- senle calısan fırma buyuk ıhtımal kendıde e ticaret yapıyor olcak onla rekabet edebılecekmısın. yada 100 kişiye xml verip 100 farklı fıyattan vercek onlarla rekabet edebılecekmısın.
4- iadeler olcak kargo firması sorunları %10 cıvarı ıs yaptıgın sektore gore degişir.
5-Daha bırcok madde var kısaca turkiyede stoksuz e ticaret gelişmemiş durumda yapması cok zorr
Ama bunu ebaydan yapacaksan ebaydan para kazanabılırsın.

Öncelikle dikkate alıp bu kadar uzun bir mesaj yazdığınız için size sonsuz teşekkür ediyorum. Ben dediğim gibi e ticarete başlamak istiyorum. Ama okuduğum kadarıyla bunu türk e ticaret sitelerinde değilde daha global olan sitelerde yapmak istiyorum sizinde dediğiniz gibi ebay Amazon tarzı siteler

Yerleşim Türkiye / Bursa ÇanakkaleMeslek Ö?renci
Üye149 yazı
yıllardır bu işin yazılım tarafında çalışan biri olarak işin püf noktası bakir niş müşteri kitlesi çok büyük olmasa bile görece rekabetin az veya kabul edilebilir olduğu bi alan bulmaktan geçiyor.
ön önemli nokta bu, yani şu saatten sonra kalkıp örneğin atıyorum kadın iç giyim sektörüne e-ticaret ile girmenin hiç bi anlamı yok zaten büyük sermayeler orada onların reklam tanıtım faaliyetlerine fiyatlarına cevap veremezsiniz koskoca bi şehirde ufak bi çim tanesi olmaktansa ufak adanın büyük ağacı olmalısınız hedefiniz bu olsun olay bu.

mesela nedir erkek traş ürünleri yerli üreticiler var şu traş fırçası dediğimiz ürünler olabilir toptan fiyatı 4 tl pakette markaya göre değişmekle beraber 6 8 10 tane fırça var çeşitli türleri var rekabet yok denecek kadar az ama kitlesi mevcut veya bu ürünlerin lüks pahalı versiyonları olabilir yabancı dil biliyorsanız yurtdışına satılabilir daha yüksek kar bırakır vs.vs. gidin bu ürünü satın demiyorum sadece olayın mantığı bu en basit haliyle satış hedeflediğiniz ürünü google üzerinde arayın 1 den fazla reklam varsa o iş ufak sermaye için bitmiştir hiç bulaşmayın zaten kısıtlı olan paranıza dahada önemlisi emeğinize zamanınıza yazık başarılar dilerim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye518 yazı
Dropshipping'i yurtdışına satış olarak düşünüyorsan bize ulaşabilirsin.
Halihazırda ürünlerimizi yurtdışına satan bayilerimiz var. Günlük 3-4 ortalama satan da var haftada 1 satan da var.
Ürünlerimiz yüksek fiyatlı ve yüksek kar marjlı olduğu için (Ortalam adet başı 80-100 dolar civarı bayimize kar bırakyor)
Satış yapamadığında da çok fazla sıkıntıya girmezsin.
Şimdiden başarılar dilerim.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Doqan
yıllardır bu işin yazılım tarafında çalışan biri olarak işin püf noktası bakir niş müşteri kitlesi çok büyük olmasa bile görece rekabetin az veya kabul edilebilir olduğu bi alan bulmaktan geçiyor.
ön önemli nokta bu, yani şu saatten sonra kalkıp örneğin atıyorum kadın iç giyim sektörüne e-ticaret ile girmenin hiç bi anlamı yok zaten büyük sermayeler orada onların reklam tanıtım faaliyetlerine fiyatlarına cevap veremezsiniz koskoca bi şehirde ufak bi çim tanesi olmaktansa ufak adanın büyük ağacı olmalısınız hedefiniz bu olsun olay bu.

mesela nedir erkek traş ürünleri yerli üreticiler var şu traş fırçası dediğimiz ürünler olabilir toptan fiyatı 4 tl pakette markaya göre değişmekle beraber 6 8 10 tane fırça var çeşitli türleri var rekabet yok denecek kadar az ama kitlesi mevcut veya bu ürünlerin lüks pahalı versiyonları olabilir yabancı dil biliyorsanız yurtdışına satılabilir daha yüksek kar bırakır vs.vs. gidin bu ürünü satın demiyorum sadece olayın mantığı bu en basit haliyle satış hedeflediğiniz ürünü google üzerinde arayın 1 den fazla reklam varsa o iş ufak sermaye için bitmiştir hiç bulaşmayın zaten kısıtlı olan paranıza dahada önemlisi emeğinize zamanınıza yazık başarılar dilerim

Verdiğiniz fikirler için çok teşekkür eeerim kesinlikle her zaman aklımda bulunacak şeyler yazmışsınız tecrübelerinizden daha fazla faydalanmak isterim

Yerleşim Türkiye / Bursa ÇanakkaleMeslek Ö?renci
Yeni Üye94 yazı
Takipteyim, ilgilendigim bir konu

Yerleşim / Tekirda?Meslek Turizm
Üye407 yazı
Ben genelde herkesin dilinde olan işlere uzak durmayı yeğlerim...
ha bu işlerden kazanan var mıdır? elbetteki vardır... ama bunlar bi şekilde bi fark ortaya koyanlardır.
ya sermayesi nisbeten daha iyidir. ya pazara daha erken girip kitlesini oluşturmuştur yada ürün hizmet ile vs. farkını koyuyordur...

dropshipping de bir zamanların solucan gübresi yada mantar üretimi yada bilmem ne kürk hayvanı gibi herkesin dilinde...
eğer girecekseniz bi şekilde farklı olun...

yukarda biri yazmış yurtdışı diye. yabancı diliniz varsa bu olabilir mesela. özelliklde yurtdışına göre TR de ucuz olan yada TR'ye özgür ürünler vs....
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye5 yazı
Eticarete başlamak için tüm altyapı hazır b enim elimde şuanda hali hazırda bulunanlar
Elektronik ticaret ve bilişim hizmetleri üzerine LTD şirket (2 yıllık)
Kargo anlaşması+kapıda ödeme vb hazır
Pos anlaşması
Sanal numara
Normal fatura+ yazıcılar pcler
Efatura kesebiliyorum ( entegrasyon işlemleri tamamlandı)
Ürün cekimi için ışıklndırma profosyonel makine + lensler
Hazır ofis + Muhasebe işlemleri +Etbis kaydı vb olması gerekenler
Toptan alımda 22 bin tl değerinde spor klasik bay bayan ayakkabı stoğu
8 bin tl spor erkek saat stoğu
Gereken tüm işlemleri yapabilirim ürün araştırması, ürün tedariği, kargo paket takip vb operasyonel işlemler .
Şuan aktif olarak çalışmıyorum tüm zamanımı buna ayırabilirim. Elinde stoklu ürünü olup, faturalı çıkış yapılabilecek her ürünü satabiliriz. Sermaye koyabilecek girişimci arıyorum benim yatırdığım miktarda sermaye koyup ortak olabileceğimiz.
Eticaret olur, hosting sunucu ,sosyal medya vb internet üzerinden kazanc sağlayabileceğimiz her türlü legal teklife açığım..
www.arazioutdoor.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Üye170 yazı
öncelikle ticaret veya eticaret arasında bir fark yoktur ikisinde de sermaye gerekir ve mal alıp satma vardır. youtube da video çekip bize şu kadar para verin biz size işin sırlarını açıklayalım diyenler o işe umut bağlayan garibanlardan aldıkları paralarla krallar gibi yaşıyor ve bakın e-ticaret bize nasıl da lüks bir hayat sağlıyor haydi sizde başlayın diye milleti gaza getiriyorlar.. sabah 9- akşam 6 çalışma cenderesinden kurtulun gibi de süslü cümleler kuruyorlar.. 9-6 çalışmak kötü olsaydı bütün iskandinav ülkeleri vatandaşları e-ticaret yapar evinden işleri yürütürdü.. E-ticarete yatırım yapıp reklam bütçesidir ciddi stoklu işe girmektir,ithalattır bunları yapmayacaksanız bize e-ticarete giriyorum demeyin o sadece bir eğlence olur.. youtube da birinin dediği gibi 1000 dolarla işe başlayın falan bunlar boş işler 1000 dolarla işe başlarsın sonuçta 1000 dolarlık mal satarsın yani onu da kaç günde kaç ayda satacağın ürününe ve reklama bağlı..Bunu gittigidiyor sitesine 3-4 bin liralık mal koyup para kazanmayı beklemek gibi düşün kaç ayda satacaksın kaç lira kar edeceksin ve o para ile geçineceksin? dropshipping yapayım dersen Çinli tedarikçinin 3-4 hatalı gönderiminden sonra müşterilerden olumsuz geri bildirim aldınmı zaten hesabın çöp olur,kimse senden mal almaz.. Gençlerimizin kolay yolu seçip uğraşmadan para kazanma gayretleri sadece zaman kaybına ve yine onlardan para talep edip ''işin sırrını öğreteceğim'' diyen internet simsarlarının zenginleşmesine sebep oluyor..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Bu is yaş iş :) Cok plan ve duzen isteyen bir is Heleki burasi Turkiye zaten ticaret kulturumuz tam oturmamis Simdi yatarak para kazanilacagini dusunenler ve dropshipping yaptigini iddia eden muhteremler bu sorunlarin nasil asilip guven sagladiklarini anlatsinlar

-Tüketici herhangi bir sorunla karşılaştığında ilk muhatap alacağı kurum, satışları yapan e-ticaret firması olacak.
-Dropshipping ile satış yapıldığında, şirketlerin düşük kar marjlarıyla çalışacaklarını göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Çok fazla rekabet olduğu için şirketler, ürünleri mümkün olduğunca düşük fiyattan satmaya çalışacaklar ve dropshipping’ten yararlanan e-ticaret şirketlerinin karlılıkları bu nedenle düşük olabilir.
-Tedarikçi firmanın güvenilir ve siparişleri tam zamanında teslim edebiliyor olması gerekiyor. -Aksi takdirde tedarikçi firma değil, müşterilere karşı mahcup olacak olacak kurum yine satışı yapan e-ticaret sitesi olacak.
-Depo ve stok bilgilerinin güncel olması gerekiyor. -Toptancı firmanın bu bilgileri sürekli olarak güncellemesi gerekiyor, aksi takdirde kullanıcı stokta olmayan bir sipariş verdiğinde, müşterinin muhatap alacağı kurum yine e-ticaret şirketi olacak.
-Hakkında hiçbir bilgiye sahip olunmayan ürünlerin satışından sonra müşterilerin sorunlarına yardımcı olmak zor olabilir. Bu nedenle satışı yapılan ürünler hakkında e-ticaret siteleri mümkün olduğunca bilgi sahibi olmaları önemli.
-Çağrı merkezi ve sipariş destek hattı, bu gibi durumlar da sorun olabilir; çünkü tüketici bir sorunu olduğunda e-ticaret firmasıyla irtibata geçecektir. E-ticaret firması bu gibi sorunları çözmek için bir çağrı merkezi oluşturmalı ve kargo takibi için de toptancı firmayla eş zamanlı olarak çalışıyor olmalı.
-Ürünlerin bilgileri konusunda da eksiklik veya yanlış yönlendirme olabilir. Bu nedenle e-ticaret firmaları dropshipping yaptığı toptancıların ürün bilgilerini kontrol ederek sitelerinde yayınlamalılar.
-Rekabetçi fiyatlar veren ve iyi sistemi olan dropshipping firmalarının az olması nedeniyle ürünler dropshipping firmalarından alarak, üstüne tekrar kar ko**** arada başka bir dropshipping firması gibi hizmet veren firmalara dikkat etmek gerekiyor.
-Çok satan ya da hiç satmayan ürünleri takip ederek, hangi ürünleri öne çıkartmanız gerektiği konusunda gün içinde birkaç saatinizi bu işe ayırmanız gerekebilir.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Sadece dropshop dan medet umarak girildiğinde eleştiriler , olumsuz bakışlar haklı olabilir. Yani bir e ticaret sitesi temin edip bir ya da daha çok firmadan xml çeker satar iskontadan kazanırım dendiğinde mutsuz olunabilir. Mutsuz olunsa da bedeli ağır olmayan bir kurulu düzene sahip olunmuş olunur.

Eğer başka bir numaranız daha varsa bu kurulu düzen çok işe yarar.

Ama önce bu bedeli fazla ağır olmayan kurulu düzene nasıl ulaştık bir bakalım.

İlk iş bir adres belirledik. Bir dükkan tuttuk yani. Ev de olur ama dropshop un üzerine başka numaralarımızla iş geliştireceksek ev yetersiz kalır.

Bu durumda aylık dükkan kirası, dükkanın içine en az malzeme için üç beş kuruşluk esya. Numaranıza bağlı olarak büro malzemesi masa sandalye televizyon veya alet edavat tezgah makine gibi masraflar.

E ticarete üç beş bin harcanır. Dükkana da kirası eşyası 10-15 bin bir çırpıda çıkar cepten ki yere yurda göre çok değişir bu rakam. İlk uç ay gibi düşünüyoruz rakamları zaten. Yıllık değil.

Yani 20 teklik cepte varsa ve sonrası için bir numara varsa harcanabilir bu paralar.

Numara demek kişiye özel yetenek demek. Dükkan tutulur. İçine bir şeyler konur. Vergi levhası alınır. Xml ler temin edilir. Site yayına verilir. En az 20-25 bin harcandı demektir. Bu para dropshop dan çok zor geri alınır. Alınmaz yani !

Ama tüm ortak satış platformlarında varız. Sitemiz var. Dükkanımız var. Babalar gibi ticari bir kurumuz. Boş silah gibi. Bir de mermi olsa hedefi vurmaktan kimse bizi alıkoyamaz !!!

Tabi gene de bu kadar kolay değil. Yani bu noktada numaranız devreye girecek ya. İşte numaraya rağmen silah tutukluk yapabilir , eliniz titrer yanlış hedeflere atar az miktardaki enerjinizi bitirir gene de beceremeyebilirsiniz . Bunların olamayacağını varsayıp işimize baka da biliriz.

Kurulu bu düzene kendinize ait bir üretimi sokabilirsiniz. Ucuza mal edip güzel karla gene de insanlara cazip gelen bir fiyatla satabileceğiniz bir ürün. Beş altı çeşit ve kendi arasında büyüğü küçüğü kırmızısı sarısı olan 20-25 çeşit ürün bu sitede çok güzel pazarlanır. Kendine ait bir ürünü tek başına bu işe sokamaz geliştirmesin ama sürüye karışıp büyür çeşitlenirsin.

Bir numaran yoksa bu işe tecrübe kazanmak için minimum düzeyde bulaşır kısa süre sonra da kapatırsın.

örneğin; Müzik aletleri satan bir firmadan xml alıp ayda yılda bir satış yapıp çılgınlar gibi piyano yedek parçası satabilir ne tamirine ne de servisine yetişemeyebilirsin. Ama bulunmayan klavye tuşunu polyesterden orijinal rengiyle dökebiliyor tamirden anlıyor olman gerekir.

Pahalı lüks maket uçağı tek tük dropshop satarken kendi ürettiğin uçağı ve yedek parçaları satarken yorulabilirsin. Oyuncakcıdan dropshop yaparken kendi üretimlerini satmaya yetişemeyebilirsin. Bir bebek yapabilme yeteneğin bir süre sonra seri üretim 20 çeşit oyuncağa dönüşür.

Pazara emanet limon tezgahı kurup limonun yanında pratik limon sıkacağını pazarlamak gibi.

( limonu 75 kuruşa alıp 1 liraya satmaya çalışıyorsun ki 1 liraya pazarın her yerinde limon var müşterinin sana denk gelmesi lazım. Oysa pratik limonluğu sen yaptın 2 liraya mal ettin 5 liraya satıyorsun. Limon tezgahı seni göze aşina tanıdık masum bir satıcı yaptı. Pratik limonluk ile tek başına tezgah açsa idin seni uyanık ve belki üç kağıtcı tezgah çocuğu yapacaktı )

Yukarıda da dendiği gibi bedava peynirin olacağı yer fare kapanidir. Yakalamışken senden bir şeyler gider. Tek başına dropshop için . . .

İskonto ile başkasının malını satmak eskiden çok zordu artık değil hatta kazandıra da bilir ama tek başına ulaşacağı nokta aşırı cazip değildir.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye104 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ucuzfiyata
Eticarete başlamak için tüm altyapı hazır b enim elimde şuanda hali hazırda bulunanlar
Pos anlaşması
Sanal numara
Gereken tüm işlemleri yapabilirim ürün araştırması, ürün tedariği, kargo paket takip vb operasyonel işlemler .
Şuan aktif olarak çalışmıyorum tüm zamanımı buna ayırabilirim. Elinde stoklu ürünü olup, faturalı çıkış yapılabilecek her ürünü satabiliriz. Sermaye koyabilecek girişimci arıyorum benim yatırdığım miktarda sermaye koyup ortak olabileceğimiz.
Eticaret olur, hosting sunucu ,sosyal medya vb internet üzerinden kazanc sağlayabileceğimiz her türlü legal teklife açığım..

tüm sisteminiz hazır, satış yapıyormusunuz? ya da neden ortak arıyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye33 yazı
Vokri, Masal06 ve akinselcuk arkadaşlarımız çok güzel açıklamışlar konuyu. Amazon da satış yapma fikri güzel lakin stoksuz e-ticaret çok zor. Tedarikçi firma 3 4 ürünü kalitesiz veya ürün kargolamarı gecikirse alacağınız olumsuz yorumlar ile bu girişiminiz olumsuz sonuçlanır. Size tavsiyem yiğit tuna nın videolarını izlemeniz. Bütün aşamalar ücretsiz anlatımları mevcut.

İyi satışlar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Justorcun
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ucuzfiyata
Pos anlaşması
Sanal numara

tüm sisteminiz hazır, satış yapıyormusunuz? ya da neden ortak arıyorsunuz?

Hayır aktif olarak satış yapmıyorum, şuana kadar farklı bir iş ile uğraşıyordum tüm bunları eticaret yapacağım diye hazırlamama rağmen zaman kalmadı diğer işten, şuan boşa çıktım tüm vaktimi bu işe ayıracağım fakat yinede biraz sermaye desteği gerekiyor arayışım bu yönde.
www.arazioutdoor.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Üye170 yazı
benim burada yazma nedenim e-ticaret iyidir kötüdür demek değil de gençlerimizin çok hayalci ve hazırcı olduğunu belirtmek içindi yoksa eticaret bir ticaret biçimidir yatırım yapan aklını kullanan para kazanır ama 1000 dolar sermaye ile değil ciddi olarak a dan z ye araştırarak 2 tane youtube videosu izleyip gaza gelerek değil.. Batı dünyasının en acımasız kuralı 18 yaşına gelmiş çocuğuna artık bizimle yaşayamazsın git kendi hayatını kur denmesi.. evet acımasız geliyor ama 30 yaşına gelmiş hala babasından harçlık alan veya çalışıyorsa bile ailesinin evini otel gibi kullanan insanları görünce Avrupa insanına hak vermiyor da değilim. Hani orada videoda gençlere ilham versin diye vestel'in patronu Zorlu örnek veriliyor ya baksınlar bakalım ahmet nazif zorlu kaç yaşında çalışmaya başlamış geceler gündüzler boyu çalışmış mı yoksa youtube da video izleyip 9-6 çalışma cenderesinden kurtulun çalışmadan kazanın diyen insanları mı dinlemiş.. Elbette bu hayatta kendini paralamaya değmez ama hayatın acımasız yanını da unutmamak lazım. Benim 60 yaşında üniversite mezunu emekli eski bir muhasebeci müşterim 58 yaşında bulaşıkçılık da yaptım 60 yaşında gece bekçiliği de yaparım ama izin vermiyorlar diyor çünkü emekli maaşı yetmiyor ve turizmde sezonlar kısaldığı için kimse kimseye iş vermiyor sistem tıkandığ için insanlar çaresizce iş arıyor.. Neyse uzatmayalım umarım youtube da video izleyip abi bende 3000 TL var ben bu e- ticareti yapabilir miyim abı borç para bulup kursunu alacağım diyerek it kopuğa bütün parasını kaptıran hayalci gençlerimizin aklını başına alması için söylüyorum..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye16 yazı
dene gör kardeşim senin de dediğin gibi sana tecrübe olur zaten sermayesiz iş ufak tefek harcamaların olur. yurtdışı sitelerinde sat dünyaya sat iç pazarı boşver git tahtakaleye bak ürünlere al bir kaç tane üzerine kar koy sat gönder rusya'ya almanya'ya ver dhl kargoya çin e gönder. sloganımız koy gönder koy gönder

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ynternet