Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İyi Gelir Elde Edemiyorum

BaşlatanorpinaxTarih30/11/2017 13:00:32Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
merhaba.
yaklaşık 8 ay önce yazılım firmalarından birisi ile e-ticarete başladım fakat sorun şu ki istediğim geliri elde edemiyorum.
şuana kadar olan toplam kazancım 7 bin tl civarı.
daha fazlasını göremedim malesef.
her ay facebook ve instagram da 100 dolarlık reklam yaptırıyorum.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye33 yazı
E-ticaret sadece facebook ve instagramdan oluşmamakta. Daha iyi sonuç alabilmek adına google adwords ve seo çalışması yaptırmanız lazım. Tabi bir çok detayları mevcut. Birde içeriğiniz nedir sitenizin?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sekos
E-ticaret sadece facebook ve instagramdan oluşmamakta. Daha iyi sonuç alabilmek adına google adwords ve seo çalışması yaptırmanız lazım. Tabi bir çok detayları mevcut. Birde içeriğiniz nedir sitenizin?

bayan giyim,ayakkabı ve aksesuar üzerine.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı

özel değilse hangi firmaya yaptırdınız&ücret ve web linkinizi alabilir miyim benimde ilgilendiğim bir konu.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
Üye518 yazı
2006'dan bu yana online satış 2009'dan bu yana ise hem kendi sitemiz hem de bayiler, online pazarlar ve dropshipping satışlar yapan biri olarak net bir şekilde
söyleyeyim;
1) Facebook ve instagram reklamını çok ciddiye almayın ama Google reklamı aylık en az 500 Dolar civarlarında olmalı 100 dolar yeterli değil.
2) Sitenin görünümü nasıl bilmiyorum ama son kullanıcı için ciddi önem arz eden bir husus. (Ne derece güven verdiği ile ilgili)
3) Ürün görselleri v.s. ile ürün sunumu nasıl? Ürün kalitesini ön plana çıkartabiliyor mu?
4) Ürün kaliteniz ve kalite-fiyat oranınız nasıl ve bu durum kullanıcıya iyi bir şekilde lanse edilebiliyor mu?
5) Ürün fiyatları ile ilgili rakiplerinizin ortalamasının altında mısınız üstünde misiniz? Ayrıca ne kadarlık bir fark var? Analiz edilerek düzenlenmeli.
6) Ürün kargolama süreçleriniz ve iade prosüdürünüz kullanıcıyı cezbedecek yönde mi?

Bunlar gibi bir çok proses üzerinde olumlu olmanız gerekiyor. Bunun dışında da bir çok önemli nokta var ancak ilk etapta olmazsa olmaz olan bu 6 madde için kendinizi, sitenizi, rakiplerinizi, reklam bütçenizi v.s. bir inceleyin zaten sorunun cevaplarını bulacaksınız.
SEO'yu E-Ticaret siteleri için çok ciddiye almayın, hatta SEO yapıyorum diye abuk sabuk işler yapanlar var onlar daha da fazla zarar verirler uzun vadede.
E-Ticarette Seo çok önemli değil diyorum çünkü ürün satan sitelerin tamamı reklam yapıyor. Zaten aramalarda 10 sıra rekalm gözüküyor.
Alıcı bu reklamlara göre giriş yapıyor dolayısı ile sizin SEO yapıp ilk sayfada olmanız çok ciddi bir şey ifade etmez.
Tablo Uzmanından Alınır!
Türkiye'nin tablocusu: www.tablom.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanatçy