Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Parti-süs Mağazası Açmak

Başlatanadem1090Tarih26/12/2017 16:12:32Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba ,

Parti ve süs malzemeleri üzerine bir yer açmayı planlıyorum.

Aynı zamanda düğün nişan kına malzemeleri de satmayı planlıyorum.

Bulunduğum yerde yok denecek kadar az. Bayanlara hitap eden bir caddede açacağım. Kira giderim 4000 tl civari olacak.

Kredi çekerek bu işi yapmayı planlıyorum. Bu yüzden tecrübeli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

Olur mu ? Tutar mı? Borcumu ödeyip para kazanabilir miyim?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye3 yazı
Merhaba,
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun demeden önce bir kaç konuya dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Söyleyeceklerim tamamen tavsiye niteliğindedir, uygulayıp uygulamamak sizin kararınız :)

Niş bir pazara girmek istiyorsunuz bence gayet güzel.
Fakat rakip olarak sadece bulunduğunuz caddeyi baz almamalısınız.
Türkiye'de parti ve süs malzemesi satan birçok internet sitesi de mevcut.
Aynı hedef kitleye hitap eden ürünler satıyorsunuz, dolayısıyla parti ve süs malzemesi almak isteyen herkes sizin potansiyel müşteriniz, satan herkes de sizin rakibinizdir.
Bence sadece cadde üstü ile sınırlı kalmamalısınız, hatta mümkünse fiziksel olarak bir dükkan açmamalısınız. Kira giderinizi, verimli bir pazarlama bütçesine çevirirseniz çok daha fazla müşteriniz olabilir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi "verimli" olması çok önemli. Pazarlama konusunda çalışacağınız kişi veya kişileri özenle seçmeniz gerekir.
4000 TL kira gideriniz olacağınızı söylediniz.
Google'a parti malzemesi yazdığım zaman;
Sadece "parti malzemesi" kelimesi aylık ortalama 10.000-100.000 kez aratılıyormuş. Tabii bunun yanına ürünlerinizle alakalı anahtar kelimeler eklendiğinde çok daha ciddi bir hedef kitleden söz ediyoruz. Eminim ki caddede yürüyen insan sayısından çok daha fazla.
Benim tavsiyem e-ticarete yönelmeniz olacak. Ama cadde üzerindeki gibi siteyi açtım müşteri bekliyim gibi bir şey maalesef e-ticaret'te mümkün değil :)
Sormak istediğiniz bir şey olursa, seve seve yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla..

Tüm yazılarımı blog sayfama girip okuyabilirsiniz.
dogasan.me

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Di?er
Yeni Üye3 yazı
Son dönemlerin popüler iş kollarından bir tanesi. Yapmayı düşünen arkadaşlar umarım başarılı olurlar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Üye407 yazı

kar marjı nedir bilmiyorum. ancak
1 son dönemlerin en popüler işlerinden biri. her yerde açılıyor artık. yani rakibiniz çok olacak...
2 4000 TL kira gideri bence çok yüksek. ne kadar bir ciro beklentiniz var? bunun yerine daha sakin bi caddede açmak mantıklı olabilir. sonuçta kimse "aa burda parti malzemecisi varmış hadi süs balon alalım demez. alacaksa gider bulur.
3 internet üzerinden satış yapabilirsiniz. ama sadece süsü vs. verip geçmek yerine konsept - paket oluşturup da satabilirsiniz diye düşünüyorum. kısmi organizasyon gibi. çünkü insanlar o süsleri görseler bile nasıl görüneceğini vs. kolay kolay canlandıramıyorlar kafalarında...
siz böyle bi kaç konsept yapıp bunları da bi albüm vs. gibi bi yerde toplarsanız faydalı olur diye düşünüyorum.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk