Merhaba,
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun demeden önce bir kaç konuya dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Söyleyeceklerim tamamen tavsiye niteliğindedir, uygulayıp uygulamamak sizin kararınız :)
Niş bir pazara girmek istiyorsunuz bence gayet güzel.
Fakat rakip olarak sadece bulunduğunuz caddeyi baz almamalısınız.
Türkiye'de parti ve süs malzemesi satan birçok internet sitesi de mevcut.
Aynı hedef kitleye hitap eden ürünler satıyorsunuz, dolayısıyla parti ve süs malzemesi almak isteyen herkes sizin potansiyel müşteriniz, satan herkes de sizin rakibinizdir.
Bence sadece cadde üstü ile sınırlı kalmamalısınız, hatta mümkünse fiziksel olarak bir dükkan açmamalısınız. Kira giderinizi, verimli bir pazarlama bütçesine çevirirseniz çok daha fazla müşteriniz olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi "verimli" olması çok önemli. Pazarlama konusunda çalışacağınız kişi veya kişileri özenle seçmeniz gerekir.
4000 TL kira gideriniz olacağınızı söylediniz.
Google'a parti malzemesi yazdığım zaman;
Sadece "parti malzemesi" kelimesi aylık ortalama 10.000-100.000 kez aratılıyormuş. Tabii bunun yanına ürünlerinizle alakalı anahtar kelimeler eklendiğinde çok daha ciddi bir hedef kitleden söz ediyoruz. Eminim ki caddede yürüyen insan sayısından çok daha fazla.
Benim tavsiyem e-ticarete yönelmeniz olacak. Ama cadde üzerindeki gibi siteyi açtım müşteri bekliyim gibi bir şey maalesef e-ticaret'te mümkün değil :)
Sormak istediğiniz bir şey olursa, seve seve yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla..
Tüm yazılarımı blog sayfama girip okuyabilirsiniz.
dogasan.me