Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bakkal Dükkanı

BaşlatancodermxTarih18/11/2017 08:24:56Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Merhaba Arkadaşlar.

Sizlere danışmak istediğim bir konu var, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ailem Pendik Esenyali'da bir bakkal dükkanı devir aldı. Sizce bir bakkal cirosu yükseltmek için neler yapılabilir. Bu arada nakit çalışıyorduk ailem kredi kartı için de başvuru yaptı. Okullar açılınca ciromuz düştü ve genel olarak müşterimiz çocuklar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye326 yazı
Müşteri kitleniz çocuklar ise ; kırtasiye ürünleri, Cips çeşitlerinin fazla olması, Bisküvi çeşitlerinin fazla olması, Stres çarkı örneği gibi trendde ve uygun fiyatları ürünlerin takibinin yapılıp dükkana eklenmesi ciro artışınızı sağlar diye umuyorum. İyi günler dilerim.
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye55 yazı
Erdi Eryılmaz arkadaşımıza ek olarak sabah kahvaltı için, börek, poğaça... okul yanlarında iyi iş yapar. İlkokul veya orta okulsa, çatapat, jelibon gibi ucuz şeyler de iyi gider.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı


Arkadaşlar, önerilerinizi dikkate aldık, çocukların satın alabileceği ürünlerle dükkanı doldurduk, kırtasiye ürünleri de aldık ama işler dahada düştü, ancak yaz gelirse, çocuklar sokağa çıkarsa belki biraz daha işler açılabilir fakat bu aralar işler iyi değil ve zarar ediyoruz. Yaz gelmesine de daha çok var.

Satışları arttırmak bakkala müşteri çekebilmek için başka neler yapabiliriz? Multinet ve Setcard, Sodexho gibi yemek kartları alabilir miyiz? En azından bu kartlar ile dükkana alışveriş yapmaya gelen müşteriler olabilir. Daha multinet' aradım fakat müşteri hizmetleri bakkal ve marketlere yemek kartı bir süredir vermediklerini söyledi.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye407 yazı
Müşteri kitleniz genel olarak çocuklar ama bu bakkal okula yakın olduğundan dolayı mı yoksa çocukların çokça olduğu bi mahalle arasında olduğundan ötürü mü?

okullar açılınca ciro düştü ise okula yakınlık söz konusu değil... o zaman kırtasiye ürünlerinde sürüm çok olmaz diye tahmin ediyorum...

yemek kartlarında ciddi komisyon oranları var diye biliyorum... ufak bi bakkal ise kurtarmayabilir.

ekmek çeşitlerini artırabilirsiniz. bir de mevsimin genelde çok giden sebze-meyve düşünebilirsiniz...
tütün mamulleri zaten vardır diye düşünüyorum...
kolay gelsin....
Finans
Yönetim
Denetim
Kredi Derecelendirme
Kurumsal Yönetim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk