Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Fikir Jimnastiği. Her Türlü Fikre Açığım.

BaşlatantugiacarTarih08/12/2017 13:43:11Yorum15

İlk mesaj
Üye100 yazı

Evimizin altında 110 metrekare civarı bir dükkanımız var. Çok işlek sayılmaz ama etrafında bulunan dükkanlara bakınca geçindirecek birşeyyler kazandırabilir gibi. Dükkanın karşısında kahvehane var yine 50 metre yakının da bir kahvehane daha var. Yanında ve karşısında berber,yorgancı,kadın kuaförü,elektrikçi,tenekeci,market gibi dükkanlar var.Bu saydığım dükkanlar arasında yemek üzerine birşeyler satan bir yer yok. sadece seyyar olarak bir tostçu ve bir köfteci var.

Ben bu dükkanı iki parçaya bölmek istiyorum 30-80 metrekare gibi. Küçük olan yerde yazın 3-4 ay dondurma satayım diyorum açıktan.Belki kışın başka şeylerde olabilir önerileriniz varsa sevinirim. Büyük olan kısımda sabahtan öğle saatine kadar börek poğaça satmayı ve öğleden sonra geceye kadar ekmek arası döner satmayı planlıyorum.Dükkanı bu şekilde ikiye bölüp kullanmam ve aynı dükkanda sabah börek öğleden sonra döner satmam mantık lı mı sizce? Bu dükkanları açmanın maliyeti ne olur. Tek başıma (belki babam sabahları destek verebilir) yürütebilir miyim?Dükkan bize ait olacak ama çevirmek için en az ne kadar satış yapmalıyım? Dükkanın potansiyeli konusunda nasıl emin olacağım bunu anlamanın bir yolu var mı? Yani kısaca olumlu olumsuz her türlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Tabi şunu da belirtmeliyim henüz bu konularda ustalığım ve tecrübem yok. Birkaç ay bu işi yapan birinin yanında çalışsam öğrenebilir miyim?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Üye138 yazı
Kahvaltılık olabilir, telefon aksesuarı olabilir, bijuteri olabilir ama döner işi riskli olabilir.
Bilgi paylastikca degerlenir!

http://www.yiwugo.com

Yerleşim Çin / ShanghaiMeslek Ticaret
Yeni Üye31 yazı
Anlattığınız yerde züccaciye, oyuncak, bijuteri, hediyelik, çorap, iç çamaşırı vb. ürünler olan bi işyeri açmanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Di?er
Yeni Üye70 yazı

Dondurmayı kendiniz yapacaksanız karlı iştir. Çevrede dondurmacı yoksa ve lokasyon iyiyse düşündüğünden iyi kazanırsın. Eğer tek başınaysan iki dükkan idare etmen zor olur. dükkanı ikiye böl bi kısmını kiraya ver ek gelir olsun. Diğer kısmında düşündüğün işi yaparsın. İyi bir yerde 110 metrekare dükkan çok büyük bir avantaj.

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Di?er
Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - behnanoz
Kahvaltılık olabilir, telefon aksesuarı olabilir, bijuteri olabilir ama döner işi riskli olabilir.

Cevabınız için teşekkürler ama neden riskli olduğunu daha ayrıntılı yazabilir misiniz?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dertlicaylak
Anlattığınız yerde züccaciye, oyuncak, bijuteri, hediyelik, çorap, iç çamaşırı vb. ürünler olan bi işyeri açmanızı tavsiye ederim.

Aslında bu da alternatiflerden birisi. Ama bu işleri yapanların sık sık dükkan değiştirdiğini duydum . Bunun sebebi de o mahallede ihtiyaçlarını satın alan mahalleli daha az uğuyormuş dükkana ve satışlar gün geçtikçe düşüyormuş. Bu kafamı kurcaladı biraz. Bir de kahvehaneler olması etrafta daha çok erkeklere yönelik biryer olabilir diye gelmişti aklıma.

Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - İ.YILMAZ
Dondurmayı kendiniz yapacaksanız karlı iştir. Çevrede dondurmacı yoksa ve lokasyon iyiyse düşündüğünden iyi kazanırsın. Eğer tek başınaysan iki dükkan idare etmen zor olur. dükkanı ikiye böl bi kısmını kiraya ver ek gelir olsun. Diğer kısmında düşündüğün işi yaparsın. İyi bir yerde 110 metrekare dükkan çok büyük bir avantaj.

Dondurma satmayı ciddi ciddi düşünüyorum. AMa kendim yapamam herhalde. hem yapmayı bilmiyorum hem de makineler filan şu an mümkün değil. Üreten bir yerden alıp satabilirim. İki dükkan tek başına olmaz haklısınız o zaman babamdan yada başka birinden destek almam lazım.

Editör5590 yazı
Dondurma, tost, döner, börek poğaça dört kalem. Kışın belki başka şeyler beşinci kalem. Çok yetenekli biri olmalısın. Bir kere döner ve dondurma iki dev kalem. Her biri tekbaşına bir kişinin tüm enerjisini alır. Çok zor.

Bir dükkana sahip olmak büyük avantaj. İkiye bölünecek kadar büyük olması bulunduğu yerin çeşitli dükkanların arasında olması şaheser bir durum. Yardımlaşacak bir babanın olması da oldukça iyi. Daha önce sayılan işlerin hiçbirine bir şekilde bulaşılmamış olması kötü. Üç iyi bir kötümüz var.

Öncelikle bu işler iyiye kötüye bakmaz yapan yapar. Beceremeyecek olan da dünya imkan olsa beceremez.

Ben olsam bu şartlarda, dükkanı bölmüş gibi küçük bir kısmında tost yapar satmaya başlardım. 300 liralık bir tost makinası, bir iki dolap, bir iki masa sandalye, küçük basit bir tezgah, kasa ve mali masraflar ucuza bir dükan açar başlardım. Bunu yaptığında başka bir yerde çalışarak öğreneceğinin bin katını idrak edersin. Dükkana sahip olmanın avantajını tecrübeye dönüştürmüş olursun.

İşe başladığında dükkanı nasıl değerlendirmen gerektiği kafana tıkır tıkır gelmeye başlar en doğal en gerçekci şekliyle üstelik sonuç garantisi ile iş raporunu kendi kendine küçük dükkan masrafı maliyetine edinmiş olursun.

Başarılar dilerim....

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye138 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tugiacar
Alıntı Yapılan Metin:

Cevabınız için teşekkürler ama neden riskli olduğunu daha ayrıntılı yazabilir misiniz?

Yerine bağlı, işlek olup olmamasına bağlı, çevrede ki insanların, esnafın yemek tercihine bağlı.

Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Dondurma, tost, döner, börek poğaça dört kalem. Kışın belki başka şeyler beşinci kalem. Çok yetenekli biri olmalısın. Bir kere döner ve dondurma iki dev kalem. Her biri tekbaşına bir kişinin tüm enerjisini alır. Çok zor.

Bir dükkana sahip olmak büyük avantaj. İkiye bölünecek kadar büyük olması bulunduğu yerin çeşitli dükkanların arasında olması şaheser bir durum. Yardımlaşacak bir babanın olması da oldukça iyi. Daha önce sayılan işlerin hiçbirine bir şekilde bulaşılmamış olması kötü. Üç iyi bir kötümüz var.

Öncelikle bu işler iyiye kötüye bakmaz yapan yapar. Beceremeyecek olan da dünya imkan olsa beceremez.

Ben olsam bu şartlarda, dükkanı bölmüş gibi küçük bir kısmında tost yapar satmaya başlardım. 300 liralık bir tost makinası, bir iki dolap, bir iki masa sandalye, küçük basit bir tezgah, kasa ve mali masraflar ucuza bir dükan açar başlardım. Bunu yaptığında başka bir yerde çalışarak öğreneceğinin bin katını idrak edersin. Dükkana sahip olmanın avantajını tecrübeye dönüştürmüş olursun.

İşe başladığında dükkanı nasıl değerlendirmen gerektiği kafana tıkır tıkır gelmeye başlar en doğal en gerçekci şekliyle üstelik sonuç garantisi ile iş raporunu kendi kendine küçük dükkan masrafı maliyetine edinmiş olursun.

Başarılar dilerim....

Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Her eleştiride olduğu gibi bana değer katacak tespitleriniz var.

Beş kalem demişsiniz ama aslında beş kalem olarak bakmamak lazım bu sadece ürün çeşitlendirmesi tost düşünmedim ve yazmadım zaten sadece sabah börek yada poğaça ögleye doğru ve akşam döner. Dükkanı böldüğüm kısımda dondurma satarsam tabi ki yardımcı olacak birisi olmalı o nedenle babam onu yapabilir belki diye düşündüm. Aslnda birkaç personel çalıştırak gerekli buna katılıyorum ama dükkanın potansiyelini görmeden ve kendim bu işi öğrenmeden birilerini çalıştırmak doğru gelmiyor en azından birkaç ay kendim ya da aileden birilerinin desteği ile yapılabilir mi diye düşündüm. Potansiyel varsa yapılabilir. Kendim uzun süre yöneticilik yaptım hizmet, eğlence, gıda gibi ürünleri içerisinde barındıran bir tesiste. İyi bir organizasyon ve planlama yapılırsa ürün çeşitlendirmesi yapılabilir diye düşünüyorum. Ama tabi hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil o nedenle sizin değerli görüşlerine saygılıyım ve değerlendireceğim.Teşekkürler.

Üye407 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tugiacar
Alıntı Yapılan Metin:

Hocam döner riskli çünkü. misal bugün 10 kilo döner takarsın. 5 satarsın 5 kalır. o 5 i yarın tekrar takıp satsan bi dert satmasan bi dert.

Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye28 yazı
iş yerinin çevresi uygunsa şu an pek hayal edemedim baklavacı açabilirsiniz aynı zamanda dondurma satışınızda olur bir kaç güzel masa sandalye ko**** servis yapabilirsiniz sunumunuzu güzel yaparsanız müşterinniz artabilir ve tabiki sıcak anında künefe yaparak insanları çekebilirsiniz 110 m2 güzel bir kısmını böler mutfak yaparsınız tezgahınız masalarınız vs hoş olabilir. şimdiden hayırlısı olsun hakkınızda

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Asker
Üye138 yazı
Ben tugiacar arkadaşın, gıda sektörüne girmemesinden yanayım.Gıda sektörü, her zaman için, zor, ağır, kapsamlı, uğraştırıcı ve hele hele gıda sektöründe daha önce bir deneyim, tecrübe yoksa çok risk almanız gerekir, tecrübesizlik yüzünden, çok yanlış masrafların altına girebilirsiniz.Ama illa gıda sektörüne gireyim diyorsanız, hafif ev yemekleri ve ya poğoça, börek, gibi zor olmayan unlu mamüllere yönelebilirsiniz.

Üye100 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Ben tugiacar arkadaşın, gıda sektörüne girmemesinden yanayım.Gıda sektörü, her zaman için, zor, ağır, kapsamlı, uğraştırıcı ve hele hele gıda sektöründe daha önce bir deneyim, tecrübe yoksa çok risk almanız gerekir, tecrübesizlik yüzünden, çok yanlış masrafların altına girebilirsiniz.Ama illa gıda sektörüne gireyim diyorsanız, hafif ev yemekleri ve ya poğoça, börek, gibi zor olmayan unlu mamüllere yönelebilirsiniz.

Öneriniz için teşekkür ederim. Gıda sektörünü tavsiye etmiyorsanız önerebileceğiiz bir sektör var mı? Çabul öğrenebileceğim ve anlattığım bölgede yapılabilecek bir sektör.

Yeni Üye15 yazı
sabahları poğaça börek tosttan şaşmayın, öğleden itibaren ise pilavı koyun hocam..

istanbulda şu an denk getirip de ufak bi pilav tezgahı açabilenler aldı yürüdü..
inanın akşam pilav almak için aradığımda kapalı oluyorlar. adam yığınla pilavı akşama kalmadan bitirip gidiyor. boşnak böreği de aynı şekilde öğlen bitecek şekilde planlama ile iyi kazançlar elde edebilirsiniz.
hayırlı kazançlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
bahsettiğin gibi bir mahalleye 2 kahve + esnaflar yakın yaşıyorum kilo ile pişmiş tavukçu var ben dahil olmak üzere hem eve hem kahvelerden baya müşterisi var , çiğ tavuk ta satıyor ayrıca çiğ şekilde soslanmış ( pikniğe gidenlere ) da satıyor

örnek : yarım kg (pişmemiş şekilde tartılacak ) kanat , incik veya bonfile + salata 10 tl gibi menüler var yine tavuk kebabı dürüm yapıyor ( avşar kebab ) döner dediğin için farklı bir yorum olarak koydum

muhasebeci/girişimci olarak gelir vergisi maliyetinin çok yüksek olmadığını fakat işe başlama konusunda karşılaşacağın bazı maliyetleri ekliyim ,

- sahıs üzerine açarsan 750-1000 tl kuruluş masrafları ( noter ücretleri , defter tasdik işlemleri , 1 yıllık kırtasiye masr. , kuruluş takip üc vs. )
- oda kayıt ( ilk başta yaptırmamanı öneririm) esnaf sicil 700 + esnaf odası da 400 500 alır + - 200 300 tl si olabilir illere göre
- yapacağınız iş yazarkasa gerektirir pos olmadıgını düşünürsek akıllı yazarkasalar 2. el ( 600-750 ) 0. ( 900-1200 tl ) civarı

bundan sonra da aylık ortalamaya vurursak 250-300 tl ( damga vergisi , beyan gönderme ücreti , yıllık gelir vergisinin aya isabet eden kısmı )

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Muhasebe