Ben şahsen 28 yıldır içerisinde değilim babamlar o zamanlarda başlıyor. Ve onlar hala ayrı devam ediyor. Haliyle bizede dönüyor bu döngü , eğitim , tecrübe ensnaflık. Herkes sıfırdan başlamıyor mu zaten ? Ben sektöre tek başıma sıfırdan atladım. Üstelik böyle okuya okuya. Günlerimi pür dikkat , çöp poşeti maaliyetine kadar hesapladım. Önemli olam herşeyin net masrafını belirlemek ve aldığın hammaddeyle fiyat / pazar araştırması yapmak. Ama en önemli faktör bol bol müşteri için geziceksin. Ama şunu söylüyim aklında otursun.
1 Ton hammadde : Basılmış , kesilmiş ve makinaya girmeye hazır Kdv dahil : 6400 TL
1 Ton hammadde ile ortalama 275.000 adet baskı kağıdı geliyor 91-92 koli yapar bu adetler ile
Dükkan kirası ne kadae ucuza bulursan kâr , fakat belgeleri alman için sanayi elektriği olan dükkan tut
500 Koli , bardak ambalajı , koli bantı : 1500 gibi fiyat değişeblir az rakamlar ile
Elektrik ortalama 12 saatlik üretim ile bir makina için 600 - 700 TL ( aylık ).
Vergi-stopaj ödemesi ise kâr oranınla ilgili.
Hammadde ise bu işin ekmeği her ay minimum 1 makina için 5 tom ile 12 saatlik üretim yapıcaksın. O zaman kazanırsın. Her ay düzenli hammaddeciye 5 ton parası düzenli ödüceksin. Yani sermayen o senin.
Ee yedin içtin gittin geldin.
Ve 1 makinayı sen idare edebilirsin ilk 6 ay eleman alma
" Soğun yenen bir yemek intikam değil , zeytinyağlı olmalıdır. Kalbi temiz tut tüm aş'ın sıcak olsun ..