Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İmalat İşletmesi Açmak Öneri

BaşlatanalicanrnTarih18/12/2017 09:15:30Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Merhaba herkese iyi forumlar sizin tecrübelerinize dayanarak bi kaç soru sormak istiyorum,ben şu anda gıda makinaları(Vakum makinesi,kemik testeresi,salam dilimleme makinesi)teknik servisliği yapıyorum,şubatta yaptığım işi bırakıp közde tavuk işi yapacağız bi arkadaşımla berabar közde but,kanat,bütün tavuk şeklinde bi iş yapacağız bununla ilgili bi öneriniz varmı ? Diğer sorumda imalat(üretmek) yapmak istiyorum uzun zamandır size en çok hangi ürüne talep olabileceğiyle ilgili soru sormak istiyorum bi arkadaşım 2-3 yıl önce karton bardak imalatına gireceğini beraber yapabileceğimizi söylemişti ama ben pek umursamadım ve şu anda arkadaşım iyi bi noktada bi kaç otobüs firmasını bardak yetiştirmeye çalışıyor,sizce ben bi arkadaşımla ortak ne gibi bi imalat yapabilirim ? Şimdiden teşekkürler.
www.webmakinam.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye518 yazı
Arkadaşınızın fikrini umursamayan biri olarak, buradan fikir verecek olanların fikrini umursayacak olacağınızı pek zannetmiyorum açıkcası, ama yine de belirteyim.
1) Hangi ürünlere talep olur, hangi sektörde para kazanılır mantığı ile girilecek her iş %95 batar.
2) Hangi işte uzmansanız o işe kanalize olmalısınız.
3) Hangi işi yaparsanız yapın 2 altın kuralınız olmalı yaptığınız işin en iyisini yapmalısınız ve pazarlamaya ciddi emek harcamalısınız.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tablom
Arkadaşınızın fikrini umursamayan biri olarak, buradan fikir verecek olanların fikrini umursayacak olacağınızı pek zannetmiyorum açıkcası, ama yine de belirteyim.
1) Hangi ürünlere talep olur, hangi sektörde para kazanılır mantığı ile girilecek her iş %95 batar.
2) Hangi işte uzmansanız o işe kanalize olmalısınız.
3) Hangi işi yaparsanız yapın 2 altın kuralınız olmalı yaptığınız işin en iyisini yapmalısınız ve pazarlamaya ciddi emek harcamalısınız.

Umursamamaktan kastım yanında olmamak değil o zamanki maddi durum onu gerektirdiği için o şekilde bi açıklama yaptım kusura bakmayın cevabınız için teşekkür ederim.
www.webmakinam.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye407 yazı
herkes bi ara internet cafe açıyordu
sonra playstation cafe oldu.
sonra çiğköfte başladı.
şimdi tostçular revaçta...

hepsine de yüzlerce kişi işe girdi. bu yüzlerce kişiye göre de piyasada talep çok vardı. piyasa büyüyecekti.
ama gün sonunda ne oldu? iyi olanlar kaldı. diğerleri sonraki "revaçta" olan işe yöneldi...

girişimci sadece talep olacağını düşündüğü işi yapmaz. bi değer üretir. bu değer bazen mal-hizmettir. bazen kalite. bazen yepyeni bir ürünken bazen de çok çok eski bir ürünün tekrar piyasa sunumudur. (katkısız ekmekler gibi)

sözün özü eski bir tapınağın girişinde KENDİNİ TANI yazarmış....
sizce siz en iyi en kaliteli en farklı neleri üretebilir yada satabilirsiniz?

buna vereceğiniz cevaplardan ilerleyelim mi?
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
sonra çiğköfte başladı.

hepsine de yüzlerce kişi işe girdi. bu yüzlerce kişiye göre de piyasada talep çok vardı. piyasa büyüyecekti.
ama gün sonunda ne oldu? iyi olanlar kaldı. diğerleri sonraki "revaçta" olan işe yöneldi...

girişimci sadece talep olacağını düşündüğü işi yapmaz. bi değer üretir. bu değer bazen mal-hizmettir. bazen kalite. bazen yepyeni bir ürünken bazen de çok çok eski bir ürünün tekrar piyasa sunumudur. (katkısız ekmekler gibi)

sözün özü eski bir tapınağın girişinde KENDİNİ TANI yazarmış....
sizce siz en iyi en kaliteli en farklı neleri üretebilir yada satabilirsiniz?

buna vereceğiniz cevaplardan ilerleyelim mi?

Teknik ve mekanik konuda iyiyim üretmek istediğim hem bana para kazandırsın hemde meslek bitmesin istiyorum burdan gelecek öneriyle oraya doğru yönelticem kendimi. Bardak üretimi mantıklı geliyor ama piyasada fazlaca var.
www.webmakinam.com

Yeni Üye8 yazı
Toptancılık yapsanız
Taşralı Aydın

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye99 yazı
Vakum makinası üretin...

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Taşralı Aydın
Toptancılık yapsanız

Toptancılıktan kastınız nedir hangi ürünler mesela ?

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - beyda44
Vakum makinası üretin...

Benim yaptığım iş zaten o vakum makinesi tamiri büyük bi vakum makinası ithalat yapan bi firmada teknik servislik yapıyorum birçok gıda işleme makinesi teknik servisliği.
www.webmakinam.com

Üye134 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
sonra çiğköfte başladı.

internet cafelerin revaçta olduğu dönemde çevremde bir çok kişi bu işe yöneldi, hatta bir kaç kişi bilgisayarlardan iyi anladığım için gel bizimle eleman olarak çalış dedi, kabul etmedim, bu işin geleceğinin olmadığını bilgisayarların aslında oyun makinası olmadığını ve çok hızlı geliştiğini, bu değişimin de maliyetli olduğunu söyledim, 2 senede 1, ekran kartını yenilemeniz lazım, sistemi ayakta tutmak için bu işten iyi anlamanız lazım, lisanslı oyunlar almanız lazım, yada işten iyi anlayan biriyle ortak olmanız lazım, eğer ortak olamıyorsa belirli bir yüzde ile kar verip artı maaş vermeniz lazım, bir de esnaflığı bilmeniz lazım.

Bir arkadaşım açtığı internet cafeye davet etti, gittim, cadde üzerinde bir yerde açmıştı, bilgisayarlar o zamanın oyunlarını oynatırken donuyordu, arkadaşta oynayan çocuklara fırça atıyordu, neden bilgisayarı dondurdunuz diye, bilgisayarlardan anlamadığı için satan bilgisayarcı iyi bir sistem vermemiş, oysa ki bilgisayarları alırken bana haber ver bakayım demiştim, ekran kartı oyunlarda yetersiz kalıyor, bilgisayarcı reset atma bilgisayara zarar verirsin demiş, reset de attırmıyor, genelde saati 75 kr. arkadaş 1 tl istiyor, çocuklar falanca yerde 75 kr. diyor, o zaman oraya git diyor arkadaş. Yüzüne karşı bir şey söylemedim ama netice de 3-4 ay dayanamadı ama kapatmak zorunda kaldı.

Eğer bir işe girecekseniz ve işten anlamıyorsanız, bilen birini ortak alın, riski dağıtın yada yukarıda dediğim gibi belirli bir yüzdeyle ortaklık ve maaş verin.

Ucuz ekipmanlarla sırf iş olsun diye iş yapmayın, rakiplerinizden 1-2 adım önde olun, işi hakkıyla yapın ki devamında iyi kazanabilesiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - imdatbesikci
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
sonra çiğköfte başladı.

internet cafelerin revaçta olduğu dönemde çevremde bir çok kişi bu işe yöneldi, hatta bir kaç kişi bilgisayarlardan iyi anladığım için gel bizimle eleman olarak çalış dedi, kabul etmedim, bu işin geleceğinin olmadığını bilgisayarların aslında oyun makinası olmadığını ve çok hızlı geliştiğini, bu değişimin de maliyetli olduğunu söyledim, 2 senede 1, ekran kartını yenilemeniz lazım, sistemi ayakta tutmak için bu işten iyi anlamanız lazım, lisanslı oyunlar almanız lazım, yada işten iyi anlayan biriyle ortak olmanız lazım, eğer ortak olamıyorsa belirli bir yüzde ile kar verip artı maaş vermeniz lazım, bir de esnaflığı bilmeniz lazım.

Bir arkadaşım açtığı internet cafeye davet etti, gittim, cadde üzerinde bir yerde açmıştı, bilgisayarlar o zamanın oyunlarını oynatırken donuyordu, arkadaşta oynayan çocuklara fırça atıyordu, neden bilgisayarı dondurdunuz diye, bilgisayarlardan anlamadığı için satan bilgisayarcı iyi bir sistem vermemiş, oysa ki bilgisayarları alırken bana haber ver bakayım demiştim, ekran kartı oyunlarda yetersiz kalıyor, bilgisayarcı reset atma bilgisayara zarar verirsin demiş, reset de attırmıyor, genelde saati 75 kr. arkadaş 1 tl istiyor, çocuklar falanca yerde 75 kr. diyor, o zaman oraya git diyor arkadaş. Yüzüne karşı bir şey söylemedim ama netice de 3-4 ay dayanamadı ama kapatmak zorunda kaldı.

Eğer bir işe girecekseniz ve işten anlamıyorsanız, bilen birini ortak alın, riski dağıtın yada yukarıda dediğim gibi belirli bir yüzdeyle ortaklık ve maaş verin.

Ucuz ekipmanlarla sırf iş olsun diye iş yapmayın, rakiplerinizden 1-2 adım önde olun, işi hakkıyla yapın ki devamında iyi kazanabilesiniz.

Çok güzel bi açıklama ve cevap olmuş teşekkür ederim uyarınızı dikkate alıcam.
www.webmakinam.com

Üye407 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Teknik ve mekanik konuda iyiyim üretmek istediğim hem bana para kazandırsın hemde meslek bitmesin istiyorum burdan gelecek öneriyle oraya doğru yönelticem kendimi. Bardak üretimi mantıklı geliyor ama piyasada fazlaca var.

Meslek bitmesinden kastınızı anlamadım...
Közde tavuk işi hakkını vererek ve iyi bir lokasyonda yapılırsa para kazandırmaması imkansız diye düşünüyorum...
imalat konusuna gelince teknik ve mekanik olarak iyiyseniz makinenin iyisini kötüsünü bilirsiniz vs. diye düşünüyorum. Buradan şuraya gelmek istiyorum üretim her zaman ticarete göre daha çok sermaye ister ve para kazandırmaya da daha geç başlar ticarete göre...
siz makineleri bildiğinize göre bu makinelerin ticaretini yapsanız daha uygun olur diye düşünüyorum. uzun süre servis olarak da çalışmışsınız az çok piyasada bağlantılarınız var demektir bu...
illa üretim derseniz de belli bir pazar yaptıktan sonra aynı alanda üretim de gayet makul olur...

Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye99 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - alicanrn
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Taşralı Aydın
Toptancılık yapsanız

Toptancılıktan kastınız nedir hangi ürünler mesela ?

Alıntı Yapılan Metin:
Vakum makinası üretin...

Benim yaptığım iş zaten o vakum makinesi tamiri büyük bi vakum makinası ithalat yapan bi firmada teknik servislik yapıyorum birçok gıda işleme makinesi teknik servisliği.

Bildiğiniz için dedim bende üretimi yapılabilir tabi pazar durumunu da servisden dolayı az çok biliyorsunuzdur...

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ikare
Alıntı Yapılan Metin:

Meslek bitmesinden kastınızı anlamadım...
Közde tavuk işi hakkını vererek ve iyi bir lokasyonda yapılırsa para kazandırmaması imkansız diye düşünüyorum...
imalat konusuna gelince teknik ve mekanik olarak iyiyseniz makinenin iyisini kötüsünü bilirsiniz vs. diye düşünüyorum. Buradan şuraya gelmek istiyorum üretim her zaman ticarete göre daha çok sermaye ister ve para kazandırmaya da daha geç başlar ticarete göre...
siz makineleri bildiğinize göre bu makinelerin ticaretini yapsanız daha uygun olur diye düşünüyorum. uzun süre servis olarak da çalışmışsınız az çok piyasada bağlantılarınız var demektir bu...
illa üretim derseniz de belli bir pazar yaptıktan sonra aynı alanda üretim de gayet makul olur...

İlk etapta üstünde duracağım közde tavuk işimizdir sonrasında düzen oturunca dediğiniz gibi gıda makinaları satışına doğru yönelicem közde tavuk işinde part time işçi olarak çalışcam kendi iş yerimizde kalan zamanlarda cihaz satışı için ilan ve pazarlama üzerinde duracağım ama bunlar sabah erken saatlerde yapılacak işler bide istediğin vakitte çalışabileceğin bi iş istiyorum gece uygun olucak en mantıklı iş sanayide bi işyerine imalat açma fikri olduğundan size danışdım ne üretebilirim diye. Cevaplarınız için teşekkürler.
www.webmakinam.com

Yeni Üye99 yazı
Kore malı mı vakum makinaları...

Yeni Üye7 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Kore malı mı vakum makinaları...

Herkes kore der ama çoğu çin ben gerçek kore malı görmedi bu piyasada #128514;
www.webmakinam.com