Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Marketlerdeki Kar Marjı?

BaşlatanemrenazliTarih17/12/2017 08:16:18Yorum10

İlk mesaj
Üye155 yazı
Arkadaşlar kolay gelsin. Çok samimi bir arkadaşım market açmaya karar verdi ve beraber biraz araştıralım dedik. Sizin de görüşlerinizi almak istedim. Aklıma bişiy takıldı. Gıda toptancılarının sitelerine baktım az önce örnek veriyorum 24 lü satılan marketlerde adet satışı 1 tl olan bi çikolata 24lü yani toptan aldığında 94 kuruşa geliyor. Oldukça şaşırdım. Bu nasıl bir kar marjıdır. Bu kar marjlarıyla nasıl dükkanı döndürecek bir de para kazanacak anlayamadım. Gıda toptancısının da aldığı yerden alabilecek olsan diyelimki 90 kuruşa gelsin . O paralarla dükkan döndürmek imkansız gibi düşünüyorum ya da benim anlayamadığım bişiy var. Siz ne düşünüyorsunuz?
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye55 yazı
Merhaba öncelikle para kazanmak için aylık giderlerinizi bilmeniz gerekiyor. Mal satışından kazanacağınız para ürün çeşitine göre kar marj oranı değişir ama sizin en az %20 marj ile çalışmanız gerekiyor ki zarar etmeyin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye55 yazı
Birde siz toptancılardan ürün almıyacaksınız. Kapınıza kadar gelen firma araçlarından ürün alacaksınız. Bunun için size tavsiyem fiyatları öğrenmek için firmların internet sitesinden bölge müdürlüğünün telefon numarasını alıp size yakın olan bölgedeki satış temsilcisine ulaşıp fiyat listesi alabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı

A101 Bim Şok ile nasil rekabet edeceksin harddiscount marketlerin kazandigi para kar marjindan degil cirodan ve gider maliyetlerini kısmalarından gelir. Bir donem yoneticilik ysptigimdan iyi biliyorum
Bu saatten sonra marketcilik bu ulkede yapilacak en son is
Biraz fizibilite yapin allah askina Enazindan fizibiliteye basladiginiz yer burasi oldu aslinda
Siz kar marjindan once musteriyi nssil cekeceginizi dusunun kimse kuyruga girmeyecek emin olun
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı
Zincir marketler kar stratejilerini hacim ekonomisi ve muazzam gider kontrolu üzerine kurarlar.Bunun yanında pazar kapma çabasındaki markalardan elde ettikleri raf,teşhir,insert kiralarından da iyi gelir sağlarlar.Bireysel olarak bu işi yapacaksanız en önemli kriter yer seçimidir.Mağazanızı 600 mt. çapında zincir mağaza açılamayacak ( ruhsat alınamayan, m2 küçük dükkanlardan oluşan ) bir bölgede açın.İş yapmanız halinde sizi fark edip batırmaları max. 6 aylarını alır.Yada daha uzmanlaşmış bir mağaza açın.Zincir mağazaların zayıf noktası meyve sebze , şarküteri, hazır gıda ve et ürünleridir.Bu alanda özel mallar ve servis verebilirseniz sorun olmaz.Örnek olarak dağıtım zinciri nedeniyle, bu mağazalar günlük meyve sebze satamazlar.Standart ürünlerde( meşrubat,kuru gıda,temizlik ürünlerinde) kar marjları rekabet nedeniyle onlarda da oldukça düşüktür.Bu fiyatlarla rekabet içine girmeniz gerekmez.Haftada bir toplu yakalayacağız bir malda vurucu indirim yapmanız imajı dengeler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye518 yazı
Öncelikle şunu belirteyim Türkiye'de sadece marketçilik değil tüm sektörlerde kayıt dışı fazlası ve kayıt dışı denetimi olmadığından kar marjları çok düşük.
Bu sorunların giderilmesi için bizler vatandaş olarak az çok sesimizi yükseltmeli ve taleplerimizi dile getirmeliyiz.
Market konusuna gelirsek bir çok dev market zincirinin son zamanlarda neden sıklıkla el değiştiriyor olduğunun cevabını bulursanız zaten sorunuzun da
cevabını bulacaksınız.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy
Üye195 yazı
Emre Bey, selam. Baktığınız ürün grubundaki fiyatlarda bir yanlışlık olmalı. O kategori içerisinde yukardan %25 marj vardır. Diğer arkadaşların söylediklerin de katılacağımı söyleyeceğim. Bim A-101 vb.gibi zincirlerin haksız bir üstünlüğü kabul fakat iyi bir işletme yöntemiyle bakkal-tekel vesaire noktalardan kazanç elde edilir. Ürün gamının düzgün ve stok seviyesinin yeterli olduğu noktalar para kazandırır. Kimse kimseyide batırmaz, uğraşmaz. Türkiye gerçeği her zaman yerel marketlerdir ve bunun örneğini her yerde görebilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Platin
Emre Bey, selam. Baktığınız ürün grubundaki fiyatlarda bir yanlışlık olmalı. O kategori içerisinde yukardan %25 marj vardır. Diğer arkadaşların söylediklerin de katılacağımı söyleyeceğim. Bim A-101 vb.gibi zincirlerin haksız bir üstünlüğü kabul fakat iyi bir işletme yöntemiyle bakkal-tekel vesaire noktalardan kazanç elde edilir. Ürün gamının düzgün ve stok seviyesinin yeterli olduğu noktalar para kazandırır. Kimse kimseyide batırmaz, uğraşmaz. Türkiye gerçeği her zaman yerel marketlerdir ve bunun örneğini her yerde görebilirsiniz.

Haksiz bir ustunluk yok aslina bakarsaniz
* Buyuk perakende firmalari musteride guven duygusu yaratiyor Bu durum urun iadelerinde hissediliyor
* Skt hijyen gibi konularda daha denetlenebilirler

Tüketicinin, bakkalları tercih etmemesindeki sebepleri ise şöyle sıralıyabiliriz:

Seçenek azlığı: Süpermarketlerde daha çok markada aynı ürünün bulunabilmesi sonucu seçme hakkı ve kıyaslama imkanı vardır.

Sürat: Az personelin çalışmasından dolayı hizmetteki yavaşlık.

Teşhir: İç dizayn eksikliğinden dolayı, müşteri sadece ihtiyacı olan ürünü almaktadır.

Alan: 30-50 m2’lik mağazalarda müşteri ürünle direk temas edememekte, sadece tezgahın arkasından siparişini vermektedir.

İmaj: yanlış bilgi, bilnçsizlik ve psikolojik etkenlerden dolayı müşterilerin bakkallar hakkındaki olumsuz imajı.

Fiyat: süpermarketlerin, toptancılardan daha karlı mal almalarıyla düşük fiyatlarla satış yapmaları.

Çalışma saatleri: geç saatlere kadar açık olması çalışan kesim için çok büyük kolaylıklar sağlar.

Çeşitli hizmetler: süpermarketlerde her türlü ihtiyacınızı aldığınız gibi, oyun bölümleri, otopark, cafe gibi hizmetlerden de yararlanabilirsiniz.

Bu nedenle; perakende gida girisimleri zor ayakta kaliyor
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye155 yazı
Herkes görüşlerini esirgemeden paylaşmış. Cevap verenlere çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağım
Çocuk giyim üzerine perakende ve toptan mağazalarımız var.

Kelepir serili Çocuk giyim ürünleri alınır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye213 yazı
4 sene civari 350 metre kare market işlettim.ortalama brut kar oranı 20 dir. AMa market öle bir iştirki ne kadar mal aldın o kadar fiyat degişir. Şole anlatayım mesela ulker sana 10 liradan urun verir aylık mesela 20bin kotan var mesela kotanı doldurursan mesela %7ıskonta alırsın bu tarz mesela market işinde çogu fiyatlandırma bu şekildir. ne kadar mal satarsan o kadar kar oranın yukselir kısaca. Buyuk fırmaların cogu bu şekil calışır iskontolu yada ufak bir bakkalsan gidersin spottan mal alırsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye407 yazı
nacizane tavsiyelerim:
1. yakın çevresinde zincir market olmayan bi yer seçin.
2. taze sebze meyve günlük süt tekel gibi bu marketlerde çok kolay bulamayacakları ürünleri bulundurun.
3. liste fiyatları genelde en yüksek fiyatlardır. bunlara bu gözle bakın.
4. MArketi açarsanız: nakit yönetimine çok dikkat edin. nakitin çok fazla ve vadelerin uzun olduğu bi sektör olduğundan pek çok kişi kasaya giren paranın hepsini "kar" olarak görür. ama bir kaç aya kalmadan bunun böyle olmadığını acı şekilde anlar.
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk