Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ofis Temizlik İşi Ve Kosgeb Neleri Destekliyor

Başlatansaraci92Tarih21/12/2017 21:50:05Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Değerli forumdaşlar ofis temizliği yapmak ile ilgili birkaç sorum var:

1- Düzayak dükkanlarda camlar uzun cam silme aparatıyla temizleniyor o konu tamam da yüksek katlı ofislerin camları nasıl temizleniyor herhalde cama çıkıp düşme tehlikesini almıyorlardır,
kaldıraçlı kamyonet tarzı araçla üst katlar siliniyor diyelim peki bahsettiğimiz ofis 6'ncı katta ve camların bulunduğu kısmında altta genişçe bir bahçe alanı var diyelim oraya kaldıraçlı araç giremeyeceğine göre cam silme işini nasıl hallediyorlar bu gibi yerlerde ?(bahsettiğim ofis temizlik şirketini gökdelen temizliği yapan firmalarla kıyaslamayın daha mütevazi bir şirket gibi düşünün)

2- Kosgeb'den destek alsam dükkan kiramı her ay sorunsuz kosgeb bana verir mi, personel çalıştıracaksam onun maaşının parasını kosgebden düzenli olarak alabilir miyim,temizlik malzemelerini önce kendi paramla alıp ne zaman sonra kosgebden parasını alabilirim ne gibi problemler yaşarım kosgeble ilgili ?

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye407 yazı
genelde yeni binalarda yukardan sepet sarkıtıp o şekilde temizliyorlar. gökdelenler gibi...
bu şekilde yapmayanlar nasıl yapıyor çok bilmiyorum. ancak katlardan belirli camlardan sarkarak uzun aparatlar ile olabilir...
bu işe girecekseniz dikkat etmeniz gereken en önemli şey "iş güvenliği"dir... Allah korusun sonra büyük zararlara maruz kalabilirsiniz...

Kosgeb desteğinde şöyle bir durum var. siz harcamayı önce yapıyorsunuz onlar sonra ödeme yapıyor size... bu ödemeler de genelde 2-3 ay bazen daha fazla geriden gelir. bu esnekliği sağlayacak bütçeniz olmasına dikkat edin.
Kosgeb çalışan maaşının net kısmını veriyor. yani vergiler vs. yine sizin üzerinizde kalıyor... bu da işveren maliyetinin %50 si gibi düşünün..
Temizlik malzemesi kısmında ise kosgeb in ödeme yapmaz. Bu ofis gideriniz olmadığı gibi makine-techizat gideri de değildir...
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye6 yazı
Peki teşekkürler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci