Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Acil Fikir Ve Görüşlerinizi Bekliyorum.

BaşlatansibeltmzTarih08/12/2017 19:16:13Yorum4

İlk mesaj
merhabalar 39 yaşında ev hanımıyım. eşimin yaşı sebebıyle iş bulamıyor ve gecıcı işlerde calısıyor.suanda elindeki iş ocak sonunda bıtecek ve yıne iş arama sıkıntısı cekecegız.bu sebeple cözüm olarak bırlıkte kahvaltı sandevicveya sıcak corba satabılecegımız bır seyyar araba alıp calışmak istedık. bulundugumuz yerın beledıyesıne ruhsat ve gereklı bılgıler ıcın telefonla başvurdum. beledıyenın zabıta bölümü bulundugumuz ilcedeseyyarsatıcılıga ızın vermedıklerını soyledıler. bunun uzerıne seyyardegıl sabıt bır yerde bu işi yapaıp yapamayacağımızı sordugumda yer goster resım cek ve gel basvuruda bulun bizdegıdıp keşif yapalım ona gore sıze uygun veya degıl dıye bıldırelım dedıler. simdi sizlerden ricam. bana bulacagım gösterecegım yerın uygun olması ve izin cıkması ıcın hangı konumda olmalı. nasıl bır yrı tercıh etmelıyım. bır dıger sorumda acaba bu keşife gıden uygunluk veren memurlar neyi bazalarak bu izni veriyorlar. bir tanıdıgımız dayın yoksa paran yoksa alamazsın dıyor.sizlerne dusunuyorsunuz. şimdiden tum yorumlarınız için teşekkur ederım

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ev kadını
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
belediyelerle ilgili mevzuat adı altında küçük kitapcık var, büyük kitapçılarda satılır, İnternetten de aratabilirsiniz burada gıda türü işyeri açmak isteyenlerle ilgili herşey yazıyor, misal çiğköfteci açacaksınız, her dükkan olmaz nasıl bir dükkan olmalı, duvarları fayans mı olacak, lavabo olacak mı gibi herşey yazıyor, sizin bu kitabı alıp işinizle ilgili kısmını okumanız lazım, orada yazıyor, başarılar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
bizim düşüncemiz seyyar bır araba yada cekme belgelı bır mınubus yada tıcarı aracla bır koşede gunduz corba kahvaltı vs. aksamları köfte sucuk ekmek satısı yapmak. cok butcemiz yok.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ev kadyny

seyyar satıcılık yapmanıza belediye müsade etmez.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Başıma gelen olaylardan tecrübemle şunu söyleyebilirim: " Belediyecilikte her iş rüşvete bakar" Önemli olan neyi ne kadara yaptıracağınızdır. Malesef ülkemin belediyecilik anlayışı bu şekildedir. Allah yardımıcınız olsun. İnşallah Allahtan korkan birilerine denk gelirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda